مشاهده خبر

یک شنبه 25 تیر 1402

سرود‌های «هم‌آهنگ» برای جوانان امروز

چند سالی است تعداد برنامه‌های تلویزیونی که سعی دارد در قالب رقابت، توانایی شرکت‌کنندگان را در رشته‌های گوناگون بسنجد، بیش از پیش شده است. یکی از برنامه‌هایی که این روزها برای تلویزیون در حال تولید است، با نگاهی تازه دست روی رشته‌ای گذاشته که تا امروز کسی کمتر سراغش رفته؛ «همآهنگ» نام این برنامه است که احتمالا از اسم آن متوجه خواهید شد، به فضای همخوانی و سرود اشاره دارد. به گفته دست‌اندرکاران همآهنگ، این برنامه تلویزیونی با رویکردی جدید درباره سرود و موسیقی در ایران و با هدف ارتقای سطح کیفی تولیدات سرود در حال تولید برای پخش از تلویزیون است. سیدمحمدصادق حسینی، تهیه‌کنندگی همآهنگ را به‌عهده دارد و طراحی و کارگردانی آن هم با مهدیار عقابی است. اگر از علاقه‌مندان به حوزه سرود هستید یا در سنین نوجوانی و جوانی به سر می‌برید، پیشنهاد می‌کنیم نوشتار پیش رو که در آن جزئیات بیشتری درباره شیوه، فرآیند برگزاری، شناسایی برگزیدگان و... را آورده‌ایم، بخوانید.

0

شاید کمتر کسی تاکنون در فضای ایجاد رقابت و شناخت و پرورش نیروهای حرفه‌ای در حوزه سرودخوانی پا گذاشته باشد. رشته‌ای که همگی از مدرسه با آن آشنا هستیم و در تلویزیون هم به مناسبت‌های مختلف اجراهایی را دیده‌ایم. همآهنگ به این عرصه ورود پیدا کرده و در فاز اول در قالب کارناوال ملی قرار است به اقصی نقاط ایران سفر و اجرای گروه‌های سرود را ارزیابی کند. 
این سفرها برای محدود نشدن شناخت گروه‌های متنوع از سراسر کشور و دوری از محدودیت به پایتخت است که گاهی برخی برنامه‌ها برای هر چه ساده‌تر شدن کارشان در دام آن می‌افتند. 
شناسایی بیش از ۸۰۰ گروه
اگر تمایل داشته باشید در قالب یک گروه در این برنامه شرکت کنید، احتمالا برایتان سوال پیش می‌آید که این برنامه قرار است به چه صورتی اجرا شود، گروه سنی و روند شناسایی شرکت‌کنندگان، پخش و داوری آن به چه شکل پیش خواهد رفت؟ همآهنگ در حوزه نوجوان و جوان، علاوه بر بررسی اجراهای گروه‌های فعلی سرود، برنامه ملی استعدادیابی در حوزه سرود و دریچه‌ای جدید به سرود و موسیقی در کشور است که طرح و پژوهش آن از زمستان سال ۱۳۹۹ و پیش تولید رسمی آن از زمستان ۱۴۰۰ آغاز شده است. 
پیگیری‌هایی که عوامل برنامه همآهنگ برای تولید این برنامه و شناسایی شرکت‌کنندگان و علاقه‌مندان به این رشته داشتند، نشان می‌دهد طرفداران سرود در کشور کم نیستند. بر این اساس، در چند ماه گذشته بیش از ۸۰۰ گروه سرود در کشور شناسایی و پس از دریافت آثار ارزیابی شدند که درنهایت گروه‌های برگزیده در سراسر کشور برای مرحله انتخابی گزینش شدند تا در قالب کارناوال کشوری در چند استان به رقابت بپردازند. پس از این مرحله، گروه‌های برتر برای حضور در قسمت‌های استودیوی اصلی برنامه انتخاب خواهند شد. باید منتظر ماند دید این بخش‌ها که قرار است روی آنتن یکی از شبکه‌های تلویزیونی برود تا چه اندازه در جذب مخاطبان موفق عمل خواهد کرد و برای علاقه‌مندان به این رشته و کسانی که به صورت حرفه‌ای و با دانش و تجربه در این عرصه فعالیت می‌کنند، حرف تازه دارد، همچنین تا چه حد می‌تواند دیگر مخاطبان را هم پای برنامه بنشاند و با این رشته آشنا کند؟ 
 ارتقای کیفی تولیدات سرود
برای گزینش هر چه بهتر و اظهارنظرهای کارشناسی در این خصوص، قطعا باید از حضور داوران و کارشناسانی بهره برد که آموزش دیده و صاحب‌نظر این حوزه هستند. در این برنامه، گروه‌های برتر مرحله مقدماتی، مجوز حضور در برنامه اصلی که با حضور استادان نام‌آشنای حوزه شعر، موسیقی، خوانندگی، نمایش و اجرای خلاق در استودیو همآهنگ برگزار می‌شود را خواهند گرفت و در مرحله اصلی به شکلی متفاوت به رقابت خواهند پرداخت که جزئیات بیشتر آن را به‌زودی برایتان اعلام می‌کنیم. 
آن‌طور که دست‌اندرکاران این برنامه به خبرنگار جام‌جم گفتند، هم دنبال ارتقای سطح کیفی تولیدات سرود هستند، هم ارتقای گروه‌ها و هم پیدا کردن آدم‌های جدید. به همین خاطر می‌شود گفت تاکید این برنامه صرفا بر استعدادیابی نیست. هم گروه‌های حرفه‌ای در آن دیده می‌شوند و هم گروه‌هایی که در طول برنامه مسیر رشدشان به تصویر کشیده می‌شود. 
این برنامه به تهیه‌کنندگی سیدمحمدصادق حسینی و با طراحی و کارگردانی مهدیار عقابی، محصول موسسه مأواست و همان‌طور که اشاره شد از چندی پیش تولید آن آغاز شده است و به‌زودی تصویربرداری و ضبط قسمت‌های کارناوال ملی در استان‌ها آغاز خواهد شد. بر اساس طراحی این برنامه، ابتدا گروه‌ها در قالب کارناوال ملی، ارزیابی و برای اجراهای جدید در استودیوی همآهنگ انتخاب می‌شوند.
 داوری + انتخاب مردمی
داوری این‌گونه برنامه‌ها، بخش مهمی از آن است که عیار کیفیت را تا حد زیادی تضمین می‌کند. در این برنامه، یک گروه داوری در مرحله کارناوال و یک گروه داوری نیز در مرحله نهایی در استودیو همآهنگ اجرای گروه‌های برگزیده را ارزیابی می‌کنند. همچنین در این برنامه، آرای مردمی و مخاطبان نیز پیش‌بینی شده است و در فضای جدید و طی چند مرحله، مخاطبان روند پیشرفت و اجرای گروه‌های سرود را دنبال خواهند کرد.

حوزه فعالیت؟ 
همآهنگ، بررسی اجراهای گروه‌های فعلی سرود و برنامه ملی استعدادیابی در حوزه سرود و موسیقی کشور در حوزه نوجوان و جوان.
هدف برنامه؟
ارتقای سطح کیفی تولیدات سرود و گروه‌های اجراکننده  این رشته ضمن پیداکردن افراد جدید و مستعد.
روند داوری؟
داوری در مرحله کارناوال ملی، داوری در مرحله نهایی  در استودیو و به کارگیری آرای مردمی مخاطبان برنامه.

آخرین اخبار

شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها