مشاهده خبر

سه شنبه 2 خرداد 1402

ماجرای مهلت 48 ساعته ناو دنا به نیروی دریایی فرانسه

فرمانده ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش گفت: به هواپیمای فرانسوی اعلام کردم آماده هستیم مانور مشترکی با نیروی دریایی شما داشته باشیم و 48 ساعت فرصت دارید جواب ما را بدهید که البته قبول نکردند.

3

ویژه برنامه تلویزیونی «جهان آرا»، دوشنبه شب یکم خردادماه به صورت زنده و از روی ناوشکن ایرانی دنا در آب‌های ساحلی بندرعباس روی آنتن شبکه افق سیما رفت.

در این برنامه امیرحسین ثابتی با دریادار دوم ستاد فرهاد فتاحی، فرمانده ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به گفت‌وگو پیرامون مأموریت اخیر این ناوشکن به دور دنیا و پیشرفت‌های نیروی دریایی ارتش پرداخت.

دریادار فتاحی در این گفت‌وگو با اشاره به اینکه دنا، ناوشکنی صد در صد ایرانی است اظهار کرد: به طوری که در اوایل سفر، موتور آن دچار مشکل شد ولی به اندازه کافی قطعه داشتیم و جایگزین کردیم اما دیگر نتوانستیم از هیچ کشوری قطعه مشابه پیدا کنیم زیرا کاملا ایرانی بود و فقط در کشورمان تولید می‌شود.

وی افزود: در میانه سفر، اورهال موتور ناوشکن دنا را انجام دادیم، زیرا ناوشکنی کاملا ایرانی است و پشتیبانی از آن هم توسط متخصصان داخلی انجام می‌شود.

فرمانده ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: به مرحله‌ای رسیده‌ایم که هواپیمای کشورهای غربی برای نزدیک شدن به ناوشکن‌های ما در آب‌های بین‌المللی اجازه می‌گیرند تا گشت معمول خود را بزنند در حالیکه ما پیش از این از آنها اجازه می‌گرفتیم.

وی گفت: 232 روز در آب‌های بین‌المللی و با ناوشکن دنا سفر کردیم و به لحاظ سخت‌افزاری، به همین میزان امکان ادامه سفر را داشتیم.

ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش توان انواع رزم در شرایط گوناگون را دارد

فتاحی گفت: فرمانده ناوشکن فرانسه در مانوری که در هند داشتیم، جایزه بالاترین امتیاز را به من داد در حالیکه ناوگروه کشور خودش هم در این رزمایش حضور داشت.

وی ادامه داد: زمانی که وارد اقیانوس آرام شدیم، نیروهای فرانسوی بسیار نگران بودند و قصد داشتند یک اشتباه از ما بگیرند ولی فکر همه اینها را کرده بودیم و طی یک سال قبل، تمام مسیرها را شناسایی و تمرین کرده بودیم.

فرمانده ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تمام قوانین دریانوردی بین‌المللی را آموزش دیده بودیم و برای هر نوع شرایط هم آماده بودیم تصریح کرد: به هواپیمای فرانسوی اعلام کردم آماده هستیم مانور مشترکی با نیروی دریایی شما داشته باشیم و 48 ساعت فرصت دارید جواب ما را بدهید که البته قبول نکردند.

وی گفت: در مسیر حرکتمان، یکی از کشورها از سامانه سونوبوی استفاده کرد، سوناری متحرک که برای کشف زیردریایی استفاده می‌شود، در واقع گمان می‌کردند ما زیردریایی هم همراهمان داریم.

فتاحی افزود: با یک سری تاکتیک‌های از پیش تمرین شده، کاری کردیم که اگر اطلاعاتی هم از ناوشکن دنا به دست آورده‌اند، قطعا اشتباه است.

وی با بیان اینکه فرماندهان نیروی دریایی برزیل به ما گفتند فکر نمی‌کردیم با یک ناوشکن هزار تنی، به این مأموریت بین‌المللی بیایید عنوان کرد: به دنا می‌گفتند قایق ایرانی زیرا برای چنین مأموریتی، باید حداقل وزن ناوشکن 8 هزار تن باشد

تمام مناسبت‌های مذهبی و ملی، روی ناوشکن دنا برنامه داریم

فتاحی تصریح کرد: ماه رمضان در کیپ تاون آفریقای جنوبی بودیم و در مسجدی به نام اهل بیت(ع) حضور پیدا کردیم، روحانی همراه ما آنجا سخنرانی کرد و کار به پرسش و پاسخ هم رسید، نوعی جهاد تبیین هم داشتیم.

وی گفت: بچه مسجدی‌های آنجا سرود سلام فرمانده را هم برایمان اجرا کردند. آدمیرال‌های نیروی دریایی آفریقای جنوبی باورشان نمی‌شد ما با ناوشکن دنا، به چنین مأموریتی آمده باشیم.

فرمانده ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سختی‌های مأموریت دور دنیا خاطرنشان کرد: در تنگه اریک، دما و ارتفاع امواج بسیار بالاست و حتی ناوشکن‌های آمریکایی هم از آن نمی‌گذرند؛ از این تنگه به سلامت گذشتیم و تجربه موفقی داشتیم.

وی ادامه داد: دماغه امیدنیک هم منطقه خطرناکی است و همواره دریا در آنجا وضعیت نامناسبی دارد؛ وقتی به این منطقه رسیدیم به ما گفتند 24 ساعت دیگر دریا طوفانی خواهد شد که دقیقا به همان مرحله هم رسیدیم و امواج 7 متری را دیدیم اما به خاطر تجربه‌های قبلی در اقیانوس، بسیار راحت از آن عبور کردیم.

فتاحی افزود: تیم پزشکی همراه ناوگروه، طی هشت ماه روی دریا و اقیانوس، سه عمل جراحی موفقیت‌آمیز انجام دادند. مجموعه‌ی پرسنل، سه ماه دوره آمادگی و 8 ماه مأموریت را پشت سر هم گذراندند و عملا 11 ماه از خانواده دور بودند.

آخرین اخبار

مطالبات امام امت در 3 حوزه اقتصادی آرمان‌های انقلاب اسلامی بیش از توانمندی‌ها؛ ادعا یا واقعیت؟ شبکه‌ قوی قاچاق و ورود اجناس بی‌کیفتِ گران به کشور چک‌آپ‌های غیرضروری مراجعان پیش از معاینه پزشک! خودباوری و مقاومت در اندیشه امام امت عدالت‌خواهی فقط مبارزه با ظلم نیست، باید امکان ظلم را از بین برد جهت‌گیری‌های کلان اقتصادی در اندیشه امام خمینی(ره) چاقی و لاغری یکباره را جدی بگیرید! امام خمینی(ره)؛ صادق‌ترین فرد نسبت به وعده‌ها اندیشه امام خمینی(ره) به قیام مردم ایران هویت و اصالت داد انعکاس نقدهای اجتماعی در هنر پس از انقلاب مذهب هالیوودی! «امت روح‌الله» از حضور مردم در اندیشه امام می‌گوید استخدام کارمندان شرکتی در هاله‌ای از ابهام ‌فردگرایی در صنعت انیمیشن سازی آمریکا ایده‌‌های امام خمینی(ره)؛ ظرفیتی برای ایجاد دگرگونی تاریخی در ایران «انقلابی‌ها» در شبکه افق «خداحافظ رفیق» در آدینه افق از مسیریاب تا دشمن‌یاب با استفاده از اینترنت اشیاء چاقی و اضافه وزن عامل اصلی دیابت بارداری خشکسالی در کمین ماست! بهتر است زنان باردار چه میوه‌هایی بخورند؟ رویای کارگردانان ایرانی؛ حذف مجور و پروانه ساخت! نوید معاون وزیر کار برای فارغ‌التحصیلان بیکار «خیلی دخترونه» برای هویت‌بخشی به نوجوان امروز زردی نوزاد را در همان دوران بارداری برطرف کنید امام خمینی(ره)؛ موافق یا مخالف ادامه جنگ؟ قانون مالیات بر عایدی سرمایه؛ ایرادات مجمع تشخیص چیست؟ مافیای کاغذ و هزینه‌های سرسام‌آور خرید کتاب رویای آمریکایی در بازی‌های رایانه‌ای تضمین انسان‌محور و ایمن‌ بودن هوش مصنوعی؛ دغدغه دولت‌ها سیاست کاهش جمعیت در ایران؛ از طرح‌ریزی بیگانگان تا اجرای مسئولان برای جلوگیری از ناباروری مراقب لباس پوشیدنتان باشید! تضعیف سیاست خارجی ایران پس از توافق با عربستان؛ از توهم تا واقعیت! حذف تعهدات ارزی؛ انگیزه‌ای برای قالیبافان و صادرکنندگان فرش ایرانی برای تشخیص کبد سالم، به پوستتان نگاه کنید! «داده‌ها» چاه نفت بازار دیجیتال! «هم آهنگ» با افق برای «وارونگی» 360 درجه‌ای! از خوشبینی به حل مشکل خودرو تا اطلاعات جدید در مورد شاسی بلندهای مجلس «سلاح ایرانی» برای «نسل سوم»ی‌ ها «انارستان» و توصیه‌هایی برای بارداری سالم عقلانیت حکم می‌کند اقتصادمان را قوی کنیم ماجرای مهلت 48 ساعته ناو دنا به نیروی دریایی فرانسه خبر خوب شبکه افق برای مخاطبان ویژه برنامه اختصاصی نمایشگاه کتاب هر روز روی آنتن می‌رود آشنایی با مفاهیم کلیدی در سواد رسانه‌ای شایعات داغ فضای مجازی برملا می شود وزارت بازرگانی، آری یا خیر؟ توسعه صنعت برق زیر ذره‌بین فرامتن بررسی راهکارهای افزایش تولید و مهار تورم

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها