مشاهده خبر

پنج شنبه 19 بهمن 1402

طوفان الاقصی و چالشی که اسرائیل فکرش را هم نمی‌کرد

برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» پنجشنبه شب با موضوع نظم نوین جهانی، تقابل آمریکا با چین و روسیه و چالش‌های اقتصادی طوفان الاقصی برای اسرائیل، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

در بخش نخست، ارتباط زنده اینترنتی با علی فاضل - سخنگوی مجلس اعلای عراق – برقرار شد؛ او در گفت‌وگو با سید حسین حسینی مجری به افق فلسطین اظهار کرد: دولت عراق تلاش‌هایی جدی دارد تا زمان حضور نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی در این کشور به پایان برسد، آمدن آنها به درخواست دولت بود و رفتن آنها هم به همین شکل خواهد بود.

فاضل خاطرنشان کرد: نیروهای ائتلاف در مقابله با داعش به عراق کمک کردند ولی تجاوزهای نظامی امروز ایالات متحده توسط هیچ گروه عراقی و دولت ما پذیرفته نیست.

خروج آمریکا از عراق؛ همه چیز به شنبه موکول شد

سخنگوی مجلس اعلای عراق با بیان اینکه نمی‌توانیم قبول کنیم که عراق توسط ائتلاف بین‌المللی گروگان گرفته شود گفت: دیروز شخصیتی جهادی را از دست دادیم که پر کردن جای او قابل جبران نیست.

او ادامه داد: روز شنبه پارلمان عراق تصمیم مهمی خواهد گرفت و مصوبه قبلی خود در سال 2020 برای خروج نیروهای ائتلاف را پیگیری می‌کند.

فاضل افزود: از السودانی و دولت عراق که بارها موضع خود را در قبال حضور نیروهای ائتلاف نشان داده‌اند می‌خواهیم با جدیت، این مسئله را دنبال کنند تا شاهد خروج آنها از کشورمان باشیم.

افول و ظهور قدرت چین

در بخش بعدی، علی ظاهری - پژوهشگر اقتصاد راهبردی – در استودیو حضور یافت؛ او با اشاره به نظم نوین جهانی و مولفه‌های آن گفت: بعد از 200 سال، قدرت در حال تغییر از غرب به سمت شرق است، این یکی از مهمترین ویژگی‌های نظم نوین جهانی است.

ظاهری افزود: امروز چین یک ابرقدرت نوظهور است البته شاید بتوان گفت زمانی در اواخر قرن نوزدهم، این کشور قدرت اول اقتصادی دنیا هم بوده است.

این پژوهشگر اقتصاد راهبردی خاطرنشان کرد: افول چین به خاطر جنگ‌های موسوم به تریاک بود، همچنین اشغال این کشور توسط ژاپن هم در این زمینه تاثیرگذار بود ضمن اینکه بعد از جنگ جهانی، نبردهای داخلی هم در چین رخ دادند.

استراتژی چرخش به سوی آسیا برای مهار چین

ظاهری با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها در سال 2011 فهمیدند اگر در مقابل چین دیر بجنبند، عقب می‌افتند عنوان کرد: آنها استراتژی «چرخش به سوی آسیا برای مهار چین» را در پیش گرفتند و برای این منظور دست روی نقطه ضعف‌های این کشور گذاشتند.

راز راه ابریشم جدید چیست؟

این پژوهشگر اقتصاد راهبردی گفت: چینی‌ها در مقابل آمریکا بی کار ننشسته‌اند و در مقابل استراتژی آمریکایی «چرخش به سوی آسیا» استراتژی «چرخش به سمت غرب جغرافیایی» را در دستور کار قرار دادند.

او با بیان اینکه نگاه چینی‌ها به کشورهای آسیای میانه، خاورمیانه و سپس اروپاست خاطرنشان کرد: شی جین پینگ از این استراتژی، پروژه جاده ابریشم نوین را مطرح کرد تا در پاسخ به محاصره دریایی آمریکا، راه خشکی را برای برون رفت از محاصره در پیش بگیرد.

نیاز حیاتی روسیه به کریدور شمال - جنوب و ایران

ظاهری افزود: روس‌ها در نظم نوین جهانی و در رقابت با آمریکا، نیازمند کریدور شمال - جنوب و به تبع آن ایران هستند، این سرریز رقابت قدرت‌های جهانی، هم برای ما یک فرصت است و هم در صورتی که از آن استفاده نکنیم، یک تهدید

به گفته او، در این دوران، ظرفیت‌هایی راهبردی داریم که باید آنها را به مزیت راهبردی تبدیل کنیم.

اولویت برای ایران کریدور شمال - جنوب است یا شرق به غرب؟

ظاهری تصریح کرد: پیوستن به نهادهایی مثل بریکس و شانگهای، واکنش سخت‌افزاری درست ایران به نظم نوین جهانی است.

این پژوهشگر اقتصاد راهبرید گفت: در بعد نرم افزاری هم باید زیرساخت‌های مربوط به کریدورهای شمال - جنوب و شرق به غرب را تامین کنیم که البته اولویت باید کریدور شمال به جنوب باشد.

آسیب استراتژیکی که طوفان الاقصی به اسرائیل زد

ظاهری تصریح کرد: تا پیش از طوفان الاقصی، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پرده از طرح‌ جدیدی برای ایجاد کریدوری که هم راه ابریشم جدید چینی‌ها را دور می‌زد و هم کریدور شمال و جنوب را برداشت که نشان می‌دهد انتخاب زمان برای انجام این عملیات توسط حماس چقدر دقیق بوده است.

آخرین اخبار

شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها