مشاهده خبر

یک شنبه 18 تیر 1402

آیا معده به گوش ربط دارد؟!

پزشک و متخصص طب سنتی در برنامه انارستان گفت: یکی از مهمترین اعضایی که می تواند مستقیما به گوش آسیب برساند، معده است. همانطور که سینوزیت ها یا عفونت های گوش می تواند به معده آسیب برساند.

0

انارستان روز شنبه هفدهم تیرماه با موضوع «بهداشت گوش» و با حضور دکتر وحید تفضلی، پزشک و متخصص طب سنتی از شبکه افق پخش شد.

تفضلی با اشاره به مشکلات گوش گفت: به صورت کلی طبق آماری که بهداشت جهانی ارائه کرده 10 درصد اطفال و حدود 35 درصد افراد بالای 65 سال دچار مشکلات شنوایی هستند. مشکلات شنوایی یکی از 4 عامل ناتوان کننده افراد در سنین بالا در کنار آلزایمر و دیابت قرار می گیرد.

وی افزود: براساس مطالعاتی که صورت گرفته در دوران کرونا مشکلات مرتبط با گوش افزایش یافت. دو مشکل عمده ای که این دوره بوجود آمد، مشکل صدای وز وز گوش و سرگیجه بود. بنابراین اگر گسی سرگیجه دارد باید به متخصصین گوش، حلق و بینی مراجعه کند نه متخصصین مغز و اعصاب.

این پزشک و متخصص سنتی در ادامه گفت: گوش انسان دو عملکرد دارد، یک عملکرد شنوایی و یک عملکرد حفظ تعادل است. حفظ تعادل ما به وسیله ی یکی از عصب هاییست که متصل به یکی از ساختارهای گوش است. گوش دو ساختار دارد وستیبول و کوکلا. وستیبول مجاری نیم دایره ایست که کارش حفظ تعادل است و اگر دچار مشکل بشود، شخص دچار سرگیجه می شود.

وی خاطر نشان کرد: مطالعات ثابت کرده است که صدای ترافیک یکی از عوامل مشکلات شنوایی در کلانشهرها می باشد. همچنین ثابت شده است که این صداها باعث ایجاد  فشار خون و سکته های قلبی و مغزی می شوند چون هورمون کرتیزول را در بدن بالا می برد و حالتی مانند حالت آماده باش یا حالت فرار به اصطلاح هورمون گریز را در بدن ایجاد می کند.

تفضلی درباره اعضایی که در بدن باعث ایجاد آسیب به گوش می شوند گفت: یکی از مهمترین اعضایی که میتواند مستقیما به گوش آسیب برساند، معده است. همانطور که سینوزیت ها یا عفونت های گوش می تواند به معده آسیب برساند. روده و عفونت های گوارشی نیز گوش را دچار آسیب می کند.  در این مساله هم کبد می تواند مشکل ساز شود . کاری که کبد انجام میدهد خونسازی است ثابت شده افرادی که خون های غلیظی دارند و تریگلیسرید یا دیابت بالا دارند گوششان دچار مشکل می شود. خیلی از دیابتی ها دچار وزوز گوش می شوند.

بنابراین خون مورد نیاز گوش باید خیلی صاف و خیلی شفاف باشد تا بتواند به درستی وظیفه اش را انجام دهد در غیر این صورت دچار آسیب شنوایی و تعادل می شود.

وی درباره بهداشت گوش گفت: استفاده از گوش پاکن برای تمیز کردن گوش منسوخ شده و ضرر دارد. نباید گوش پاکن داخل گوش برود، چون گوش پاکن باعث می شود جرم هایی که در مجرای خارجی گوش قرار دارد، به داخل برود و روی هم انباشته شود و سفت تر شود و زودتر دچار گرفتگی گوش بشویم. داخل گوش نبای مرطوب بماند و جسم خارجی در آن نرود.

جرم یا وکس، مایعی تلخ رنگ است و باعث می شود که میکروب ها نتوانند داخل گوش وارد شوند و حشرات محافظ خوبی است ولی بعضی گوش ها جرم بالایی دارند که نوعی نزله است و باید شخص بیاید بررسی شود که معمولا مشکلات گوارشی ، کبد چرب و پوست چرب و زرد شدن دندان دارند. منشا آن هم مغز است و باید با خوردن یکی از مقویات مغز مانند بادام درختی، تقویت شود.

بهداشت اختصاصی، مشکلات گوارش باید رفع شود و از خوردن غذاهای مخلوط، روی هم خوری و غذاهای سنین باید خودداری شود. غذاهای لطیف تر بخورند. خوردن گشنیز نیمه کوبیده شده به همراه شکر بعد از غذا باعث می شود سر معده جمع بشود و بخارات آن به بالا نرود.

متفضلی درباره یکی از داروهای مهمی که ابن سینا در کتاب قانون ذکر کرده گفت: یکی از داروهایی که در حفظ و توقیت شنوایی بسیار موثر است؛ روغن بادام تلخ است هفته ای یک بار یک قطره در گوش چکانده شود.

وی درباره درمان مشکلات شایع گوش مانند سرگیجه و دوار گفت: داروهای زیادی گفته شود از جمله توصیه شود فرد غذاها را سبک کند و غذاهای مزوره استفاده کند مثل آشیجات و شورباهای پر آب با سبزیجات و بدون گوشت؛ باعث پاک سازی مغز می شود.

 

آخرین اخبار

موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق جنگ غزه، مقدمه فروپاشی رژیم صهیونیستی است مستندهای آدینه این هفته افق پلتفرم‌های قدیمی خودرو در ایران سود ده هستند! پیشنهاد «ابتکار» برای مقابله جهانی با رژیم صهیونیستی آیا پارکینسون درمان می‌شود؟ کواکبیان: دفاع از فلسطین وظیفه همه کشورهای اسلامی است قانون مالیات بر خانه‌های خالی و آمارهای متناقض بررسی سیاست دوگانه انگلیس در برابر فلسطین آیا ارائه تسهیلات به افراد زیر مجموعه بانک‌ها قانونی است؟ آرتروز و ارتباط آن با اختلال داخلی بدن سقوط صهیونیست‌ها از ابتدای درگیری شروع شد خوراک طیب چه نوع غذایی است؟ جنگ کثیف؛ تنها دستاورد رژیم صهیونسیتی

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها