مشاهده خبر

پنج شنبه 8 تیر 1402
360 درجه

رباتی که جان اپراتورش را گرفت

چندی پیش رئیس بخش آزمایش و عملیات هوش مصنوعی ارتش آمریکا تایید کرد که نیروی هوایی کشورش شبیه سازی انجام داده که در آن به یک پهپاد مجهز به هوش مصنوعی مامویت داده بودند به یک دشمن فرضی حمله کند ولی این پهپاد در یک محاسبه عجیب و غریب تصمیم می‌گیرد اپراتور خودش را به قتل برساند.

0

برنامه 360درجه چهارشنبه با موضوع ربات از شبکه افق پخش شد.

خیلی از محققان معتقدند که مرحله بعدی تکامل زندگی انسان براساس سرعت پیشرفت فناوری، زندگی رباتیست. خیلی از فناوری های ایجاد شده، برای راحت تر کردن زندگی انسان بوده است و ربات نیز برای این منظور طراحی شده است.

واژه ربات، ریشه در واژه رباتنیک در زبان چک بر می گردد که به معنای برده است. نخستین بار نمایشنامه ای توسط نویسنده اهل چک به نام کارل چاپک در سال 1920 به نام کارخانه ربات سازی منتشر شد و برای اولین بار او از این واژه استفاده کرد. داستان این نمایشنامه درباره یک کارخانه ای بود که تصمیم می گیرد برای بدست آوردن پول بیشتر، ربات هایی شبیه به  انسان بسازد تا به جای برده ها برای آن کار کنند.

همچنین در طول تاریخ فیلم هایی درباره ربات ها و وجودشان در زندگی انسان ساخته شده است که فیلم عصر جدید چارلی چاپلین محصول سال 1936 تا فیلم های مجموعه نابودگر محصول سال 2019 از این نمونه ها است.

اما تعریف ربات از منظر متخصصان علوم رباتیک این است که ربات دستگاهی است که طراحی شده تا توانایی های جسمی، رفتار و حالات احساسی و عاطفی انسان را تقلید کرده و به انسان در انجام کارهایش کمک کند.

ربات ها را می توان در 5 دسته اصلی تقسیم بندی کرد. دسته اول ربات از پیش برنامه ریزی شده این ربات ها در محیط های کاملا کنترل شده و کارهای ساده و تک بعدی انجام می دهند. در صنعت خودروسازی این ربات ها بسیار مورد استفاده هستند. تا سال 2005 حدود 90 درصد ربات های موجود در دنیا از این نوع ربات ها بودند و تا به امروز حدودا 3 ملیون از این ربات در کارخانه های مختلف در حال کار هستند.

دسته دوم ربات ها، ربات های انسان نماست. همانطور که از اسم شان مشخص است از رفتارهای انسانی تقلید می کنند و مانند یک انسان رفتار می کنند.این ربات ها پیچیده هستند ولی تا به امروز ، گره از کار انسان باز نکرده اند.

ربات اطلس ساخته شرکت بوستن دینامیک و ربات صوفیا محصول شرکت هانسون رباتیک دو تا از شاخص ترین ربات های انسان نما هستند. ربات صوفیا مجهز به هوش مصنوعی است و میتواند زبان محاوره ای انسان را درک کند و خیلی صمیمی و راحت با انسان صحبت کند.

دسته سوم، ربات های مستقل یا خودمختار هسند که  ربات ها برای انجام کار نیازی به نظارت انسان ندارند. ربات های چمن زن، جاروبرقی رباتی و پهبادهای خودکار و پرسه زن و غیره.. از این دسته هستند.

دسته چهارم ربات های قابل کنترل از راه دور یا ربات نیمه مستقل، که بیشتر در جاهای غیر قابل دسترسی یا خطرناک اتفاده میشوند ربات های پیدا کردن نشتی لوله های نفتی و خنثی کردن بمب از این دسته هستند.

دسته پنجم ربات های افزودنی است که این رباط ها به شکلی طراحی شده اند که به بدن انسان اضافه می شوند و توانایی جدید را به کاربر اضافه کنند.

هوش مصنوعی علاوه بر اینکه دنیای انسان ها را زیر و رو کرده وارد دنیای ربات ها هم شده و ترکیب هوش مصنوعی و فناوری رباتیک باعث شده که دنیای اطراف ما زودتر از زمانی که فکرش را می کردیم شبیه دنیای فیلم های تخیلی شود.

خودروی خودران از جمله ربات هاییست که با هوش مصنوعی ترکیب شده و در کشورهای پیشرفته دیده می شوند. خودروی خودران طوری طراحی شده اند که مسیر حرکت، فاصله بین ماشین ها و محل عبور عابر پیاده را به راحتی تشخیص می دهند و مسافرشان را به سلامت به مقصد مورد نظر می رسانند.

اما این ترکیب دو فناوری گاهی مشکل ساز است و ممکن است به شکل دیگری عمل کند . چندی پیش رئیس بخش آزمایش و عملیات هوش مصنوعی ارتش آمریکا سرهنگ همیلتون، در اجلاس قابلیت های هوایی در لندن تایید کرد که نیروی هوایی آمریکا شبیه سازی انجام داده است که در آن به یک پهپپاد مجهز به هوش مصنوعی مامویت داده بودند که به یک دشمن فرضی حمله کند. این پهپاد در یک محاسبه عجیب و غریب تصمیم میگیرد که اپراتور خودش را به قتل برساند.

 

آخرین اخبار

از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها