مشاهده خبر

سه شنبه 15 اسفند 1402

ابر معامله‌ای که مذاکرات آتش بس بهانه آن است!

برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» سه‌شنبه شب 15 اسفند با موضوع بررسی ابعاد مختلف ابر معامله صهیونیستی – آمریکایی – صهیونیستی و ارتباط آن با جنگ غزه، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

در بخش نخست، مهدی آقا موسی طهرانی به مرور آخرین اخبار میدان جنگ در غزه، جنوب لبنان، کرانه باختری و یمن پرداخت و سپس ارتباط زنده اینترنتی با کوین برت – استاد دانشگاه در تونس – برقرار شد.

آمریکا می‌تواند ولی نمی‌خواهد

او در پاسخ به سوال حسینی مجری به افق فلسطین درباره توقف جنگ و نظر آمریکا در این زمینه اظهار کرد: دولت آمریکا قدرت این را دارد که جلوی جنگ و نسل‌کشی اسرائیلی‌ها را بگیرد ولی زمانی که ارسال مستمر سلاح و تجهیزات از آمریکا را می‌بینیم، نمی‌توانیم رفتارهای دوگانه کامالا هریس و جو بایدن را باور کنیم.

برت افزود: صهیونیست‌ شدن دولت آمریکا در زمان جو بایدن بیشتر شده در حالیکه ما فکر می‌کردیم شاید جمهوری‌خواهان این ویژگی را داشته باشند.

طوفان الاقصی و بر هم زدن طرح ژئوپلیتیکی آمریکا

بعد از آن مهدی خراتیان - مدیر اندیشکده احیای سیاست – در استودیوی شبکه افق حضور یافت.

او گفت: تا قبل از هفتم اکتبر، یک طرح ژئوپلیتیکی با محوریت پیوند یورو - آتلانتیک و با مدیریت آمریکا در حال اجرا بود ولی طوفان الاقصی این معادله اقتصادی و نظامی را بر هم زد.

خراتیان خاطرنشان کرد: بعد از جنگ یوم کیپور، تنش‌ها در منطقه علیه اسرائیل کاهش یافته بود ولی عملیات سیف القدس و مهمتر از همه طوفان الاقصی توانستند این تنش‌زدایی بین اسرائیل با کشورهای منطقه را از بین ببرند.

نقش آمریکا در ورود زمینی اسرائیل به جنگ غزه

این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: آمریکا اوایل جنگ غزه با ورود زمینی صهیونیست‌ها به این منطقه مخالف بود ولی بعدا مجوز دادند که اسرائیل تا می‌تواند غزه را تخریب کند، که این مسئله به اقتصاد دوره بازسازی و مباحث استراتژیک از نظر تحمیل خواسته‌ها به مقاومت مربوط است.

به گفته او، جان کربی همان اوایل جنگ و خیلی خونسرد گفته بود اسرائیل بمباران می‌کند و ممکن است مردم هم کشته شوند!

چه کشورهایی در مذاکرات آتش بس جنگ غزه دخیل هستند؟

مدیر اندیشکده احیای سیاست خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی، آمریکا (شامل تیم بایدن و البته اثرگذاری غیر مستقیم بایدن)، امارات، مصر، اردن، حماس و گروه‌های مقاومت، تشکیلات خودگردان و فتح (محمود عباس) و مخالفان او و محور اخوانی (قطر و ترکیه) در مذاکرات آتش بس و البته در جنگ غزه دخیل هستند و هر کدامشان مطالباتی دارند.

او افزود: سه پرونده تبادل اسرا، بازسازی تشکیلات خودگردان و ابرمعامله آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی، سه پرونده‌ای هستند که همزمان در حال پیش بردن هستند.

سه هدف مهم آمریکا در مذاکرات آتش‌بس چیست؟

خراتیان با بیان اینکه نتانیاهو احساس می‌کند ترامپ متحد مطمئن‌تری است به همین دلیل به انتخابات آمریکا هم نیم نگاهی دارد گفت: از سوی دیگر، بایدن هم نمی‌خواهد حمایت لابی‌گری صهیونیست‌ها را در این انتخابات از دست بدهد.

او افزود: تحقق ابرمعامله عادی‌سازی صهیونیستی - سعودی تا ماه ژوئن، یکی دیگر از اهداف مهم آمریکا در این مذاکرات است البته آنها قصد دارند جلوی شروع یک انتفاضه دیگر در ماه رمضان را بگیرند.

معاهده امنیتی که عربستان به دنبال آن است

مدیر اندیشکده احیای سیاست گفت: عربستان از ابر معامله صهیونیستی - سعودی به دنبال برقراری معاهده امنیتی هستند و تا زمانی که دموکرات‌ها بر سر کار باشند، باید این معاهده به امضا برسد.

او ادامه داد: بر اساس این معاهده، اگر عربستان مورد حمله قرار بگیرند، آمریکا باید وارد عمل شود و از سعودی‌ها حمایت کند.

طرح پیچیده‌ای به نام «نه عباس نه حماس»

خراتیان با بیان اینکه اماراتی‌ها، ترکیه را با خود همراه کرده‌اند و یکی از گزینه‌های اصلی برای مشارکت در بازسازی غزه هستند گفت: امارات بر اساس نظم نوین منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری کلان در ترکیه، توانسته‌اند نظر ترک‌ها را به خود جلب کنند.

این کارشناس مسائل استراتژیک افزود: طرح نه عباس نه حماس، (حذف محمود عباس و حماس) و تشکیل دولت تکنوکرات در غزه، برنامه‌ای است که اماراتی‌ها پیشنهاد کرده و به دنبال اجرای آن هستند البته حماس هم نشانه‌هایی از موافقت با این طرح - در صورت تحقق حقوق مردم غزه - داشته‌اند.

چرا ایران باید به مسئله مذاکرات آتش بس ورود کند؟

او افزود: آمریکا، عربستان و سایر کشورهای عربی پذیرفته‌اند که حماس نابودشدنی نیست ولی باید جلوی قدرت این گروه را بگیرند.

خراتیان گفت: ممکن است درهایی به روی محور مقاومت باز شود و اگر چنین شود ما نباید منفعل باشیم، بلکه باید با قدرت رسانه‌ای و هر آنچه داریم به صحنه بیاییم چون اگر معامله امنیتی، اقتصادی و سیاسی بزرگ صهیونیستی - سعودی شکل بگیرد، معادلات منطقه تغییر می‌کنند.

آخرین اخبار

ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند!

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها