مشاهده خبر

چهار شنبه 7 آذر 1403
ویژه برنامه جهان آرا به مناسبت روز نیروی دریایی

چرا حضور در آب‌های آزاد برای کشور اهمیتی حیاتی دارد؟

ویژه برنامه تلویزیونی «جهان آرا» به مناسبت روز نیروی دریایی، چهارشنبه شب روی آنتن شبکه افق رفت.

0

به گزارش روابط عمومی شبکه افق، در این برنامه که از روی عرشه ناوشکن دنا به مخاطبان ارائه شد، محمدرضا باقری با ناخدا امید مغانی به گفت‌وگو نشست.

او با اشاره به اینکه تجهیزات و دانش فنی موجود در نیروی دریایی کشورمان بومی است اظهار کرد: خودباوری در این نیرو کاملا مشهود است چرا که بارها ثابت کرده‌ایم کارهای نشدنی را انجام داده‌ایم.

چرا نیروی دریایی فراتر از تصورات ظاهر شده است؟

مغانی افزود: وقتی فرماندهان ارشد نیروی دریایی و در رأس همه آنها فرمانده کل قوا به ما اعتماد می‌کنند، ما نیز همه تلاشمان را می‌کنیم تا پاسخ مناسبی به این اعتماد بدهیم؛ نتیجه این امر نتیجه‌ای است فراتر از آنچه از ابتدا خودمان تصورش را داشتیم.

وقتی صدام فکر «مروارید» را نکرده بود!

او ادامه داد: عملیات مروارید یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های دریایی در تاریخ بود؛ عملیاتی شجاعانه که سبب شد توان دشمن بعثی به قبل و بعد از این عملیات تقسیم شود. عراقی‌ها بعد از عملیات مروارید تا سال‌ها نتوانست خودی نشان دهد.

نسل امروز دریایی‌ها هم «پیکان» سوارند!

فرمانده ناوشکن دنا گفت: برای تثبیت استقلال و عزت امروز، باید مثل گذشته از جان مایه بگذاریم و خون بدهیم؛ نسل قدیم نیروی دریایی ایران اینگونه بودند و شهدای بسیاری تقدیم انقلاب کردند چون می‌دانستند ماهیت جنگ دریایی متفاوت است و راه سومی جز پیروزی یا شکست کامل وجود ندارد. این روحیه در نسل امروز این نیرو هم وجود دارد و باید هم باشد.

برای تامین امنیت ملی، در دریای سرخ چه می‌کنیم؟

او تصریح کرد: توان دریایی در بحث امنیت و تامین منافع ملی اهمیت زیادی دارد؛ بر این اساس ماهیت عملیات‌های نیروی دریایی ارتش هم تغییر کرده و در سال 88 نخستین ناوگروه عازم مأموریتی بین‌المللی در دریای سرخ شد و به این ترتیب عمق استراتژیک دریایی ایران به 5 هزار کیلومتر افزایش یافت.

«موج» تجهیزات ایرانی نیروی دریایی در هفت دریای دنیا

مغانی خاطرنشان کرد: بومی بودن ناوشکن دنا و تجهیزات ناوگروه 86 نیروی دریایی کشورمان و نیز تربیت دانش‌آموختگان این نیرو در داخل ایران، مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته؛ ناوشکنی که چهارمین محصول پروژه‌ای داخلی به نام «موج» است.

صدمین حضور نیروی دریایی ایران در آب‌های بین‌المللی

فرمانده ناوشکن دنا با بیان اینکه بعد از فرمایش رهبری مبنی بر ضرورت حضور نیروی دریایی ارتش در آب‌های دوردست، به این سوال فکر کردیم که وقتی آب‌های بین‌المللی از آن هم است، چرا ما در آنجا حضور نداشته باشیم گفت: افزایش دزدی‌های دریایی در باب المندب و دیگر مناطق سبب شد نیروی دریایی ایران هم به صورت مستقل در این مناطق حضور پیدا کند که تعداد این مأموریت‌ها به یکصد مورد رسیده است.

نیروی دریایی ایران چندم دنیاست؟

او تصریح کرد: قابلیت نیروی دریایی این است که می‌تواند تا 12 مایلی ساحل هر کشور برود و آنجا حضور داشته باشد، ماندگاری در آب‌های آزاد هم نیازمند حداقل‌هایی است که کارشناسان نظامی خوب آن را می‌دانند و وقتی ایران چنین ظرفیتی پیدا کرده، حاکی از توانمندی‌هایش است؛ در رتبه‌بندی جهانی، نیروی دریایی ایران توانسته است در همه آب‌های بین‌المللی حضور پیدا کند.

این شناور ایرانی یک پدیده جهانی است

مغانی افزود: این ناوشکن پدیده‌ای نوپاست که خیلی زود به بالندگی رسید و کار بزرگی انجام داد؛ این شناور مأموریت‌هایش را از سال 1400 شروع کرده و تیپ‌سازی و تامین پرسنل هم از همان زمان آغاز شد؛ دنا بیش از 200 سامانه دارد که با حضور متخصصان و پرسنل ایرانی، آماده هرگونه عملیاتی است.

نفتمان را روی اقیانوس پس می‌گیریم!

فرمانده ناوشکن دنا گفت: با توجه به تحریم‌های مختلف، کشتی‌های خارجی نفت ایران را می‌بردند بدون اینکه پولش را بدهند، یکی از کارهایی که امروز در حال انجام آن هستیم، پیگیری و دنبال کردن کشتی‌ها برای بازپس‌گیری نفت کشورمان است؛ امروز همه دنیا می‌دانند که ایران توان این کار را دارد.

در رقابت با بهترین‌های دنیا جزو رتبه‌های اول شدیم

او افزود: سال گذشته در رزمایشی مشترک با 50 کشور در یکی از بنادر هندوستان، 11 روز تمرین و رقابت و برنامه‌های جانبی داشتیم و چهار روز هم روی آب حضور پیدا کردیم که دنا به عنوان یکی از یگان‌های برگزیده انتخاب شد.

آخرین اخبار

چرا حضور در آب‌های آزاد برای کشور اهمیتی حیاتی دارد؟ تقابل ایران و غرب در دولت جدید آمریکا سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها