برنامه انارستان با موضوع بهداشت ریه و با حضور دکتر یعقوب قربان پور، پزشک و متخصص طب سنتی روز شنبه از شبکه افق پخش شد.
وی گفت: ریه مبدا حیات است و هوا از طریق ریه به قلب میرسد و سرچشمه بسیار مهمی در بدن انسان است. حتی برخی از بیماریهای روحی و روانی منشأ ریوی دارند.
این متخصص طب سنتی افزود: ریه یک عضو مرکب است و از گوشت تشکیل شده است و وظیفه اصلی آن جذب هوا و ارسال آن به بدن است.
قربان پور افزود: ریه ها (شش ها) اعضای تنفس هستند که در قفسه سینه قرار دارند. عملکرد ریه ها اکسیژن رسانی خون است آنها با تماس نزدیک مویرگ های خونی هوای تازه و حاوی اکسیژن را با خون فاقد اکسیژن در مویرگ های ریوی جایگزین می کنند.
قربان پور گفت: سلول ها با دریافت اکسیژن آن را با دی اکسید کربن مبادله می کنند. سپس دی اکسید کربن از طریق جریان خون به ریه ها منتقل شده و بیرون رانده می شود.
وی افزود: ریه ها شگفت انگیز هستند به شما کمک می کنند تا نفس بکشید، با دوستان خود حرف بزنید موقع بازی فریاد بکشید، آواز بخوانید، گریه کنید و خیلی کارهای دیگر، در موقع بازی کردن؛ ریه ها حتی با مغز همکاری می کنند و وقتی کیلومترها می دوید مقدار هوای بیشتر با سرعت بیشتر وارد بدن و سپس خارج می شود.
این پزشک طب سنتی افزود: ریه ها از بیرون شبیه اسفنج صورتی رنگ است.
وی گفت: ریه ها برای صحبت کردن مهم هستند نای در بالای حنجره قرار دارد گاهی اوقات به حنجره جعبه صدا گفته می شود. در امتداد حنجره تارهای صوتی قرار دارد که برای تولید صدا باز و بسته می شوند. وقتی هوا از ریه ها خارج می شود از طریق نای و حنجره به تارهای صوتی برخورد می کند. اگر تارهای صوتی بسته باشند هوا میان آنها عبور می کند تارهای صوتی می لرزند و صدا تولید می شود. به همین دلیل حین غذا خوردن نباید صحبت کرد، حتی فکر کردن و یا نگاه کردن به تلویزیون حین غذا خوردن، به ریه اسیب میزند.
وی گفت: یکی از چیزهایی که باعث تقویت ریه میشود، سبزی ریحان است. ایران بهترین ریحان دارد و مصرف آن میتواند برای سلامت ریه موثر باشد.
این متخصص طب سنتی افزود: از دیگر مواردی که میتواند برای ریه موثر باشد، نخود است همچنین خوردن بافت ریه گوسفند نیز از دیگر عوامل موثر بر سلامت ریه میباشد. این خوراک جزء خوراکهای فراموش شده است و کم مصرف میشود.
قربان پور افزود: ریه گوسفند برای بیماریهای ریوی مانند کرونا نیز موثر است.
وی گفت: دمنوش سیب، به، لیمو و عسل یکی از دمنوشهای تقویت کننده ریه است.
این متخصص طب سنتی افزود: بو کردن به تازه به دلیل اینکه دارای پُرز است، برای ریه ضرر دارد.