در بخش نخست، ارتباط زنده اینترنتی با رابرت فانتینا - استاد دانشگاه در کانادا – برقرار شد؛ او در گفتوگو با حسینی مجری به افق فلسطین اظهار کرد: به نظر میرسد کم کم برخیها تعارفات سیاسی را کنار گذاشتهاند به خصوص در مورد هفتم اکتبر آن هم پس از زمانی که نتانیاهو رسما نسلکشی در غزه را شروع کرد.
آیا آمریکا در مورد جنگ غزه اشتباه کرد؟
او افزود: شاید آمریکا گمان میکرد جنگ غزه خیلی زود تمام شود به همین دلیل سلاحهای درخواستی اسرائیل را ارسال کرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: باید اعلام کرده دیگر با اسرائیلیها همکاری نمیکند به خصوص در مورد عملیات احتمالی صهیونیستها در غزه؛ چون بایدن آینده نزدیک و انتخابات در آمریکا را میبیند و میداند اگر اسرائیل همه خطوط قرمز را رد کند، برایش مشکلساز خواهد شد.
کمپین اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
در ادامه، بهار اخوان - تحلیلگر بینالملل و فعال حقوق بشر – در استودیوی شبکه افق حضور یافت.
او اظهار کرد: واکنش خاصی از سوی مجامع بینالمللی در قبال جنگ غزه ندیدیم، صرفا یک سری بیانیه محکومیت بدون اقدامی عملی بود به همین دلیل پویش «اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل» در سطح جهانی به راه افتاد که تاکنون 10 هزار امضا از بین فعالان حقوق بشری پای آن به ثبت رسیده است.
اخوان خاطرنشان کرد: در ایران هم از این کمپین حمایت شده و برای جمعآوری امضا و اطلاعرسانی آن تلاش میشود.
این فعال حقوق بشر گفت: کمیسیون مقام زن 45 عضو دارد ولی درگیر سیاسیکاری شده چه اینکه سال گذشته آمریکا کمپینی برای لغو عضویت ایران به راه انداخت و این اتفاق هم افتاد ولی حقیقت این است که رژیم صهیونیستی، نباید در چنین نهادهایی که مدافع حقوق زنان است حضور داشته باشد، چون خودش ناقض حقوق زنان است.
اعلامیه جهانی حقوق بشر؛ 75 سال خاک خوردن یک سند
او تصریح کرد: 75 سال از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر میگذرد و سازمان ملل هم بر اساس همین شعار تاسیس شده ولی میبینیم در عمل، استانداردی دوگانه حاکم است.
اخوان با بیان اینکه کشورهای صاحب ثروت و قدرت، میتوانند تصمیمهای سازمان ملل را تحت تاثیر قرار بدهند گفت: به عنوان مثال کشورهای مستقل مثل ایران را مورد اتهامات حقوق بشری قرار میدهند ولی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی ساکتند.
زن فلسطینی، قهرمان میدان و مادر یک ملت
این فعال حقوق بشر خاطرنشان کرد: زنان فلسطینی، کنشگران اصلی حمایت از حقوق مردم خود هستند و در کنار پدران، همسران و برادرانشان، هم در مبارزه شرکت دارند و هم نقش مادری و همسری را بر عهده گرفتهاند.
کمپین اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
پس از آن ارتباط اینترنتی با مازن بلبیسی - خبرنگار اختصاصی به افق فلسطین در غزه – برقرار شد.
او در گفتوگو با حسینی اظهار کرد: تنها تعداد اندکی از مساجد در غزه فعال هستند و بقیه یا ویران شدهاند یا در مناطق خطرناکی هستند که ممکن است هر لحظه مورد اصابت قرار بگیرند.
بلبیسی افزود: در عین حال فلسطینیها دوست دارند در ماه رمضان، به مساجد بروند و حتی بر روی ویرانه برخی مساجد، نماز جماعت برگزار میکنند.
او ادامه داد: رمضان امسال، صدای اذان بیشتر از پنجره خانهها و چادر آوارگان به گوش میرسد.
نخستین کاروان مواد غذایی به شمال غزه رسید
خبرنگار شبکه افق در غزه گفت: اولین کاروان کمکهای انساندوستانه به غزه رسیده ولی مقدار کمکها نسبت به نیازهای مردم بسیار کم است؛ برای نخستین بار بود که کاروان کمکها بدون کشتار صهیونیستها، به شمال غزه رفت.
او افزود: آنروا برای هر خانواده، 5 کیلوگرم آرد در نظر گرفته که فقط کفاف یک یا دو روز نیاز خانوادهها را میدهد.
سایه جنگ بر سر رفح
بلبیسی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و پانصد هزار آواره فلسطینی در رفح، در ترس حمله قریب الوقوع ارتش اسرائیل به سر میبرند عنوان کرد: سوال اساسی خیلیها این است که این مردم باید کجا بروند؟ برخی گفتهاند میتوانند به ویرانه خانههایشان در دیگر نقاط برگردند ولی این مسئله هم مبهم است.