مشاهده خبر

سه شنبه 11 مهر 1402

کریدورهای پول‌ساز در راه ایران

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: به دلیل اینکه حدود 10 تا 30 درصد هزینه تمام شده یک کالا را حمل و نقل تشکیل می‌دهد. بنابراین مساله کریدورها بسیار حائز اهمیت است.

0

برنامه نقش جهان با موضوعات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش میز بین‌الملل به موضوع کریدورهای حمل و نقل بین‌المللی با حضور شهریار افندی‌زاده، معاون حمل و نقل وزارت راه پرداخته شد.

وی گفت: کریدورها در واقع دالان‌هایی هستند که میان چند کشور ایجاد می‌شوند و چون حمل و نقل بر هزینه تمام شده تاثیر می‌گذارد، بنابراین موضوع کریدورهای ترانزیتی مطرح می‌شوند. حداقل این کریدورها باید سه کشور را در بر بگیرد. محورهای اصلی که وجود دارند یا از سمت شرق به غرب یا از سمت شمال به جنوب هستند. در محور شرق چین یک قطب بزرگ است و محورهای شمال کشورهایی مثل هندوستان و روسیه و سایر کشورهای مطرح قطب‌های دیگر هستند. به دلیل اینکه حدود 10 تا 30 درصد هزینه تمام شده یک کالا را حمل و نقل تشکیل می‌دهد. بنابراین مساله کریدورها بسیار حائز اهمیت است.

افندی زاده افزود: کریدور می تواند دریایی، جاده‌ای، ریلی و یا ترکیبی باشد. به دلیل هزینه بر بودن حمل و نقل هوایی معمولا برای کالا صورت نمیگیرد.

وی درباره مزایای کریدورها برای ایران گفت: ایران با توجه به اینکه در میان آسیا و اروپا قرار دارد یکی از کشورهاییست که میتواند نقش عمده و مهمی هم در کریدورهای شما و جنوب مثل کشورهایی مثل روسیه و هندوستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و کسورهای آسیای مرکزی و هم در مسیر چین به اروپا هم میتواند نقش به سزایی را ایفا کند. به همین دلیل است که از قدیم ایران را به عنوان چهارراه از مسیر ترانزیت عنوان می کردند.

 وی افزود: کریدور شمال و جنوب سه کشور موسس ایران، هند و روسیه است و نظر بر این بوده است که کالایی که از هند به روسیه می‌رود از طریق این کریدور بوده است. به تدریج کشورهای دیگر نیز به این کریدور پیوستند و در حال حاضر 13 عضو دارد. در کریدور به دنبال شبکه ریلی هستیم زیرا سرعت آن بیشتر است، مخاطرات کمتری دارد، بازرسی‌ها سریع‌تر است.

معاون حمل و نقل وزارت راه گفت: حدود 40 تا 42 ماه این پروژه به طول خواهد انجامید و از بندرعباس به سمت شمال اروپا دارای خط ریلی خواهیم داشت.

وی افزود: امروزه دنیا حمل و نقل ترکیبی مهم است که ما می‌توانیم مسیر دریا را نزدیک به 40 کیلومتر به رشت متصل کنیم که حوزه دریای خزر را به سیستم حمل و نقل ریلی متصل کنیم که تا 2 تا 3 ماه آینده امیدواریم تکمیل شود.

افندی‌زاده گفت: کارهای ترانزیتی، بلند مدت است و ما باید تلاش کنیم قوانین بلند مدت‌تری را برای تاجران خارجی وضع کنیم که با اطمینان بیشتری بتوانند سرمایه‌گذاری کنند و باید کاری کرد که کالا در مرزهای ما توقف نداشته باشد و تنها محل عبور باشد. همگرایی و تسهیل قوانین می‌تواند برای این مسیر، کم هزینه، امن و قابل استفاده خواهد بود.

در بخش میز فلسطین به موضوع مناسبات رژیم پهلوی و صهیونیستی و با حضور علی‌رضا سلطان شاهی، کارشناس مسائل  فلسطین به عنوان مهمان پرداخته شد.

وی گفت: ما مانند موساد هیچ سازمان اطلاعاتی نداریم که درباره آن و عملیات‌ها و داستان‌های درباره آن صحبت شود. هدف این کار نیز اعلام پیام قدرت به همه کشورهای جهان است تا به مخاطبین بگویند ما هرکاری می‌توانیم انجام دهیم. دوران پس از انقلاب ما و اظهارنظرهای شاوید، از روسای موساد نشان می‌دهد که جایگاه برجسته‌ای نداشته است و باید گفت موضع‌گیری‌های او درباره نظم منطقه و تغییر مرزها هیچ کدام عملی نشد.

در بخش میز منطقه نیز به موضوع عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل و با حضور داریوش درویشی، کارشناس مسائل عربستان به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: بنیان عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل از سال 2002 از سوی ملک عبدالله بیان شد و ایده سرزمین در مقابل صلح را پادشاه سعودی پذیرفت و اگر ایده دو دولت محقق شود، می‌تواند این روابط ایجاد شود.

درویشی افزود: با روی کار آمدن بن سلمان، شاهد رفتارهای قبیحانه و سفر به سرزمین‌های اشغالی از سوی سعودی‌ها هستیم و تلاش شده است تا نگاه مردم عربستان به اسرائیل عادی شود. شرایط به نحوی پیش رفت که این عادی‌سازی به صورت علنی بیان شود.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: بن سلمان رویایی در سر دارد و آن هم توسعه عربستان با رویکرد جدید است و برای رسیدن به این رویا، بن سلمان هر کاری را انجام خواهد و عادی‌سازی روابط با اسرائیل یکی از این امور است.

آخرین اخبار

عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها