به گزارش روابط عمومی شبکه افق، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه جهان آرا گفت: نقشه جامع علمی کشور باید مورد بازنگری قرار بگیرد زیرا در برخی مراکز دانشگاهی، رشتههایی تدریس میشود که نیازی به آنها نیست و در مقابل، کارهایی مورد نیاز است که رشتههای مربوط به آنها وجود ندارد.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی دستگاه اجرایی نیست، نهاد سیاستگذاری است و قرار نیست جای دیگر دستگاهها را بگیرد. تفاوت این شورا با مجلس این است که شورا سیاستگذاری میکند و مجلس، قانونگذاری و کار هیچ کدام با هم موازی نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: رئیس جمهور قبلی، خیلی از مباحث شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ نمیکرد و ترک فعل داشت. او بعضی جلسات را اصلا طبق قانون تشکیل نمیداد؛ بعضی مصوبات شورای قبلی، توسط دولت فعلی ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: اگر سند حوزه هوا - فضا، زیست فناوری و سند جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته نمیشدند، این همه پیشرفت در این زمینهها نمیداشتیم. هر جا شورای عالی، راهبردها را خوب نوشته و راهبری هم کرده، به نتیجه رسیده، هر جا راهبری در پی راهبردها نبوده، نتیجه مطلوب به دست نیامده است.
خسروپناه خاطرنشان کرد: مصوبات مختلفی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولتهای مختلف و درباره حجاب و عفاف نوشته و توسط روسای جمهور امضا شده، در واقع خلأ راهبردی در این زمینه نداریم. در عین حال نقش راهبری شورا در اجرای این سیاستها کمرنگ بوده و این نقد به شورا وارد است. شورای عالی فرهنگی راهبری اجرای راهبردهای عفاف و حجاب را به وزارت کشور سپرده در حقیقت وزارت کشور فقط نباید به نیروی انتظامی بگوید چکار کند، بلکه در همه مقولات باید وارد عمل شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در دو جلسه پشت سر هم شورا، هشت دستگاه فرهنگی کشور گزارش عملکرد خود در حوزه عفاف و حجاب را به سران سه قوه ارائه کردند و قرار شد بقیه نهادها هم همین کار را انجام دهند. در تعطیلات نوروز، تذکر نسبت به رعایت عفاف و حجاب با رعایت تمام موارد تکریم مردم صورت گرفت و اگر ویدئوهایی خلاف عرف از جایی منتشر شده، آن مراکز مجوزی نداشتهاند. دستگاههای اجرایی در این دولت، برای اجرای سیاستهای عفاف و حجاب جدی هستند ولی واقعیت این است که کلیپ یک اتفاق، دست به دست میشود و همه فکر میکنند این موارد زیاد است.
وی در ادامه گفت: وضعیت عفاف و حجاب نه اینکه بهتر شده باشد، ولی بدتر هم نشده و این را هم باید در نظر داشت که سالها، اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفته بود چون دولتی سر کار بود که این مسئله را باور نداشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد مقوله vod ها تاکید کرد: به دنبال تصمیمگیری در این زمینه هستیم که دستگاه نظارتکننده بر VOD ها مشخص شود. بعضی فیلمهای شبکه نمایش خانگی، تحکیم خانواده را هدف قرار داده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خیلی از معترضان به مصوبه اخیر شورای عالی راجع به تاثیر معدل در قبولی دانشگاه، باندهای کنکور هستند. در بسیاری از کشورها کنکور وجود ندارد و بر اساس معدل، در دانشگاهها قبول میشوند در حالیکه در ایران، دانشآموزان از دوم دبیرستان به دنبال تستزنی هستند نه یادگیری. هر تصمیمی اتخاذ شود، ایراداتی و حرف و حدیثهایی دارد؛ نباید به خاطر فساد بالقوهای که ممکن است شکل بگیرد، فساد بالفعل را رها کنیم. سازمان سنجش باید نظاممند شود زیرا نیاز به تشکیلات مقتدری بیرون از آموزش و پرورش داریم مثل سازمان استاندارد.
خسروپناه در پایان گفت: اگر سازمان برنامه و بودجه، به اندازه یک دوز واکسن کرونا برای عفاف و حجاب بودجه اختصاص دهد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. برنامه عملیاتی از سوی دستگاهها و تشکلهای مردمی وجود دارد، مسئولان هم واقعا اراده کار دارند ضمن اینکه اصالت خانواده ایرانی، با فرهنگ برهنگی مخالف است و ایرانیان به شدت با این مسئله تضاد دارند.