برنامه انارستان با موضوع غذای طیب و غذای حلال با حضور دکتر رضا منتظر، پزشک و محقق طب سنتی روز شنبه از شبکه افق پخش شد.
وی گفت: اولین قدم اصلاح تغذیه است اگر می خواهیم رفتارهای خردمندانه از کودکان ببینیم باید غذاهایشان را اصلاح کنیم، از نظر مزاج شناسی هم همینطور است اگر ادویهجات در غذاهای یک فرد گرم مزاج باشد، طبیعتا که عصبی و برافروخته خواهد بود و همینطور که غذای سرد در یک فرد با مزاج سرد باعث رخوت و سستی و بی حالی میشود. غذا در دین اسلام حلال بودن آن خیلی مهم است و رفتار خاصی و مکانیزمهای خاصی را در فرد بخاطر نوع غذا ایجاد میکند.
منتظر افزود: غذاهای حرام و غیر طیب مستقیما روی فرد اثر میگذارد، دشمنان هم این مساله را متوجه شدهاند، هنری کسینجر میگوید که غذاهای مردم را کنترل کنید و بعد میتوانید رفتارهایشان را به خدمت بگیرید به همین دلیل رستوران های زنجیره ای ایجاد میکنند و چهل هزار شعبه در صد کشور دنیا دارند وغذاهایی که خود تعیین میکنند به خورد مردم میدهند، دشمن روی غذا سرمایه گذاری کرده است، غذا سلاح است و از ابزار غذا برای تغییر رفتار جوانان با شدت و حدت استفاده میکنند.
این پزشک گفت: غذاهای حلالی را باید خورد که طیب باشد، خداوند بین غذاها تفاوت قائل شده است. یک سری ویژگیهای خلقتی در آنها وجود دارد که روی رفتارهای ما و ابعاد وجودی ما اثر دارد. غذایی طیب است که آثار خوب و مفید و شفابخش روی همه ابعاد انسان داشته باشد هم جسم هم روح، از نظر جسمی باعث سلامت باشد از نظر روحی باعث بندگی خدا، اطاعت و تواضع و مهربانی بشود و اثرات خوبی روحی از جسمی مهم تر است.
وی افزود: زیتون، عسل، انار، خرما و کدو از جمله غذاهای طیب است که خدا در قرآن به آنها اشاره کرده است و در روایات درباره آنها گفته شده است. گوشت و شیر گوسفند طیب هستند.
این محقق سنتی گفت: گوشت گاو حلال است ولی طیب نیست. احشاء حیوانات طیب نیست، دل و جگر غذای خونساز به عنوان دارو تجویز میکنیم ولی اینکه هر هفته فرد بخورد خوب نیست، گوشت مرغ طیب نیست، خانم ها گوشت مرغ زیاد نخورند چون دچار موهای زائد و کیستهای مخلتف می شوند، همینطور یکی از علل چاقی مرغهای پرورشی هستند. بلدرچین و بوقلمون به نسبت از مرغ بهتر هستند.