مشاهده خبر

پنج شنبه 21 دی 1402

وقتی پای اسرائیل هم به دادگاه باز می‌شود

برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» پنجشنبه شب 21 دی ماه با موضوعاتی همچون جنگ رسانه‌ای صهیونیسم با محور مقاومت و موضوع شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

در بخش نخست، سخنرانی نماینده آفریقای جنوبی در جلسه دیوان دادگستری بین‌المللی‌‌ پخش شد.

بخش‌هایی از سخنرانی او شامل موضوعات زیر است:

  • اسناد جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین آشکار است و بر همین اساس کشور من درخواست شکایت خود را به دیوان دادگستری بین‌المللی ارائه داده است.
  • تجاوز اسرائیل به اراضی مردم فلسطین، موجب شده اعتقاد داشته باشیم این رژیم مستحق محاکمه بین‌المللی است چون تمامیت ارضی فلسطین را زیر پا گذاشته است.
  • باید از همه ابزارهای قانونی بهره گرفت و اسرائیل را به خاطر جرمی که انجام داده‌اند محاکمه کرد؛ دیگر کشورها هم می‌توانند و باید در این دادگاه طرح شکایت کنند.
  • بر اساس مدارک موجود، دادخواستی 84 صفحه‌ای ارائه داده‌ایم تا اسرائیل به خاطر پاکسازی نژادی و نسل‌کشی در این دادگاه محاکمه شود.

چرا ما شبکه عبری‌ زبان برای مردم اسرائیل نداریم؟

در ادامه، سید محمد علی غمامی - مدیر گروه مطالعات فرهنگی و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم - در استودیو حضور یافت؛ او با بیان اینکه 40 سال است که ذهن انسان ایرانی با موشک‌های رسانه‌ای فارسی زبان بمباران می‌شود ولی شاهد مقاومت ملت ایران هستیم اظهار کرد: سوال این است که چند شبکه عبری زبان تاسیس کرده‌ایم که مخاطب آن، مردم اسرائیل باشند؟ در حالیکه صدها رسانه فارسی‌زبان از آن سوی آب‌ مدیریت می‌شوند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم سرزمین‌های اشغالی هم فریب خورده‌اند و تفاسیر تحریف‌شده‌ای از تورات به آنها ارائه شده به همین دلیل همچنان از سیستم حاکمیتی خود دفاع می‌کنند.

جلسه کنگره هر چه باشد جلسه استماع نیست!

او اضافه کرد: برکناری روسای دانشگاه‌های مهم آمریکا به خاطر حمایت دانشجویانشان از مردم فلسطین، اتفاق عجیبی بود، آنچه در کنگره ایالات متحده رخ می‌دهد، هر چیزی باشد استماع نیست چون اصولا اجازه نمی‌دهند کسی حرف بزند.

به گفته غمامی، در جلسه استماع، امکان گفت‌وگو به وجود نمی‌آید بلکه از آنها می‌خواهند با «بله» یا «خیر» جواب بدهند.

پارادوکس آشکار غرب در دین‌زدایی و یهودیت‌گرایی

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: غرب برای پیشرفت جهان اسلام، به این کشورها توصیه می‌کند دست از مکه بردارند و به مکانیزاسیون روی آورند ولی می‌بینیم خودشان پشت دولتی جعلی ایستاده‌اند که یک سرزمین را مقدس می‌داند و در پی اشغال آن است و در راه این حمایت، روسای دانشگاه‌های مشهور خود را برکنار می‌کند.

غمامی افزود: این تفکرات در ایران و ترکیه توسط رضاخان و آتاتورک دنبال شد و در دانشگاه‌ها با مظاهر دینی مخالفت می‌کردند، ولی امروز غرب پشت رژیمی ایستاده که هویت خود را کاملا دینی توصیف می‌کند.

چرا دکترین واحد رسانه‌ای برای حمایت از فلسطین نداریم؟

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما کنشگران خوبی در فضای مجازی داریم و خرده‌کنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی، تاثیری مثل عملیات چریکی در میدان داشته گفت: این مسئله توانسته است فضاهایی را برایمان باز کند که در گذشته نبودند.

او ادامه داد: امروز می‌بینیم دروغ‌های شبکه‌های آمریکایی در مورد قتل عام کودکان اسرائیلی توسط حماس برای مردم ایالات متحده قابل باور نیست.

غمامی خاطرنشان کرد: البته فارغ از این خرده کنش‌ها، نیازمند دکترین واحد رسانه‌ای هم هستیم که در حال حاضر وجود ندارد، یعنی باید تعیین کنیم فلسطین با چه نگاهی در رسانه‌ها و سطح جهان معرفی شود؛ اسرائیلی‌ها بر اساس الهیات صهیونیستی، دکترین رسانه‌ای خود را مشخص کرده‌اند و در حال فعالیت‌های گسترده هستند.

شورای امنیت فقط شکل امنیت دارد!

در ادامه با سندس الاسعد - خبرنگار لبنانی ارتباط زنده اینترنتی برقرار شد؛ او در گفت وگو با حسین حسینی اظهار کرد: هیچ وقت به شورای امنیت و قطعنامه‌هایش اعتماد نداشته‌ایم و قطعنامه اخیر این شورا هم علیه مقاومت یمن، از همین دست است چون می‌دانیم آنها هم از سیاست‌های آمریکا پیروی می‌کنند.

الاسعد با بیان اینکه مردم کشورهای عربی در کنار مقاومت مشروع حماس و ملت فلسطین ایستاده‌اند و همه تلاش‌هایی که برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل صورت گرفته با شکست مواجه شده است عنوان کرد: افکار عمومی کشورهای عربی با اقدام جدید شورای امنیت علیه انصارالله هم موافق نبوده و کنار مقاومت می‌ایستند چون اعتقاد دارند شورای امنیت تنها برای تامین منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

بعد از پخش بخش اخبار و مرور مهمترین اتفاقات منطقه طی 24 ساعت گذشته، ارتباط زنده تصویری با محمد هادی ذاکر حسین – حقوقدان برقرار شد.

شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل چه تاثیری دارد؟

او با بیان اینکه درست در زمانی که رژیم صهیونیستی بی وقفه همه جنایات را مرتکب شده و نظام حقوقی بین‌المللی را نادیده می‌گیرد اظهار کرد: ابتکار عمل آفریقای جنوبی برای طرح شکایت علیه این رژیم در دیوان دادگستری بین‌المللی، روح تازه‌ای به کالبد این نظام دمید.

ذاکر حسین خاطرنشان کرد: تحولات حقوقی در نظام بین‌المللی ناظر به قدرت هستند و نمی‌توان نتیجه این دادگاه را پیش‌بینی کرد ولی فارغ از نتیجه، اینکه در این سطح اتهام نسل‌کشی به رژیم صهیونیستی زده شده اهمیت زیادی دارد.

به گفته او، مهمترین اثر این کار آفریقای جنوبی، کنش‌گری در جنگ رسانه‌ای میان رژیم صهیونیستی و جبهه مقاومت است؛ استناداتی که به دادگاه ارائه شده، ادعای مقاومت مشروع اسرائیل را زیر سوال برده است.

بالاخره پای اسرائیل به دادگاه باز شد

ذاکر حسین با بیان اینکه پیوستن کشورهای دیگر به دعوای حقوقی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی وجود دارد که از حیث سیاسی می‌تواند این پیام را داشته باشد که ادله آفریقای جنوبی مورد حمایت و قبول سایر کنشگران جامعه جهانی قرار دارد افزود: این نخستین بار است که رژیم صهیونیستی مجبور شده در مقابل یک محکمه بین‌المللی از خودش دفاع کند چون می‌داند رأی دیوان به نفع آفریقای جنوبی، تبعات سیاسی زیادی خواهد داشت.

او خاطرنشان کرد: باختن اسرائیل در این دعوای حقوقی، سرآغازی خواهد بود بر شکایت‌های بعدی و همچنین شکایت از کشورها و شرکت‌های حامی این رژیم.

سیاست کج دار و مریز جو بایدن تا کجا جواب می‌دهد؟

ارتباط زنده تصویری با رابرت فانتینا – استاد دانشگاه از کانادا – برقرار شد؛ این کارشناس سیاسی با بیان اینکه در زمان جنگ عربستان با یمن، آمریکایی‌ها حملات پراکنده‌ای علیه حوثی‌ها داشتند اظهار کرد: آنها حالا به دنبال راهکاری قانونی برای حمله هستند و بهانه‌های زیست محیطی برای توجیه حملات بعدی می‌آورند.

این استاد دانشگاه افزود: بایدن هیچ نگرش درستی در مورد بسیاری از مسائل بین‌المللی ندارد؛ او بخش زیادی از حمایت مردمی خود را از دست داده و برنامه‌ای هم برای جنگ غزه نداشته و تنها به حمایت از اسرائیل پرداخته است.

فانتینا خاطرنشان کرد: او می‌خواهد در مدت باقیمانده تا انتخابات، هم صهیونیست‌ها را راضی نگه دارد و هم ژست حمایت از مردم فلسطین را بگیرد.

دشمنان فلسطین و ایران هم نمی‌توانند جنایات اسرائیل را توجیه کنند

پس از آن پرویز فلاحی‌پور بازیگر سینما و تلویزیون در استودیوی به افق فلسطین حضور یافت؛ او اظهار کرد: به نظرم هر کس که دشمن ایران و فلسطین هم باشد، نمی‌تواند آنچه امروز در غزه اتفاق می‌افتد را تایید کند چون صهیونیست‌ها هیچ قانونی را رعایت نمی‌کنند و دست به هر جنایتی می‌زند؛ کودکان هیچ گناهی ندارند جز اینکه به دنیا آمده‌اند، حالا همین کودکان در غزه کشته می‌شوند.

جنایات صهیونیست‌ها اقدامات هیتلر را به فراموشی سپرده است

این بازیگر سینما و تلویزیون عنوان کرد: صهیونیست‌ها امروز کارهایی انجام می‌دهند که جنایات هیتلر فراموش می‌شود، آنها خودشان به یهودی‌ستیزی دامن می‌زنند و افکار عمومی را علیه خودش شورانده است.

به گفته او، استفاده از بمب 2 تنی علیه مردم غزه، نشان می‌دهد قصد و نیتی فراتر از دفاع از خود وجود دارد.

نگاه متفاوت بازیگر تلویزیون به تاثیرگذاری رسانه‌ها بر مردم ایران

فلاحی‌پور عنوان کرد: رسانه‌های غربی کاری کرده‌اند که مردم ایران و ایرانیان ساکن خارج، هیچ وقت دولت آمریکا و دولت‌های غربی را مقصر نمی‌دانند؛ مثلا کسی به آمریکا اعتراض نمی‌کند که چرا ایران را تحریم می‌کند.

او با بیان اینکه به خاطر اتهام ساخت سلاح هسته‌ای، ایران را تحریم می‌کنند خاطرنشان کرد: ولی کسی نمی‌پرسد چرا آمریکا و فرانسه و دیگر کشورهای غربی باید بمب اتمی داشته باشند؟

این بازیگر سینما و تلویزیون گفت: آمریکا می‌گوید جنگ باید متوقف شود ولی ناوگان دریایی ایالات متحده به دریای سرخ اعزام شده، این تناقض است.

چرا فیلم خوب درباره مقاومت نمی‌سازیم؟

او افزود: خیلی از کارگردانان خوب ما خانه‌نشین هستند، یا از آنها استفاده نمی‌شود یا اینکه نمی‌توانند ترغیبشان کنند که کاری انجام دهند.

فلاحی‌پور با بیان اینکه برای ساخت فیلم‌های خوب حول محور مقاومت رغبت هست به شرطی که فیلمنامه خوب وجود داشته باشد عنوان کرد: دوستی دارم که به حکومت اعتقاد چندانی ندارد ولی می‌گوید اگر کار خوب راجع به فلسطین باشد، همکاری می‌کنم.

آخرین اخبار

مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها