حجتالاسلام علیرضا پناهیان مهمان این برنامه بود؛ او با اشاره به اینکه ظهور شهید رئیسی در عرصه سیاسی کشور کم سابقه بود اظهار کرد: چون او جزو سیاستمداران همیشگی نبود، او حقوقدان و ناظری بر فعالیتهای سیاسی به شمار میرفت و در زمان ریاست سازمان بازرسی، بر عملکرد دولتمردان نظارت میکرد.
پناهیان افزود: شنیدهام وقتی میخواست همراهی اطرافیان و خانوادهاش را در انتخابات ریاست جمهوری جلب کند گفته بود قصدم این است که روشی را در عرصه سیاسی در پیش بگیرم که غیر از من پیش نمیگیرد.
رئیسی آمد تا حکمت سیاسی را وارد عرصه سیاست ایران کند
او ادامه داد: داشت رسم میشد که در مناظرههای انتخاباتی هر کس طرف مقابلش را بیشتر بزند، رأی بیشتری هم خواهد آورد ولی شهید رئیسی میدانست عرصه سیاست جمهوری اسلامی نیازمند حکمت سیاسی است، منشی متفاوت با سیاستمداران و روشهای همیشگی آنها.
پناهیان خاطرنشان کرد: او این خلأ را دید به همین دلیل شاید علیرغم میل باطنی خودش و دوستانش، وارد میدان شد آن هم در حالیکه برخی دلسوزان به او میگفتند وارد انتخابات نشو و خودت را خراب نکن.
آیتالله آل هاشم و امیرعبداللهیان الگوی متفاوتی بودند
او با بیان اینکه امام جمعه شهید تبریز، ما را به یاد ائمه جمعه اوایل انقلاب میانداخت، البته حیات او هم اینگونه بود گفت: در دوره شهید امیرعبداللهیان هم دیپلماسی خاصی حکمفرما بود، همان نوع از سیاستورزی که در دورهای موجب کنار گذاشتنش از وزارت امور خارجه شده بود.
رئیسی استانداردهای سیاست را در ایران بالا برد
پناهیان تصریح کرد: حضور شهید رئیسی، استانداردهای ساحت سیاست را در جامعه ایرانی تغییر داد و ارتقاء بخشید؛ او تفاوت خودش را با دیگران میدانست و این تفاوت را به منصه ظهور رساند.
دروغ بزرگی که درباره رئیسی گفتند
او ادامه داد: دیوار کشیدن در پیادهروها و خیابانها توسط رئیسی، دروغی بود که یک سیاستمدار گفت و البته از آنها در تاریخ اثری نمیماند؛ چنین افرادی از آمدن رئیس میترسیدند.
دولت رئیسی ترس برخیها از مذهبیها را از بین برد
پناهیان با بیان اینکه با روی کار آمدن رئیسی، ترسی که برخی از حزباللهیها و مذهبیها داشتند ریخت هر چند دروغهای زیادی علیه او ساخته میشد عنوان کرد: گاهی خداوند با خون شهید، تهمتها را آشکار میکند و رئیسی هم چنین سرنوشتی الهی داشت.
او افزود: آثار سوء حرفهای قبلی، در کسانی که در انتخابات شرکت نکردند وجود داشت ولی محور سیاستورزی رئیسی، مردمداری بود و سعی داشت این اثر را از بین ببرد.
شهید رئیسی درد این مملکت را فهمیده بود و فریاد میزد
پناهیان خاطرنشان کرد: یکی از وجوه حکمت سیاسی شهید رئیسی این بود که درد این مملکت را شناخته بود و آن را فریاد میزد یعنی همان «بوروکراسی» که منجر به نابودی این مملکت خواهد شد مگر اینکه تحولی را شاهد باشیم؛ بوروکراسی ایران را جزو آخرین کشورها در سهولت کسب و کار قرار داده بود ولی در این زمینه شاهد تحولی در دولت سیزدهم بودیم.
کاش رئیسی مدتی هم در مجلس بود و تحولآفرین میشد
او ادامه داد: سیاستورزی حکیمانه این نیست که بیاییم و گفتاردرمانی کنیم، یعنی از اهرمهای اشتباه برای راه انداختن کار کشور بهره ببریم؛ کاش شهید رئیسی زنده میماند و مدتی هم در مجلس، همان حرکتی را که شروع کرده بود در آنجا ادامه میداد.
با آدم خوب کار مملکت درست نمیشود!
پناهیان افزود: برخی فکر میکنند گره مشکلات فقط با حضور آدمهای خوب باز میشود در حالیکه وقتی آدمهای خوب وارد میدان میشود دست و پایشان در بوروکراسی کشور بند میشود.
برخی رسانههای داخلی همان راه BBC را میروند
پناهیان عنوان کرد: برخی رسانهها در کشور، مثل BBC و VOA کار میکنند؛ من و تو هم به همین دلیل تعطیل شد چون در داخل ایران مشابهشان بود و چه نیازی به شبکهی خارجی؟
بوروکراسی و امضاهای طلایی؛ زهر تلخ جامعه ایرانی
او با بیان اینکه اگر بوروکراسی کاهش نیابد و قوانین اضافی حذف نشوند، امضاهای طلایی شکل میگیرند و رسانهها برای بازی دادن مدیریت تخصصی کشور و واگذاری آنها به افراد جناحی و سیاسی مجال مییابند گفت: به این ترتیب هیچ وقت کشور درست نخواهد شد.
توصیه پناهیان به نامزدهای ریاست جمهوری: روش رئیسی را در پیش بگیرید
پناهیان در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار کرد: از همه کسانی که میخواهند نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوند، روش شهید رئیسی را در مناظرهها در پیش بگیرند؛ برخی تخریبها در گذشته به گونهای بوده که کار به شکایت در دادگاه و محکومیت کشیده است.
او ادامه داد: مناظرهها باید محل ارائه برنامهها و نقد آنها باشد ولی بعضی کار را به فحاشی میکشانند، آن هم بر اساس این دروغ بزرگ که دو قطبی شدن، مشارکت را افزایش میدهد.
قصد تقدیس رئیسی را نداریم ولی حقیقتا الگوی سیاسی امروز ماست
پناهیان تصریح کرد: شهید رئیسی یک الگو بود البته قصد تقدیس او را نداریم و نمیخواهیم بگوییم همه چیز تمام بود و همه ویژگیهای لازم را داشت، اما در خلوص نیت او تردیدی نداریم. او تصمیم گرفت فدای انقلاب و مردم شود و نامزدهای انتخابات پیش رو هم باید چنین تصمیمی بگیرند.