مشاهده خبر

سه شنبه 31 مرداد 1402

تلاش غرب برای پهپادهراسی!

یک کارشناس سیاسی گفت: اقدامی که این کشورها در حال انجام آن هستند این است که به لحاظ فرامتنی بازی را به گونه ای نشان می دهند که به هر نحو ممکن مانع از لغو تحریم های تسلیحات بشوند.

0

برنامه وارونگی با موضوعات اجتماعی و فرهنگی و با هدف پاسخگویی به شبهات مطرح شده، روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش اول این برنامه به اخبار جعلی منتشر شده در 24 ساعت گذشته از سوی رسانه‌های معاند پرداخته شد که از جمله این خبرها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: جذب 1500 هیات علمی در پی نامه ای محرمانه، چشم نگران افکار عمومی درباره لایحه حجاب، دستگیری و بازداشت چند نفر از مدیران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)

در بخش بعدی این برنامه به موضوع شبهات پهپادهای ایرانی و با حضور محمد قادری، کارشناس مسائل سیاسی و به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

قادری درباره شبهه فروش پهپاد به روسیه حین جنگ با اوکراین گفت: در این مساله سه نکته وجود دارد، نکته اول در رابطه فروش سلاح های غیرمتعارف درباره ایران، اساسا یک موضع کذب است. طرف ایرانی بارها به طرف اوکراینی اعلام کرده است که مستندات خود را درباره این ادعا به ما ارائه بدهید ولی هر بار علاوه بر عقب انداختن جلسات، دست خالی به این جلسه ها آمدند و هیچ مستنداتی همراه خود نداشتند.

نکته دوم اساسا پهپادهایی که  ایران به روسیه فروخته است قبل از شروع جنگ اوکراین بوده است و کسی نمی‌تواند ادعا کند که ایران برای استفاده در جنگ اوکراین سلاح یا پهپاد را فروخته است . نکته سوم نیز این است، اگر قرار باشد بر اساس استانداردهای غربی ها به مساله نگاه کنیم، آنها در بحبوحه خیلی از جنگ ها به بهانه اینکه ما داریم تجارت تسلیحات متعارف می کنیم، روند فروش تسلیحات خودشان را ادامه دادند. مساله مهم این است که فروش پهپاد جزء تسلیحات نامتعارف نیست و جزء موضوعات تحریمی نبوده است.

حنیف غفاری، کارشناس سیاسی، مهمان تلفنی این بخش از برنامه بود. وی درباره پهپاد هراسی گفت: به لحاظ حقوقی، آمریکا و تروئیکای اروپایی با استناد به آنچه که در برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت که بر مبنای برجام بسته شده، آمده است، نمی توانند مانع از رفع تحریم های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران بشوند. اگر بخواهند جلسه ای در شورای امنیت تشکیل بدهند و مصوبه و قطعنامه ای که سال 2015 خودشان به آن تن دادند را ابطال یا تغییر کنند، اینجا ممکن است با حق وتویی از کشورهایی دیگری مثل چین و روسیه مواجه شوند.

وی افزود: اقدامی که این کشورها در حال انجام آن هستند این است که به لحاظ فرامتنی بازی را به گونه ای نشان می دهند که به هر نحو ممکن مانع از لغو تحریم های تسلیحات بشوند. طی سالهای  2020 ، 2021 و 2022 تلاش های زیادی کردند که به هر شکلی مانع از رفع تحریم بشوند. در سال 2023 در 26 مهرماه امسال نیز کاری که می خواهند انجام بدهند این است که به گونه ای وانمود کنند که رفع تحریمی اتفاق نیافتد و از آن طریق مانع بسط و گسترش مبادلات تسلیحاتی ایران بشوند. به لحاظ حقوقی دستشان خالی است اما باید مراقب بازی تبلیغاتی غرب بود.

قادری درباره درخواستهای برخی کشورها برای خرید تسلیحات و پهپادهای گفت: پیش از تحولات اخیر در منطقه بیش از 22 کشور درخواست خرید تسلیحات داشتند اما در پی تحولاتی که در حوزه دیپلماتیک در منطقه ما اتفاق افتاده است خیلی از این کشورها که پیشتر روابط غیرحسنه ای که بین ایران و این کشورهای منطقه داشت، حاضر به این تعاملات نبودند، در حال حاضر کاملا رویکردشان تغییر کرده است و این اتفاق را در فضای گسترده تری می توان دید. جمهوری اسلامی ایران در موضوعات منطقه ای و فرامنطقه ای چارچوب خود را پیدا کرده است و نقش موثر خودش را ایفا می کند.

برچسب ها :

آخرین اخبار

موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق جنگ غزه، مقدمه فروپاشی رژیم صهیونیستی است مستندهای آدینه این هفته افق پلتفرم‌های قدیمی خودرو در ایران سود ده هستند! پیشنهاد «ابتکار» برای مقابله جهانی با رژیم صهیونیستی آیا پارکینسون درمان می‌شود؟ کواکبیان: دفاع از فلسطین وظیفه همه کشورهای اسلامی است قانون مالیات بر خانه‌های خالی و آمارهای متناقض بررسی سیاست دوگانه انگلیس در برابر فلسطین آیا ارائه تسهیلات به افراد زیر مجموعه بانک‌ها قانونی است؟ آرتروز و ارتباط آن با اختلال داخلی بدن سقوط صهیونیست‌ها از ابتدای درگیری شروع شد خوراک طیب چه نوع غذایی است؟ جنگ کثیف؛ تنها دستاورد رژیم صهیونسیتی

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها