در بخش نخست، ارتباط اینترنتی با گرک سیمون - تحلیلگر مسائل سیاسی در سوئد – برقرار شد؛ او اظهار کرد: صحبت در مورد عملیات موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل همچنان داغ است، واقعیت این است که صهیونیستها در حمله به کنسولگری ایران در دمشق دچار تحلیل اشتباه شد و گمان نمیکرد ایران چنین پاسخ سختی بدهد.
سیمون افزود: عملیات ایران بر اساس بند 51 منشور سازمان ملل، یک دفاع مشروع به شمار میرود ضمن اینکه ایران تسلط کاملی بر این عملیات داشت و نور امید را در دل ایرانیان و گروههای مقاومت روشن کرد.
به گفته او، اسرائیل هیچ وقت جسارت حمله به ایران را نخواهد داشت.
عملیات وعده صادق فقط یک رخداد نظامی نبود
پس از آن بابک نگاهداری - رئیس مرکز پژوهشهای مجلس – در استودیوی شبکه افق حضور یافت؛ او در گفتوگو با حسینی مجری به افق فلسطین اظهار کرد: عملیات وعده صادق، صرفا یک رخداد نظامی نیست بلکه اگر بتوانیم از ظرفیتهای بزرگی که این عملیات برای محور مقاومت و جمهوری اسلامی به ارمغان آورده به خوبی استفاده کنیم، دستاوردهای بیشتری نصیبمان خواهد شد.
نگاهداری افزود: با این عملیات، توانستیم باگهای امنیتی و پدافندی رژیم صهیونیستی را شناسایی کنیم زیرا این رژیم از همه توان خود و متحدانش برای دفع حمله استفاده کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تغییر معادلات منطقه، یکی دیگر از دستاوردهای این عملیات بوده است ضمن اینکه از نظر سیاسی هم موجب تقویت روابط دیپلماتیک میان ایران، چین و روسیه شد؛ ناکارآمدی شورای امنیت در ارتباط با مهار اسرائیل را آشکار کرد و اعتبار بازدارندگی ایالات متحده را نیز کاهش داد.
دستاوردهای داخلی عملیات وعده صادق برای ایران
او ادامه داد: عملیات وعده صادق در زمینه داخلی هم دستاوردهایی برای ایران داشت چون موجب افزایش و تقویت سرمایه اجتماعی شد و رابطه مردم با نظام را تقویت کرد.
نگاهداری با بیان اینکه همگرایی میان گروهها و احزاب مختلف سیاسی، دیگر ثمره این عملیات برای جمهوری اسلامی به شمار میرود خاطرنشان کرد: وعده صادق حس غرور و اعتماد به نفس ملی را هم تقویت کرد.
عملیات وعده صادق و بازار 5 میلیارد دلاری برای صادرات سلاح ایرانی
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: عملیات وعده صادق، توانمندیهای نظامی و دفاعی ایران را به جهانیان نشان داد که اگر از این فرصت استفاده کنیم، میتوانیم بازاری 5 میلیارد دلاری را برای صادرات تسلیحات ایرانی فراهم کنیم.
او با بیان اینکه رژیم صهیونیستی درصدد ایجاد کریدوری میان بندر حیفا تا هند است ولی ایران میخواهد کریدور مد نظر خود را با حضور کشورهای مقاومت شکل دهد که تاکنون با کارشکنیهای فراوان آمریکا رو به رو شده است عنوان کرد: عملیات وعده صادق اما موجب شد امنیت کریدور آیمک زیر سوال برود و مسیر مد نظر ایران مورد توجه قرار بگیرد.
در روابط بینالملل با کسی عقد اخوت نمیبندیم
نگاهداری گفت: اینکه قدرتهای بزرگ جهانی در غرب آسیا به راهبردسازی مشغول هستند شکلی نیست؛ چین با خیزش اقتصادی و بدون حواشی سیاسی، درصدد نفوذ قدرت خود است، روسیه هم توان نظامی بالایی دارد و به طور سنتی در این منطقه دارای اقتدار است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر، شاهد حضور سلطهطلبانه آمریکا در منطقه هستیم و این را هم میدانیم که روابط بین المللی بر اساس منافع ملی است بنابراین نباید با کسی عقد اخوت ببندیم، بلکه باید سیاست خارجی متوازنی را در پیش بگیریم، جایی رابطه با چین مهم است، جایی هم رابطه با روسیه اولویت دارد و حتی جایی هم لازم است در مذاکره با آمریکا، منافع خود را تامین کنیم.
در نبرد محور مقاومت با استکبار باید برنامه اقتصادی هم داشته باشیم
او ادامه داد: تاکنون از ظرفیتهای اقتصادی که توانمندیهای نظامی و ژئوپلیتیکی برایمان به ارمغان آورده، به تناسب استفاده نکردهایم.
نگاهداری خاطرنشان کرد: فشار روی محور مقاومت فقط یک جنگ نظامی نیست، بلکه دارای ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هم هست؛ ما هم باید این مسئله را یک نبرد همه جانبه بدانیم و برای حوزههای مختلف این جنگ ترکیبی برنامهریزی داشته باشیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: محور مقاومت علاوه بر مستشار نظامی، به مستشاران اقتصادی و اجتماعی هم نیاز دارد.
اقدام جالب مرکز پژوهشهای مجلس برای فردای آزاد فلسطین
نگاهداری با بیان اینکه بررسیهای خوبی با محوریت تحلیل وضعیت محور مقاومت در این مرکز صورت گرفته است گفت: از زمان شروع طوفان الاقصی، نذری علمی از سوی پایگاه بسیج مرکز پژوهش های مجلس فراخوان شد و از همه دلسوزان داخلی و خارجی فلسطین خواسته شد طرحها و پیشنهادهایشان را برای ساختن فردای این کشور ارسال کنند.
فلسطین آزاد با چه پولی ساخته میشود؟
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این نکته مهمی است که فلسطین آینده از محل چه منابعی باید ساخته شود، به این فکر کردهایم که منابع هیدروکربوری فراوانی در اطراف مدیترانه وجود دارد که شامل 3.5 میلیارد بشکه نفت و 10 تریلیون متر مکعب گاز تنها در یکی از مخازن است.
به گفته او، در اطراف قبرس و دیگر جزایر هم مخازن متعددی شناسایی شده که دولت فلسطین در آنها شریک است؛ ارزش این منابع به قیمت امروز حدود 2 تریلیون دلار برآورد شده است.
در ادامه برنامه، گزارشی اختصاصی از یمن پخش شد و سپس مهدی آقا موسی طهرانی به مرور آخرین حواشی و اتفاقات پیرامون عملیات وعده صادق، حمله تروریستی به تاسیساتی در اصفهان و میدان جنگ در غزه پرداخت.