در این برنامه محمدرضا باقری به گفتوگو با استاد اصغر طاهرزاده نشست؛ او اظهار کرد: اگر سیاست با حیات قدسی توأم نشود، انسان در تنهایی خودش غرق خواهد شد؛ امروز بشر به این نتیجه رسیده که در نسبت به ابعاد قدسی اجتماعی خود، هویت مییابد.
طاهرزاده افزود: برخورد فاخر و بی سابقه دولتمردان جهان با رئیس جمهور فقید ایران، نتیجه چنین رویکردی است به طوری که حتی در کشورهایی مانند هند و مصر هم یک روز عزای عمومی اعلام شد.
شهید رئیسی مصداق سیاستمدار ناظر به حیات قدسی انسان بود
این پژوهشگر دینی خاطرنشان کرد: در گذشته، دینداری را در فردگرایی جستوجو میکردند ولی امروز انسانهایی این مسئله را در حیات قدسی و اجتماعی میبینند و در این نسبت، شخصیتی همچون شهید رئیسی خادم الرضا بیشتر به چشم میآید.
او ادامه داد: انسان برای سیاست باید در میدان باشد و در عین حال دینداری و انسانیت خودش را هم داشته باشد و این همان جمله معروف «سیاست ما عین دیانت ماست» محسوب میشود.
پیام انقلاب اسلامی، جهانی شدن انسان است
طاهرزاده خاطرنشان کرد: برخی دولتها میخواهند مردم را حذف کنند و در عین حال خودشان هم قادر به انجام کاری نیستند، عموما دولتها فشل هستند و مردم را هم مأیوس میکنند.
این پژوهشگر دینی با بیان اینکه مردم دنیا امید خود را به تحقق اهداف انسانی از طریق دولتها از دست دادهاند گفت: ولی دولتها را هم نمیتوان حذف کرد چون انسانها به دنبال جهانی شدن و حتی حضور ملکوتی هستند بنابراین نمیتوان هویت جهانی انسانها را سرکوب کرد؛ انقلاب اسلامی این پیام را داشت که آدمها قادر به جهانی بودن هستند ولی دولتها باید میدان حضور مردم را در عین حذف نکردن نهادها فراهم کنند.
دولت رئیسی نویدبخش بازگشت انسان به هویت خویشتن بود
او ادامه داد: انقلاب اسلامی قصد ندارد به اسم دین، از تاریخ بشر خارج شود بلکه میخواهد انسان را به هویتهای دینی و بشری خود بازگرداند، البته این هدف به طور کامل محقق نشده ولی دولت رئیسی نشان داد امکان چنین حضوری وجود دارد و مردم ایران باید به این امکان بیندیشند و چنین راهی را بپیمایند.
مردم در حاج قاسم و شهید رئیسی «خود متعالی» را دیدند
طاهرزاده با بیان اینکه حاج قاسم نشان داد شخصیتهایی وجود دارند که به پدیدههایی در ملکوت اشاره میکنند گفت: یک ملت در سوگ او اشک ریخت، اشکی مقدس که نشان میداد او به جایی اشاره داشت که مردم در طلب آن هستند؛ حاج قاسم در افقی متعالی، خود ما بود و عین این پدیده در شهید رئیسی جلوهگر شد.
شهادت رئیسی و همراهانش باید زمینهساز حضور گستردهتر مردم در صحنه باشد
این پژوهشگر دینی خاطرنشان کرد: امیدوارم شهادت این مردان مرد (شهید رئیسی و هیئت همراه) موجب شود کار مردم بیش از اینها به خودشان واگذار شود؛ در نسبت به مردم، باید انسانیت آدمها درک شود و نباید به بهانه وجود یک نا اهل، میدان را برای دیگران محدود کرد.
شهید رئیسی انقلاب اسلامی را به تمام معنا فهمیده بود
او با بیان اینکه شهید رئیسی مردی بود که انقلاب اسلامی را فهمیده بود گفت: او در جریان سفر به سازمان ملل گفته بود انقلاب پدیدهای است که من یک طلبهی آن هستم و آنچه موجب پیروزی شده، صبر و مقاومت مردم بوده است.
طاهرزاده تصریح کرد: این مرد متوجه حضور تاریخی انقلاب اسلامی بود و دریافته بود باید خودش را هم در دل تاریخی این پدیده معنا کند؛ انقلاب اسلامی یک واقعه نبود بلکه آغازی بر یک تاریخ و متحولکننده همه شؤون زندگی انسانی است.
درک انقلاب اسلامی معیار جامع انتخاب رئیس جمهور است
این پژوهشگر دینی گفت: برخی به دنبال این هستند که به هر قیمت، برجام را بر گردانند آن هم به جای اینکه از تحریمها عبور کنیم؛ رئیسی دریافته بود انقلاب اسلامی استعداد آن را دارد که زیرمجموعه جهان استکباری نباشد، بلکه خودش باشد و خودش.
او افزود: در انتخابات پیش رو باید نامزدی را برگزینیم که در آینه وجود آنها، فرزند انقلاب را ببینیم و انقلاب اسلامی را به معنای تاریخی که انسان را به نهایت امر میرساند دریافته باشند.