در بخش نخست، گزارشی از دانشگاههای آمریکا و اعتراضات دانشجویی در ایالتهای مختلف این کشور پخش شد و سپس ارتباط اینترنتی با لوکاس لروز - تحلیلگر سیاسی در برزیل – برقرار شد.
او در گفتوگو با سید حسین حسینی اظهار کرد: وضعیت نتانیاهو و کابینهی رژیم صهیونیستی بحرانی و خطرناک است و احتمال استعفای وزیر جنگ و برخی دیگر از وزرا وجود دارد که حاصل شرایط متزلزل تصمیمگیری در بین سران ارشد این رژیم است.
لروز افزود: دستورالعملها و تفکراتی از قبل در بین رژیم صهیونیستی وجود داشت ولی آنها نتوانستند آنها را عملی کرده و مثلا حماس را نابود کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: آمریکا بیش از حد خود را در سیاست اسرائیلیها حل کرده ولی حقیقت این است که هژمونی آمریکا در خاورمیانه ضعیف شده و در عین حال آمریکا هم هزینههای زیادی برای حمایت از اسرائیل داده است بنابراین شاید اسرائیل دیگر نتواند مثل قبل روی دولت آمریکا حساب کند.
پس از آن مهدی آقا موسی طهرانی به مرور آخرین اتفاقات جنگ غزه و درگیریها در کرانه باختری پرداخت و سپس گزارش اختصاصی از غزه و گفتوگو با زنان و کودکان آواره فلسطینی روی آنتن رفت.
ارتباط اینترنتی با امیر رضا شاهانی - رئیس دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی – بخش بعدی برنامه امشب بود.
ماسک دموکراسیخواهی غرب فرو افتاده است
او اظهار کرد: اتفاقات امروز در دانشگاههای آمریکا، حاصل وجدان بیدار اساتید و دانشجویان است که به سرعت در حال تسری به دیگر دانشگاههای این کشور و حتی اروپاست.
شاهانی افزود: اعلام حمایت از فلسطین و محکوم کردن ظلم صهیونیستها در فضایی کاملا مسالمتآمیز صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی خاطرنشان کرد: آمریکا و دنیای غرب، سالها ماسک دموکراسی و حمایت از ملتها را بر چهره زده بودند ولی رفتار امروز آنها در قبال جنگ غزه و اعتراضات دانشجویی، همه این دروغها را برملا کرد.
پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکایی در ایران نمایشی نیست
او ادامه داد: اعلام کردهایم دانشگاه خواجه نصیر آمادگی کامل دارد تا میزبان اساتید و دانشجویان اخراج شده از دانشگاههای آمریکا در کنار سایر دانشجویان بینالملل خود باشد.
شاهانی خاطرنشان کرد: این اطلاعیه نمایشی نبوده و همانطور که هم اکنون از کشورهای مختلف از جمله اروپا، دانشجو و اساتیدی را داریم، از اخراج شدگان اعتراضات اخیر هم دعوت میکنیم به ایران بیایند.
آیا مردم فلسطین با ایران و ایرانیها مخالفند؟!
پایان بخش برنامه به افق فلسطین، ریشهیابی اختلافات میان اعراب با ایران به روایت محمد علی صمدی (پژوهشگر تاریخ معاصر) بود.
از جمله موضوعاتی که او مطرح کرد شامل موارد زیر بودند:
- در جریان جنگ رمضان در سال 1973، کشورهای عربی و اسلامی برای اولین و آخرین بار، تحریم نفتی غرب را در واکنش به جنایات صهیونیستها رقم زدند ولی در این بین، رژیم پهلوی در ایران از فرصت به خوبی استفاده کرد و با فروش نفت به اسرائیل و دیگر کشورهای حامی این رژیم، تحریم نفتی اعراب را بر هم زد.
- همین مسئله سبب شد کشورهای عربی از جمله فلسطینیها نسبت به موضوع واکنش نشان دهند و خاطره بدی از ایران در ذهن آنها باقی بماند چون دولتهای عربی هم تبلیغات مسمومی را علیه ایران شروع کرده بودند.
- موضوع بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و افتتاح نخستین سفارت فلسطین در ایران، مسئله در حال تمام شدن بود که جنگ شروع شد و صدام تبلیغات وسیع دوبارهای را علیه ایران آغاز کرد.