مشاهده خبر

شنبه 17 تیر 1402
جهان آرا

مهمانی 10 کیلومتری غدیر، تجلی بازگشت به شیوه مردمی جشن‌های مذهبی

برنامه تلویزیونی «جهان آرا»، شنبه شب 17 تیرماه با موضوع بررسی حضور گسترده مردم در اجتماعات بزرگ دینی و با محوریت مهمانی 10 کیلومتری غدیر در تهران، روی آنتن شبکه افق رفت.

0

در ابتدای این برنامه، امیر حسین ثابتی مجری جهان آرا با ساسان زارع (رئیس ستاد مردمی برگزاری مهمانی بزرگ غدیر) به گفت‌وگو نشست.

او با بیان اینکه بعد از گذشت چند سال از پیروزی انقلاب، نهادها و سازمان‌های دولتی، امور مردمی را در دست گرفتند و مردم، صرفا مهمان بودند، همین مسئله سبب کمرنگ شدن بعضی مسائل شد اظهار کرد: در گام دوم انقلاب و بعد از بیانیه رهبر معظم انقلاب، بازگشت به شیوه‌های مردمی شروع و با هم افزایی جدی میان نهادهای فرهنگی، عید غدیر خم به عنوان یک ظرفیت بزرگ برای این کار انتخاب شد.

پیاده‌روی اربعین، الگوی جشن 10 کیلومتری غدیر

رئیس ستاد مردمی برگزاری مهمانی بزرگ غدیر خاطرنشان کرد: مهمانی 10 کیلومتری غدیر، کپی برداری از گردهمایی بزرگ اربعین حسینی است که در قالب شادی و نشاط عمومی اجرایی شده است.

وی افزود: سال گذشته 600 هیئت مذهبی، پایگاه‌های بسیج و انواع سازمان‌های مردم نهاد مردمی پای کار آمدند.

زارع خاطرنشان کرد: امسال، اتفاقی که رخ داد از نظر میزبانی مردمی، شوکه‌کننده بود زیرا هزاران نفر برای این کار داوطلب شده بودند.

نوجوانی که موبایلش را فروخت تا میزبان جشن غدیر باشد

رئیس ستاد مردمی برگزاری مهمانی بزرگ غدیر گفت: خانمی آمده بود و می‌گفت فرزند یتیم من با پولی که جمع کرده و بخشی از آن پول کار کرده خودش است، یک گوشی تلفن همراه تهیه کرده، حالا همان را فروخته تا یکی از میزبانان مهمانی 10 کیلومتری غدیر باشد.

به گفته آقای زارع، 433 هزار نفر در تهران، امسال میزبان جشن میلیونی غدیر بودند، رقمی سه برابر سال گذشته

خادمی 50 هزار نفر در موکب‌های جشن 10 کیلومتری غدیر

او عنوان کرد: یک شیرینی‌فروش وقتی جمعیت حاضر در مهمانی 10 کیلومتری غدیر را دیده بود، تمام شیرینی‌هایش را آورد و به رایگان بین مردم توزیع کرد، آن هم در روزی که می‌توانست بیشترین فروش را داشته باشد.

رئیس ستاد مردمی برگزاری مهمانی بزرگ غدیر با بیان اینکه استاد دانشگاه، فعال اقتصادی موفق و افرادی از این دست، نشسته بودند و کفش شرکت‌کنندگان در جشن را واکس می‌زدند گفت: 50 هزار نفر، خادمان مواکب مهمانی 10 کیلومتری غدیر بودند.

او همچنین به توزیع یک میلیون کتاب با موضوع غدیر در مهمانی 10 کیلومتری اشاره و ابراز کرد: شرکت‌های خصوصی بسیاری پای کار آمدند و مواد مورد نیاز موکب‌های مهمانی 10 کیلومتری غدیر را تامین کردند.

عید غدیر، مبدأ گشایش فرهنگی در کشور است

حجت‌الاسلام والمسلمین علی جعفری (پژوهشگر تحولات اجتماعی)، دیگر مهمان جهان آرا بود؛ او با بیان اینکه گشایشی در فضای فرهنگی کشور شروع شده که مبدأ آن عید غدیر است گفت: توجه به گروه سنی کودک و نوجوان، ویژگی این مسئله است که باید قدر این زیرساخت را بدانیم، زیرساختی که انقلاب اسلامی یعنی اسلام سیاسی آن را آورده است.

این پژوهشگر دینی و اجتماعی تصریح کرد: چه بسا اگر جمهوری اسلامی نبود، عید غدیر دچار المان‌های واگرایی اجتماعی و تفاوت شیعه و سنی می‌شد ولی امروز این جشن به یکی از نمادهای وحدت بین مذاهب تبدیل شده است.

به گفته او، دشمنان تلاش کردند از بین افراطیون شیعه و سنی برای گروه‌های تکفیری یارگیری کنند ولی جمهوری اسلامی مانع از فراگیر شدن این موضوع شد.

جعفری خاطرنشان کرد: شکل‌گیری فرقه منافقین، در واقع ظهور افراطی‌گری شیعی بود که با تدبیر حکیمانه رهبری در نطفه به انزوا رانده شد.

این پژوهشگر دینی و اجتماعی با طرح این سوال که چرا مهمانی 10 کیلومتری غدیر نوعی کارناوال اجتماعی محسوب نمی‌شود؟ گفت: کارناوال، به معنای عبور از هنجارها به شکل کنترل شده است و این، با گردهمایی عظیم مردمی راهپیمایی 22 بهمن متفاوت است.

به گفته او، ادبیات کارناوالیسم در زمینه مذهبی شکل گرفته و شامل لذت عبور از هنجارهاست ولی راهپیمایی 22 بهمن، بازخوانی و ارجاع به ارزش‌های انقلاب است و جشن عید غدیر هم ارجاع به هنجارهای دینی است، نوعی نظم متکثر که نمی‌توان آن را حمل بر راه‌اندازی کارناوال کرد.

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها