بخش نخست برنامه به سوال مربوط به انواع سرطان ها و راه های پیشگیری آن اختصاص داشت. خامه چی دراین باره گفت: سرطان های شایع در کشور طبق آمارهای رسمی پنج نوع است که شامل، سرطان معده، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان پوست است. در میان آقایان به جز سرطان سینه سرطان های ذکر شده به علاوه سرطان مثانه شیوع زیادی دارد. در خانم ها به جز سرطان پروستات، سرطان تیروئید بسیار شایع است.
وی درباره راه حل پیشگیری از این بیماری گفت: براساس دیدگاه طب ایرانی اعراض نفسان ی غلبه سودای غیر طبیعی، میتواند زینه ساز سرطان شود. راهکارهای پپشگیری از آن براساس اولویت 6 اصل موجود در طب ایرانی؛ ورزش، اصول غذایی و اصول خواب و بیداری صحیح مهم ترین هستند.
خامه چی درباره عوامل خطر ایجاد کننده سرطان سینه در میان بانوان گفت: چندتا عامل خطرساز بسیار متقن وجود دارد که خانم ها باید از آن دوری کنند، مهم ترین خطر انجام گرافی و عکس های بی دلیل از قفسه سینه، ورزش نکرد، چاق بودن است همچنین براساس مقالات روز دنیا خانم های مجرد، خانم های متاهلی که فرزند ندارند یا تعداد کمی دارند، سطح استروژن در آنها بالا می رود و زمینه ساز سرطان می شود. همینطور ژنتیک نیز تاثیر بالایی بر ابتلا به این بیماری دارد.
وی درباره سرطان معده شایع میان مردان گفت: مهم ترین علت ابتلا به سرطان معده در آقایان، کم مصرف کردن میوه و سبزیجات، میکروب معده مثبت، ورزش نکردن و چاقی است علاوه بر این براساس تحقیقات جدید نکته جالب توجه اینکه افرادی که در دوره شیرخواری شیر مادر کم به آنها داده شده در معرض خطر بیشتری قرار دارند و بی شک مساله ژنتیک و وراثت هم بی تاثیر نیست.
وی افزود: یکی دیگر از سرطان های شایع میان مردان، سرطان مثانه است که عمدتا افرادی که سیگار می کشند یا در معرض یک فرد سیگاری هستند به آن مبتلا می شوند. در این دو مورد مصرف الکل زمینه ایجاد این دو نوع سرطان را تشدید می کند.
سوال دومی که دکتر به آن پاسخ داد درباره روش تشخیص سردی معده و دستگاه گوارش بلغم غیر طبیعی بود که در این باره گفت: علائم سردی معده و دستگاه گوارش به صورت کلی نفخ به خصوص پس از خوردن برخی غذاها مانند هندوانه و سبزیجات تازه، سفید بودن غیر طبیعی زبان بعد از مسواک زدن، آبریزش آب دهان از گوشه لب هنگام خواب، بی میلی به آب و دیر تشنه شدن، دارا بودن درجاتی از یبوست و دفع ناکامل، سیری و سنگینی و ریفلاکس است. راهکار های کلی که به همه آنها کمک می کند؛ مالیدن روغن سقز یا مستکی اطراف ناف در جهت عقربه های ساعت به مدت 30 تا 35 شماره و استفاده حداقل دو نوبت در روز تا 5-6 نوبت.
یکی دیگر از سوالاتی که در این برنامه به آن پاسخ داده شد درباره راه های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب و سیروزی کبد بود، وی خاطرنشان کرد: کبد چرب معمولا مقدمه تشکیل سیروز است. یکی از علل مهم کبد چرب الکل است. که خوشبختانه در کشور ما این مساله خیلی کم است . اما برای پیشگیری از کبد چرب غیر الکلی، مهم ترین کار، انجام ورزش، رعایت اصول مرتبط با تغذیه و خوب جویدن، در هم خوری نداشتن، داشتن ساعات نظم غذاخوردن، خواب منظم است.
وی تاکید کرد: خوردن آب سرد و ارتباط آن به اختلالات کبد این است که آب خوردن مشکلاتی در دستگاه گوارش ایجاد می کند که معمولا روی کبد تاثیر می گذارد. آب سرد همراه غذا نباید خورده شود؛ اگر غذا خوب جویده شود و درهم خوری فرد نداشته باشد، حین غذاخوردن تشنه نمیشود. اگر تشنه شوند می تواند از آب ولرم به صورت جرعه جرعه استفاده کند. علاوه بر این حین ورزش، بعد از حمام های طولانی و فعالیت های جنسی خصوصا آب سرد خورده نشود.