مشاهده خبر

سه شنبه 22 خرداد 1403

پیشرفت خیره‌کننده‌ هسته‌ای ایران تنها در 3 سال

ویژه برنامه «شهید جمهور» سه‌شنبه شب 22 خردادماه با موضوع دستاوردهای دولت سیزدهم در صنعت هسته‌ای، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

در ابتدای برنامه، محمدرضا نصیری به پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در سال‌های اخیر به خصوص دولت سیزدهم پرداخت؛ او اظهار کرد: با دیپلماسی فعال دولت رئیسی، مسئله هسته‌ای از موضوع اول و سیاسی کشورمان به مسئله‌ای تبدیل شد که مردم آن را در زندگی لمس کردند؛ از آن جمله می‌توان به تولید 64 نوع رادیو دارو در حوزه سرطان و تولید انواع کیت‌های تشخیصی، پیشگیری و درمان 30 نوع سرطان و کیت‌های غربالگری برای جلوگیری از عدم ابتلاء به بیماری‌های متابولیکی اشاره کرد.

آب سنگینی که هر گرم آن 10 هزار دلار می‌ارزد

نصیری افزود: درمان سرطان و پلاسما درمانی با آب سنگین و درمان سرطان تیروئید با فناوری هسته‌ای، تنها بخشی از استفاده‌های حوزه پزشکی از این صنعت است؛ به گفته محمدرضا نصیری (کارشناس حوزه پیشرفت)، هر گرم از مشتقات آب سنگین می‌تواند تا 10 هزار دلار ارزش داشته باشد و ایران سومین کشوری است که بعد از آمریکا و آلمان به مجموعه‌ای این دانش دست یافته است.

گام بزرگ دولت رئیسی؛ ایجاد زیرساخت برای تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای

این کارشناس حوزه پیشرفت خاطرنشان کرد: ناترازی انرژی و مسئله برق، یکی از مشکلات اساسی کشور به خصوص در دولت قبلی بود، ولی در سه سال دولت رئیسی، زیرساخت تولید 20 هزار مگاوات برق در کشور فراهم شده است.

او ادامه داد: همچنین در این مدت ایران به سومین کشور دارای دستگاه طیف سنج مغناطیسی تبدیل شد و در کنار اینها باید به ساخت نیروگاه اتمی ایران هرمز هم اشاره کرد.

نقش انرژی هسته‌ای در افزایش بهره‌وری تولیدات کشاورزی

نصیری تصریح کرد: سی درصد تولیدات کشاورزی کشورمان در انبارها از بین می‌روند ولی انرژی هسته‌ای می‌تواند تمام آنها را به مواد غذایی تازه تبدیل کند و به این ترتیب صرفه‌جویی ریالی و ارزی فراوانی برای کشور به ارمغان می‌آورد که این مهم در دولت رئیسی مورد توجه قرار گرفته است.

نقش مهم نیروگاه بوشهر در جبران ناترازی انرژی برق

او افزود: سال گذشته در نیروگاه اتمی بوشهر 7 میلیارد و 470 میلیون کیلووات ساعت تولید برق صورت گرفته است، منبعی پایدار برای انرژی در ایران آن هم در شرایطی که کشورمان دچار ناترازی انرژی برق است.

دولت رئیسی موجب رشد چند صد در صدی در صنعت هسته‌ای شد

در ادامه محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در برنامه حضور یافت، او ضمن گرامیداشت یاد شهید رئیسی و دیگر شهدای خدمت اظهار کرد: زمانی که دولت رئیسی بر سر کار آمد، با بد عهدی طرف غربی در برجام مواجه بودیم و بازگشت از تعهداتمان را شروع کرده بودیم، البته این در حالی بود که صنعت هسته‌ای ایران چند سال در سطح تحقیقات و غیر صنعتی ادامه پیدا کرده بود ولی با روی کار آمدن دولت رئیسی از فاز کم سرعت تحقیقاتی به فاز پر سرعت تحقیقاتی و صنعتی شدن وارد شویم و رشد تصاعدی چند صد در صدی را در همه حوزه‌ها شاهد بودیم.

شهید رئیسی از انتخابات 96 به دنبال تحول در صنعت هسته‌ای بود

اسلامی تصریح کرد: شهید رئیسی پیش از دوره ریاست جمهوری و قبل از انتخابات 1400، در سال 1396 هم کارگروهی را برای موضوعات مختلف تشکیل داده بود که یکی از آنها متشکل از افراد خبره در حوزه صنعت هسته‌ای بود، آنها وضع موجود را مطالعه و آسیب‌شناسی کرده بودند و برای تحول راهکار و خطوط مشخصی داشتند.

او ادامه داد: زمانی که به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی منصوب شدم، تمام آن اسناد در اختیار من قرار گرفت و البته در سند تحول دولت سیزدهم نیز به این موضوع اشاره شده بود؛ مشکل تا آن موقع عدم وجود سند چشم انداز و نقشه راهبردی در سازمان بود بنابراین لازم دیدیم با حضور همه کارشناسان، سند جامعی را تدوین و تصویب کنیم که 20 فروردین 1401 از آن رونمایی شد.

شهید رئیسی تاکید داشت تاثیر صنعت هسته‌ای در زندگی مردم دیده شود

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: شهید رئیسی تاکید داشت تاثیر صنعت هسته‌ای در زندگی مردم دیده شود، در مورد تامین برق هسته‌ای و رسیدن به هدف تولید 20 هزار مگاوات هم با حمایت‌های فراوان شخص شهید رئیسی مواجه بودیم به طوری که جبهه‌های دوم و سوم توسعه نیروگاه بوشهر در دو یا سه نوبت فعال هستند.

در چه استان‌هایی قرار است نیروگاه اتمی ساخته شود؟

او ادامه داد: برای ساخت نیروگاه اتمی به منظور تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای جانمایی شده که از آن جمله می‌توان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و شمال کشور اشاره کرد که فازهای مطالعاتی آنها شروع شده است.

ماجرای سیاست درهای باز و نوآوری هسته‌ای در دولت شهید رئیسی چه بود؟

اسلامی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم، سیاست درهای باز و نوآوری در صنعت هسته‌ای در پیش گرفته شد، تا نخبگان و افراد حقیقی و حقوقی آنچه تاکنون به دست آمده را ببینند و سپس با مشارکت آنها، برای رسیدن به هدف‌های بعدی برنامه‌ریزی کنیم.

بخش خصوصی چطور می‌تواند در صنعت هسته‌ای ایران فعالیت کند؟

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان مختلفی در حوزه هسته‌ای ایران فعالیت می‌کنند که تعداد آنها به 80 مورد می‌رسد گفت: این شرکت‌ها در زمینه طراحی و ساخت سیستم‌ها و اقلام مشارکت دارند.

او ادامه داد: در بخش پرتودهی، هیچ محدودیتی نداریم چه اینکه از سه سال گذشته، یک شرکت خصوصی تاسیساتی را در شهرکرد برای پرتودهی ایجاد کرده و مجوز فعالیت در چند استان دیگر را هم گرفته است.

چرا چند سالی است در مورد جنجال‌های هسته‌ای کمتر می‌شنویم؟

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دولت سیزدهم در حوزه هسته‌ای، تدبیر ویژه‌ای داشت تا از اثرات روانی و اقتصادی این موضوع در داخل بکاهد چه اینکه در گذشته صرفا به خاطر همین موضوع، انواع مشکلات برای مردم ایجاد شده بود، در حالیکه باید سر و صدا می‌خوابید تا با سرعت بیشتری پیشرفت کنیم.

او افزود: امروز در 70 نقطه کشور مطالعات اکتشافی یا استخراج مواد معدنی هسته‌ای (شامل اورانیوم و دیگر مواد مرتبط) در حال انجام است.

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها