برنامه انارستان روز دوشنبه طبق روال هر هفته به پرسش و پاسخ اختصاص داشت . دکتر پیمان خامه چی، پزشک و متخصص طب سنتی مهمان برنامه بود و به پرسش های بینندگان پاسخ داد.
وی درباره سندروم پاهای بی قرار و رفع مشکل آن گفت: این اصطلاح باید توسط پزشک تشخیص داده شود. علل مور مور شدن پا این است، حتما باید دیابت و بیماری ام اس چک شود، چاقی زیاد، خانم هایی که در دوران بارداری هستند، کمبود برخی ویتامین ها مثل ب6، آهن، فولادف کلسیم، منیزیم که می تواند علائمی شبیه گز گز بدهد. گرفتگی های عضلانی در ناحیه کمر به شکل گز گز و مور مور شدن نمود پیدا می کنند. اگر این تشخیص ها مطرح نباشد، می شود گفت که فرد دچار سندروم پاهای بی قرار است.
از درمان های ساده، استفاده از آب گرم و نمک به مدت یک ربع، پوشیده شلوار پارچه شمعی یا شلوار بادگیر شب تا صبح، استفاده از بومادران و بابونه به صورت مساوی بدر آب گرم بدون نمک همچنین روغن مالی با روغن های گرم مثل بابونه و سیاهدانه روی کف پاها.
این متخصص طب سنتی درباره بیماری دیابت و درمان گزگز نوک انگشتان پا گفت: مهمترین نکته در این بیماری، باید دیابت کنترل بشود. 20 برگ زیتون را در 300 سی سی آب به مدت یک ربع بجوشانند، یک سوم آب که تبخیر شد، آن را صاف کنند و در یخچال نگهداری کنند، روزی 2 الی 3 قاشق مصرف کنند. همچنین می توانند از فرآروده های برگ زیتون موجود در بازار استفاده کنند اما نکته حائز اهمیت این است که جمع میلی گرم مصرفی دارو در روز نباید بیش از هزار میلی گرم باشد.
وی افزود: یکی دیگر از درمان های خوب برای بهبود دیابت استفاده از خرفه و شنبلیله و سماق است. خانم های باردار که دیابت بارداری دارند نباید استفاده کنند. برای روغن مالی هم می توانند از روغن حنضل روزی دو الی سه مرتبه استفاده کنند.
خامه چی درباره راهکار درمان داغی کف پا گفت: استفاده از آب درمانی شب به شب، ماساژ ملایم کف پا در نواحی که گودی دارد. اگر با خوردن ترشی معده اذیت نمی شود از سکنجبین ها به شکل مکرر خصوصا در فصل تابستان بسیار کمک کننده است.
این پزشک درباره راهکار درمان رفلاکس نوزادی گفت: معمولا نوزادانی که دچار رفلاکس هستند، بعد از شیرخوردن ناگهان از خواب بیدارشان میی شوند. نوزادانی که شیر مادر می خورند حتما مادران خود مشکلات گوارشی دارند یا مبتلا به یبوست مزمن و نفخ مزمن و رفلاکس هسند، این مشکلات اول باید در مادران رفع شود.
برای بهبود این مشکل مادر می تواند از ماساژ ناحیه شکم با روغن مستکی در جهت عقربه های ساعت بین چهار تا پنج نوبت در روز حدود 35 مرتبه استفاده کند. همچنین می تواند در محل اتصال جناق به شکم به سمت پایین روغن مالی را انجام بدهد.
این متخصص طب سنتی درباره جوش های چرکی گفت: این جوشها علل درونی دارد معمولا اگر فرد مبتلا نوجوان باشد، باید از شیرین های صنعتی غذاهای چرب و فست فودی خودداری کنند.
برای درمان موضعی این جوش ها می توانند از ماسک موضعی، جوشانده بابونه شیرزای سفده کنند به این شکل که 3-4 قاشق از بابونه را با آب بجوشانند و بعد صاف کنند و محلول بدست آمده را با استفاده از پنبه به کل صورت بمالند. این محلول را می توانند در یخچال نگهداری کنند. همچنین استفاده از ماسک نشاسته و اب لیمو و ماسک خیار، بسیار کمک کننده است.
وی درباره تبخال و درمان آن گفت: منشا اصلی تبخال یک ویروس است که در بدن نهفته است و تحت شرایط خاصی فعال می شود. این شراط خاص انواع استرس هاست. بهترین کار برای پیشگیری، تقویت سیستم ایمنی بدن است. برای درمان آن هم می توان از فرآورده های شیرین بیان موجود در بازار استفاده کنند.