مشاهده خبر

پنج شنبه 11 خرداد 1402
360 درجه

از مسیریاب تا دشمن‌یاب با استفاده از اینترنت اشیاء

برنامه 360 درجه روز گذشته با موضوع اینترنت اشیا روی آنتن شبکه افق سیما رفت.

1

در بخش نخست برنامه، مجری درباره چگونگی پیدایش این فناوری صحبت کرد؛ اینکه ایده اولیه اینترنت اشیاء به سال 1982 برمی گردد که در آن سال تعدادی از دانشجویان دانشگاه کارنگی ملون موفق شدند دستگاه خودکار فروش نوشابه را به آرپانت متصل کنند تا از طریق آن بتوانند تعداد شیشه‌های فروش رفته و میزان خنکی و گرمی آنها را چک کنند.

آرپانت اولین شبکه سویچینگ بسته‌های اطلاعات در دنیا بود و بعدها تبدیل به اینترنت معروف شد.

کاربرد فناوری اینترنت اشیاء خیلی وسیع‌تر از چیزی است که برخی از آن اطلاع دارند، بخش پزشکی بیشترین بهره را از این تکنولوژی برده است، در برخی از کشورها برای بررسی وضعیت بیمار از راه دور، از تجهیزات و حسگرهای هوشمند استفاده می‌کنند.

این حسگرها وضعیت جسمی فرد بیمار، مثل فشار خون، ضربان قلب و برخی فاکتورهای خون را بررسی کرده و به پرستار گزارش می‌دهد تا در صورت بروز هر نوع مشکلی، به سرعت متوجه تغییر وضعیت بیمار شوند.

در سیستم حمل و نقل نیز حضور اینترنت اشیاء پر رنگ است، برنامه‌های مسیریاب از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین برنامه‌های اینترنت اشیاء هستند که عموم مردم از آنها استفاده می‌کنند.

سیستم‌های پارکینگ هوشمند، سیستم‌های الکترونیکی جمع‌آوری عوارض و سیستم‌های ایمنی جاده‌ای همگی با این فناوری کار می‌کنند.

اینترنت اشیا برای اولین بار در سیستم‌های اطلاعاتی آمریکا استفاده شد، تمام فناوری‌هایی که در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارد، اولین بار در سیستم‌های نظامی مورد استفاده قرار گرفته بودند.

سیستم «زاور هزار» یکی از نمونه‌های استفاده نظامی از اینترنت اشیاء است که با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی به کاربر این امکان را می‌دهد که تصاویر پشت دیوار یا زیر زمین را ببیند.

مهمترین نکه منفی  اینترنت اشیاء چالش امنیت آن است، هر جا اینترنت و شبکه اطلاعاتی باشد هکرها هم هستند که می‌توانند خسارات بسیار سنگینی را به سازمان‌ها و شرکت‌ها وارد کنند.

آخرین اخبار

مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها