برنامه انارستان با موضوع دردهای ناحیه گردن و با حضور دکتر گرایلی ملک، پزشک و متخصص طب سنتی به عنوان مهمان برنامه روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
وی گفت: وظیفه اصلی گردن، محل اتصال سر به بدن است یعنی باید وزن سر را گردن تحمل کند. بیشترین دردهای موجود در گردن ناشی از عضلات است که از جمله دلایل آن دردهای عضلانی و اسپاسمهای عضلانی است که امری شایع است. که شایان ذکر است که این دردها جای نگرانی آن چنانی ندارد اما چنانچه این دردها 24 ساعت تا 48 ساعت بیشتر طول کشید، حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
گرایلی ملک افزود: کسانی که دارای فشار خون داشته باشند، ممکن است باعث خون ریزی در ناحیه گردن شود که این موضوع در آن 24 ساعت اولیه حایز اهمیت است که به پزشک مراجعه شود.
وی گفت: به صورت کلی ایستادن یا قرار داشتن در یک حالت ثابت در هر شغلی و کاری، باعث ایجاد دیسک و دردهای گردنی میشود. برای اینکه دچار درد گردن نشویم باید ورزشهای خاصی داشته باشیم. اولین چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد، تحرک داشتن است.
این متخصص طب سنتی گفت: باید باور کرد که هر چقدر سن بالاتر میرود، میزان کارایی انسان کمتر میشود و بیشتر بیماریهای مفاصل در آقایان بالای پنجاه سال و برای خانمها بالای 40 سال است اتفاق میافتد.
وی افزود: تمام بیماریها دارای درمان هستند اما باید توقع خود را از درمان کردن باید تعریف کرد. برای مثال کسی با هشتاد سال سن نباید توقع داشته باشد که با دادن درمانهایی مانند یک جوان حرکت کند.
گرایلی ملک گفت: یکی از اسباب ایجاد درد، استرس است یعنی فشار روانی که روان بر جسم وارد میکند و این درد را بر جسم منتقل میکند. ما باید سطح توقع خود را از خودمان تعیین کنیم و بین از حد به خودمان فشار نیاوریم. برای مثال منی که برای بیست تلاش میکنم اما 12 میگیرم توان و سطح من همینقدر است و نباید از خودمان انتظار بیجا داشته باشیم. اگر ما سطح انتظار از خود را با سطح توانی که داریم در یک سطح قرار دهیم، خیلی وقتها گرفتار این مشکلات روانی نخواهیم شد.
وی گفت: ما باید همواره به کاهش وزن درد ملایم همواره توجه داشته باشیم. اگر کسی کاهش وزن دهد، میتواند بر عناصر داخلی بدن نیز اثر مثبت بگذارد. چنین وضعیتی برای گردن نیز وجود دارد. اگر گردن چاق شود، باعث آزار و اذیت میشود اما اگر وزن کم شود، میتواند بر دردهای گردن اثر بگذارد.
وی افزود: گاهی اوقات ممکن است برای برخی این مشکل به وجود بیاید که دست یا گردن آنها دچار مشکل است و تکان نمیخورد و حرکتهای عادی خود را نمیتواند انجام دهد، به آن شانه یخ زده گفته میشود. کسانی که دارای بیماری دیابت دارند یا کار زیاد و استرس زیاد، کمکاری تیروئید و... باعث میشود که این کسی دچار شانه منجمد شود.
این پزشک طب سنتی خاطر نشان کرد: یکی از درمانهای بسیار ساده برای شانه یخ زده، رگ گیری است که میتواند بسیار بسیار در این بیماری موثر باشد.