مشاهده خبر

پنج شنبه 11 خرداد 1402
360 درجه

از مسیریاب تا دشمن‌یاب با استفاده از اینترنت اشیاء

برنامه 360 درجه روز گذشته با موضوع اینترنت اشیا روی آنتن شبکه افق سیما رفت.

1

در بخش نخست برنامه، مجری درباره چگونگی پیدایش این فناوری صحبت کرد؛ اینکه ایده اولیه اینترنت اشیاء به سال 1982 برمی گردد که در آن سال تعدادی از دانشجویان دانشگاه کارنگی ملون موفق شدند دستگاه خودکار فروش نوشابه را به آرپانت متصل کنند تا از طریق آن بتوانند تعداد شیشه‌های فروش رفته و میزان خنکی و گرمی آنها را چک کنند.

آرپانت اولین شبکه سویچینگ بسته‌های اطلاعات در دنیا بود و بعدها تبدیل به اینترنت معروف شد.

کاربرد فناوری اینترنت اشیاء خیلی وسیع‌تر از چیزی است که برخی از آن اطلاع دارند، بخش پزشکی بیشترین بهره را از این تکنولوژی برده است، در برخی از کشورها برای بررسی وضعیت بیمار از راه دور، از تجهیزات و حسگرهای هوشمند استفاده می‌کنند.

این حسگرها وضعیت جسمی فرد بیمار، مثل فشار خون، ضربان قلب و برخی فاکتورهای خون را بررسی کرده و به پرستار گزارش می‌دهد تا در صورت بروز هر نوع مشکلی، به سرعت متوجه تغییر وضعیت بیمار شوند.

در سیستم حمل و نقل نیز حضور اینترنت اشیاء پر رنگ است، برنامه‌های مسیریاب از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین برنامه‌های اینترنت اشیاء هستند که عموم مردم از آنها استفاده می‌کنند.

سیستم‌های پارکینگ هوشمند، سیستم‌های الکترونیکی جمع‌آوری عوارض و سیستم‌های ایمنی جاده‌ای همگی با این فناوری کار می‌کنند.

اینترنت اشیا برای اولین بار در سیستم‌های اطلاعاتی آمریکا استفاده شد، تمام فناوری‌هایی که در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارد، اولین بار در سیستم‌های نظامی مورد استفاده قرار گرفته بودند.

سیستم «زاور هزار» یکی از نمونه‌های استفاده نظامی از اینترنت اشیاء است که با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی به کاربر این امکان را می‌دهد که تصاویر پشت دیوار یا زیر زمین را ببیند.

مهمترین نکه منفی  اینترنت اشیاء چالش امنیت آن است، هر جا اینترنت و شبکه اطلاعاتی باشد هکرها هم هستند که می‌توانند خسارات بسیار سنگینی را به سازمان‌ها و شرکت‌ها وارد کنند.

آخرین اخبار

گیاهی که کلیه را تقویت و سنگ کلیه را دفع می‌کند هرمزگان الگوی وحدت میان شیعه و اهل سنت کریدورهای پول‌ساز در راه ایران «عالی نسب» مهمان افق می‌شود پخش «محمد رسول الله» از افق «اهل گنبد» به روی آنتن افق می‌رود فناورانه، روایت توانمندی‌ شرکت‌های دانش بنیان سلامت اعضای بدن در گروه سلامت معده لزوم تشکیل اتحادیه رسانه‌ای بین کشورهای مسلمان چالش‌های یک شغل مهم در آبادان به روایت مستند «گلافی» «رزم نامه» روایتی از موفقیت ادبیات پایداری پس از انقلاب دیپلماسی توییتری! مستند نسل سوم، روایتی از کارآفرینی فرزندان شهدا مستندی محرمانه به روی آنتن شبکه افق می‌رود برنامه‌های تلویزیونی این هفته شبکه افق برای تاریخ، نگاهی به ابعاد وقایع پس از انقلاب اسلامی سلام به آینده، سبک مهارت محوری برای رشد فرزندان ایران فصل دوم «سلام به آینده» به شبکه افق می‌رود چرا ایرلاین‌های ایرانی سفرهای خارجی را ترجیح می‌دهند؟ دست‌ورزی‌های شفابخش شبکه افق میزبان فرمانده «غریب» می‌شود روایت تاسیس شبکه المنار لبنان بر روی آنتن افق سیما مستندی درباره تنها بازمانده «امید» تغذیه‌های مناسب برای میان وعده بچه مدرسه‌ای ‌ها برای تاریخ، نگاهی به تاریخچه عملیات‌های دفاع مقدس بازخوانی تاریخ معاصر عراق در مستند «عراق نابودی یک ملت» پوکی استخوان، بیماری قرن سلاح‌های شناختی کشنده‌تر از سلاح جنگی تعدد مراکز تصمیم‌گیری و سردرگمی در سیاست‌گذاری علمی رشد صنعت نوشت‌افزارهای ایرانی در رقابت با محصول خارجی آرامش ذهن کودکان در طب سنتی فرار به سمت نجات! با خشکی پوست در پاییز چه کنیم؟ مشکلات دارو همچنان گریبان‌گیر کشور دستِ پُر ایران در دیپلماسی عمومی رخدادی فرامتن در شبکه افق «جان وطن» در شبکه افق/ حال و هوای دفاع مقدس در مستندها روایت عجیب و غریب فیلم‌های هالیوودی از پیامبران آخرالزمان در بازی‌های ویدیویی دروغ‌پراکنی در شبکه‌های اجتماعی چه بلایی سر ما می‌آورد؟ اختناق رحم؛ ترسناک ولی با درمانی ساده نگاه نادرست به ایمنی در ایران وارونه‌نمایی سفر رییس جمهور به نیویورک تراژدی 40 ساله یک ملت و کشور یک پرده از سینمای جنگ در شبکه افق خاطرات مدیرکل در مستندی از شبکه افق طرح پزشک خانواده از آغاز تاکنون درمان نازایی با طب سنتی گفتمان سلطنت طلب در ایران جایگاهی ندارد فرهنگستان برای زبان فارسی چه کرده است؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها