در این برنامه، حجتالاسلام تحریری - تولیت حوزه علمیه مروی به عنوان مهمان حضور داشت.
رئیسی همیشه شاگرد حوزه بود و در سطح عالی هم تدریس میکرد
او در گفتوگو با ساسان رئیسیان مجری این برنامه اظهار کرد: شهید رئیسی در زمان مسئولیتهای گوناگون در قوه قضائیه، ارتباط خود را با حوزه علمیه هم حفظ کرد و به محضر مراجع تقلید و اساتید برجسته حوزوی میرسید و در کلاس درس آنها شرکت میکرد.
تحریری افزود: او خودش جزو اساتید سطح عالی مدرسه مروی بود و تدریس را تا پیش از انتصاب به عنوان تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد.
تولیت مدرسه علمیه مروی خاطرنشان کرد: حاکم اسلامی با دو واسطه نظام تقنین و قانونگذاری را بر عهده دارد؛ واسطه نخست، فقهای شورای نگهبان هستند که از ناحیه ولی مسلمین برای نظارت بر اسلامی بودن قوانین مأذون هستند؛ واسطه دوم مجلس شورای اسلامی است که برای مشروعیت باید مطابق با شرع مقدس قانون وضع کنند.
او ادامه داد: رئیس قوه قضائیه هم با نصب ولی فقیه فعالیت میکند که باید در سطح اجتهاد باشد؛ در نظام اسلامی رئیس قوه مجری هم با تنفیذ رهبری مشروعیت مییابد و شؤون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را مدیریت میکند و در مجموع باید با قوای مقننه و قضائیه هم در ارتباط کامل باشد.
رئیسی تنها رئیس جمهور مجتهد بود
تحریری خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی، دولتهای مختلفی روی کار آمدند ولی شاخصه متمایز رئیسی، دارا بودن سطح اجتهاد بود همچنین او در هماهنگی کامل با رهبری فعالیت میکرد و این ویژگی در دولت او بارز بود ولی در سایر دولتها اینگونه دیده نمیشد.
رئیسی کارهای عقب مانده دولتهای قبلی را به ثمر نشاند
تولیت حوزه علمیه مروی گفت: آیتالله رئیسی منویات رهبر معظم انقلاب را دقیقا دنبال کرده و کارهای عقب مانده از دولتهای گذشته را که به حاد شدن مشکلات زیربنایی انجامیده بود به نتیجه رساند، مشکلاتی که وابستگی کشور را در حوزه فرهنگی و اقتصادی در پی داشتند ولی شهید رئیسی همه توان اولیه خود را برای به ثمر رساندن پروژههای نیمه تمام گذاشت.
رئیسی عهد محکمی با وزرایش بسته بود
او با بیان اینکه امام خمینی(ره) تشکیلاتی کاملا مردمی را بنیان نهادند که جزو کارهای شاخص و خاص ایشان به شمار میرود خاطرنشان کرد: اصولا خاصیت حاکمیت دینی این است که مواسات را در همه شؤون زندگی و برای مردم در نظر دارد به طوری که حداقلهای لازم برای رشد اقتصادی، اجتماعی و انسانی به صورت یکسان فراهم میشود و خدمات فراوان در نظام جمهوری اسلامی به خاطر همین زیرساخت است.
تحریری افزود: در این بین رئیسی با وزرای خود عهد بسته بود اگر فعالیت جهادی ندارید، در دولت من جایی نخواهید داشت.
شهید امیرعبداللهیان قوت قلب ملت فلسطین بود
تولیت حوزه علمیه مروی خاطرنشان کرد: شهید حسین امیرعبداللهیان کاملا در راستای برنامههای آیتالله رئیسی حرکت و زمینههای ارتباط گسترده ملت ایران با همسایگان را فراهم میکرد؛ او نقطه اتکایی برای ملت مظلوم فلسطین هم بود و دیدیم که در جریان جنگ اخیر غزه هم فعالیتهای گستردهای داشت و مسافرتهای زیادی به کشورهای منطقه داشت تا آنها را با مقاومت علیه اسرائیل همراه کند.
شهید رئیسی، استادی شناخته شده در حوزه علمیه
در ادامه ارتباط تلفنی با حجتالاسلام والمسلمین محمد اسکندری - معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی – برقرار شد؛ او اظهار کرد: شهید آیتالله رئیسی بین سالهای 1390 تا 94 و به مدت چهار سال تحصیلی در این حوزه و در سطوح عالی تدریس میکرد که گویای تحصیلات عالی و اجتهاد او بود.
اسکندری افزود: اساتید حوزوی باید به علوم مختلفی مسلط باشند که شهید رئیسی هم به متن دروس تسلط کافی داشت و هم پاسخهایی کاملا علمی به طلاب میدادند که از او استادی برجسته ساخته بود.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی گفت: برخورد او با طلاب بسیار صمیمی و مهربانانه بود به همین دلیل طلاب خیلی راحت با او ارتباط میگرفتند و به حجرههای خودشان دعوت میکردند.
او ادامه داد: در قراردادی که آیتالله رئیسی برای تدریس در این مدرسه داشت قید کرده بود حق التدریس در نظر گرفته شده را به طلاب نیازمند بدهد.
شوق خدمت در زندگی شهید رئیسی مشهود بود
تحریری گفت: شهید رئیسی در کل زندگیش به خصوص در سه سال اخیر، برای خدمت به نظام و مردم سر از پا نمیشناخت؛ او همه توانش را به کار گرفت تا بنیانهای اقتصادی مورد نیاز مردم را فراهم کند.