مشاهده خبر

دو شنبه 14 اسفند 1402

روایت ظرفیت‌های اقتصادی کشور در مستند «گنج شایگان»

مستند «گنج شایگان» باروایتی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور به روی آنتن افق می‌رود.

1

به گزارش روابط عمومی شبکه افق، مجموعه مستند سه قسمتی «گنج شایگان» از دیگر مستندهای تولیدی شبکه افق است که در هر یک از قسمت‌ها به یکی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور می‌پردازد. این مجموعه مستند شنبه تا دوشنبه این هفته ساعت ۱۶ به روی آنتن می‌رود.

حمید اسکندری، تهیه کننده مستند «گنج شایگان» درباره این مستند، بیان کرد: ایده اولیه مجموعه مستند سه قسمتی گنج شایگان، بر این اساس بود که ما در دهه‌های مختلف شاهد آن بودیم که منابع نفتی و غیر نفتی مورد بحث قرار می‌گیرد و با موجی از توجهات بروز می‌کند و پس از مدتی افول می‌کند.

وی ادامه داد: ایده اولیه ما در این مستند این بود که به جای اینکه بگوییم "شیر نفت را ببندیم" و یک حرف ناشدنی که دهه‌های مختلف گفته می‌شود را تکرار کنیم، بگوییم که از این منابع نفتی به سراغ منابع دیگری که در سرزمین ایران وجود دارد و بسیار هم در دسترس است و این منابع از منابع خاص کشور ما است.

اسکندری اضافه کرد: این منابع مانند محصولات کشاورزی که در دنیا پیشگام هستیم. فرض کنید به غیر از زعفران، سیر و موارد دیگر در منابع معدنی و سنگ‌های زینتی هم شرایط ایده آلی داریم. البته غیر از منابع معدنی، منابع گیاهی و دارویی گسترده‌ای داریم که با حسب وجودش مدیریت درست اقتصادی نسبت به آن ایجاد نمی‌شود.

وی ادامه داد: این منابع به توجه به ویژگی‌ بومی بودن معضلات اشتغال زایی گسترده را نیز رفع می‌کند. این منابع طیف وسیعی از خانوار و زنان جامعه ما را می‌تواند با خود درگیر و بحث اشتغال خانوار را سر و سامان دهد. فرض کنید در بحث گیاهان دارویی و سنگ‌های زینتی خانواری مشغول شوند، این مسئله جزو نقاط مثبت منابع هستند که باعث رشد کشور می‌شود.

تهیه کننده مستند «گنج شایگان» با اشاره به بازار پر سود منابع غیر نفتی، بیان کرد: ایران یک بازار ششصد میلیونی در اطراف مرزهای خودش دارد که به راحتی می‌توانیم به دور از تحریم و ایجاد اختلال در روند فروش محصولات، برای این منابع بازاریابی کنیم تا به سطح منطقه و دنیا صادرات مطلوبی داشته باشیم.

وی افزود: در رابطه با داروهای گیاهی برخی از آمارها حاکی از آن است تا ۱۰ الی ۱۵ سال آینده ۵ هزار میلیارد دلار گردش مالی این گیاهان دارویی در سطح جهان است. ایران در سال ۱۳۷۲ به عنوان رتبه برتر صادرات گیاهان دارویی را در جهان کسب کرد. اما در دهه‌های بعد به طور مثال در سال ۱۳۸۲ رتبه هفدهم و در حال حاضر هیچ جایگاه ویژه‌ای در این زمینه نداریم.

اسکندری ادامه داد: کشوری مثل هلند که به اندازه نصف شهر نجف آباد اصفهان است، در پنج سال گذشته از طریق منابع داروهایی گیاهی بیش‌ از صد میلیارد دلار صادرات داشته است.

تهیه کننده مستند «گنج شایگان» با اشاره به بحث اشتغال آفرینی این منابع اذعان داشت: ما بر اساس همین مولفه و مسائل به دنبال این موضوعات رفتیم و نیاز است که به این مسائل توجه شود. این منابع هم اشتغال خانوار را تنظیم می‌کند و هم در بحث ارز آوری کشور بسار موثر است. این مهم در صورتی است که صرفا توجه دولت مردان را برای منابع بومی خودمان می‌خواهد.

وی ادامه داد: فرم این مجموعه مستند یک فرم ژورنال بود و در این مجموعه مستند از داده‌های متنوع، اطلاعات گسترده و کارشناسان مختلف کمک گرفتیم تا بتوانیم اوضاع فعلی کشور و همچنین گردش مالی مربوط با کشور و قیاس با سطح جهانی را بپردازیم.

اسکندری در پایان گفت: باید توجه داشته باشیم که چنین مجموعه مستندهایی باید مورد توجه ویژه‌ای قرار بگیرد و حداقل هفته‌ای دو قسمت تولید و پخش داشته باشد تا طی فرایند دو الی سه سال جریان سازی مورد نیاز را شکل و به سمت اقدام اساسی حرکت کند.

 

منبع: خبرگزاری فارس

 

آخرین اخبار

شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها