مشاهده خبر

جمعه 24 آذر 1402

روایت‌های زنانه از جنگ غزه

برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین»، جمعه شب با موضوع روایت رسانه‌ای و روایت زنانه از جنگ غزه، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

در بخش نخست، مهدی صالح (فعال رسانه‌ای فلسطینی) مهمان سید حسین حسینی بود؛ او با بیان اینکه پدرش اوایل این جنگ به شهادت رسیده است گفت: شهادت کم چیزی نیست، نعمتی است که فرصت آن فقط یک بار در زندگی به وجود می‌آید و ممکن است اصلا نصیب آدمی نشود.

صالح افزود: در غزه، هم مفهوم شهادت و هم خود شهادت امری معمول است، هر خانواده‌ای را ببینید، حداقل یک نفر شهید، جانباز یا اسیر دارد.

چرا مردم غزه از بمباران نمی‌ترسند؟

این فعال رسانه‌ای اهل فلسطین گفت: مردم غزه ترس آن چنانی از بمباران و صدای موشک‌ها ندارند، چون آنها خود را در راه مقاومت و فداکاری برای آزادی آماده‌ کرده‌اند.

فرق اصلی بین رزمندگان مقاومت با سربازان اسرائیلی

او ادامه داد: صبر و استقامتی که بین نیروهای مقاومت وجود دارد، در سربازان اسرائیلی اصلا دیده نمی‌شود و بر عکس، ترس محسوس بین آنها، بین رزمندگان مقاومت وجود ندارد.

این فعال رسانه‌ای اهل فلسطین با بیان اینکه در جنگ ویتنام، تعداد کشته‌های ویتنامی‌ها خیلی بیشتر از آمریکایی‌ها بود عنوان کرد: در نهایت، آنها بودند که پیروز شدند؛ پیروزی نهایی هیچ وقت بر اساس ملاک‌هایی مثل تعداد کشته‌ها و حتی خرابی خانه‌ها نیست.

صالح افزود: یکی از دوستان وضعیت غزه را اینگونه نقل می‌کرد که آرد تمام شده و با چشم خودش دیده مردی مجبور شده یک الاغ را برای سیر کردن شکم آوارگان، ذبح کند.

به گفته او، وضع مردم غزه به جایی رسیده که دیگر خیلی از آنها ممکن است به خاطر گرسنگی و نداشتن امکانات به شهادت برسند و فقط بمباران دلیل آن نیست.

راهکار یک فعال رسانه‌ای فلسطینی برای کمک‌رسانی به غزه از راه دریا

این فعال رسانه‌ای فلسطینی خاطرنشان کرد: اگر فشار سیاسی کافی از سوی کشورهای مختلف وارد شود، می‌توان از راه دریا، کمک‌های انسان‌دوستان را به مردم غزه رساند؛ البته این کار حتما نیازمند فشار بر رژیم صهیونیستی در عرصه بین‌المللی است.

سید حسین حسینی مجری به افق فلسطین هم اظهار کرد: رژیم صهیونیستی به هیچ اصول انسانی پایبند نیست و ممکن است این مسیر را زیر آتش بگیرد البته همچنان می‌توان روی آن فکر کرد.

آنچه امروز در جنوب لبنان و سرزمین‌های اشغالی گذشت

ارتباط با حسن عظیم‌زاده - خبرنگار اعزامی به لبنان – بخش بعدی برنامه به افق فلسطین بود؛ اهم موضوعاتی که او مطرح کرد شامل موارد زیر بود:

  • ساعتی قبل، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله کردند و توپخانه ارتش هم هفت نقطه در جنوب این کشور را مورد هدف قرار دارد.
  • از سوی دیگر آژیر خطر در شمال سرزمین‌های اشغالی به گوش رسید؛ 30 موشک از جنوب لبنان به این مناطق شلیک شده و عملیات تهاجمی حزب الله موجب قطع برق در برخی مناطق شد.
  • امروز پیکر یکی دیگر از شهدای حزب‌الله لبنان تشییع شد آن هم در جایی که به طور مستقیم زیر آتش صهیونیست‌ها قرار دارد.

در بخش بعدی، حسن قائدی - عکاس جنگ – در برنامه حضور یافت؛ او با نمایش چند تصویر از اتفاقات مهم قرن بیستم اظهار کرد: دو عکس از جنگ ویتنام، سبب شد این جنگ تمام شود به طوری که یکی از مقامات آمریکایی گفته بود قبل از اینکه به ویت‌کنگ‌ها ببازیم، جنگ را به رسانه‌های خودمان باختیم.

به گفته او، عکس‌ها خود به تنهایی یک سند تاریخی هستند و می‌توانند مفاهیم و اطلاعات زیادی را منتقل کنند.

قائدی خاطرنشان کرد: سال‌ها قبل گفته بودم دوست دارم دو ماه با سردار حاج قاسم سلیمانی باشم و لحظه لحظه حضور و فرماندهی او را عکاسی کنم، جایی که کف میدان است؛ و این حسرت در دل من و خیلی‌های دیگر ماند که حالا بعد از چند سال که از شهادت ایشان می‌گذرد، سند تصویری از آن روزها نداریم.

او ادامه داد: در سوریه لحظاتی را ثبت کردم که مدافعان حرم، وقتی درگیری در خط نبود، می‌رفتند و کار عمرانی، فرهنگی و اجتماعی انجام می‌دادند؛ اینها لحظاتی است که باید ثبت می‌شد.

روایت عکاس ایرانی جنگ از یک جنایت وحشتناک داعش

قائدی گفت: روستایی در سوریه بود که زمانی پیش پای مدافعان حرم ایرانی، قربانی کرده بودند، آن روستا به تصرف داعش درآمد و آنها به تلافی، به تعداد هر قربانی، از اعضای هر خانواده کشتند و در همانجا دفن کردند؛ وقتی آن روستا دوباره آزاد شد، هیچ کس جرأت نمی‎‌کرد در خانه‌اش را به روی ایرانی‌ها باز کند.

بعدها حضور مدافعان حرم ایرانی در آنجا را ثبت کردم که داشتند بین مردم و بچه‌ها، نان توزیع می‌کردند.

این عکاس جنگ خاطرنشان کرد: بارها شده که اجازه نداده‌اند از خیلی اتفاقات عکس بگیریم، در حالیکه گفته‌ام بگذارید مستندسازی انجام شود ولی فعلا اجازه انتشار ندهید.

در بخش انتهایی برنامه، فاطمه محمدی - پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس – با سید حسین حسینی به گفت‌وگو نشست.

او گفت: زنان راویان به شدت موثقی در اتفاقاتی مانند جنگ غزه هستند که تاثیر آنها را در همین روزها و هفته‌ها و البته در دوران دفاع مقدس شاهد هستیم.

روایت‌های زنانه از شروع طوفان الاقصی تا امروز

محمدی خاطرنشان کرد: در واقع زن‌ها راوی صادق جنگ مردانه‌ای هستند که تصویری متفاوت از آنچه آنها می‌گویند، در ذهن بسیاری نقش بسته است.

این پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: از ابتدای عملیات طوفان الاقصی، آنچه تداعی‌کننده آن حماسه شد، هلهله زنان ساکن غزه بود و بعد از آن هم این زنان بودند که اقتدار همسران و برادرانشان را به تصویر کشیدند و صلابت آنها را فریاد زدند.

وقتی زنان پرچم حمایت از فلسطین را بلند می‌کنند

به گفته او، در همه جنگ‌ها، زن‌ها نقش مهمی داشته و روایت‌های زنانه از جنگ، همیشه وجود دارد و به چشم می‌آید.

محمدی با بیان اینکه در بیشتر تجمعات ضد صهیونیستی در کشورهای مختلف که برخی از آنها اصولا حول محور دین گردهم هم نیامده بودند، باز هم زنان در اکثریت بودند و فریاد حمایت از مظلومان فلسطینی سر می‌دادند عنوان کرد: در شبکه‌های اجتماعی هم روایت‌گری زنانه از جنگ غزه و محکومیت اسرائیل مشهود است.

آخرین اخبار

شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها