مشاهده خبر

یک شنبه 30 مهر 1402

ترس آمریکا از احتمال ورود ایران به جنگ اسرائیل و غزه

یک استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه آیا ایران وارد جنگ اسرائیل و غزه می شود، گفت: ایران آنطور که خودمان در داخل می‌بینیم، کوچک و بی‌اثر نیست. آمریکایی‌ها از طریق رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، دولت فرانسه و اشکال مختلف، پیغام روشنی به ایران دادند که لطفا وارد این منازعه نشوید.

3

ویژه برنامه به افق فلسطین شنبه شنبه از شبکه افق پخش شد. در بخش نخست برنامه به اخبار مهمی که طی ساعات گذشته منتشر شده بود، اشاره شد.

در بخش دیگر برنامه سعید لیلاز، استاد دانشگاه، اقتصاددان و فعال اصلاح طلب مهمان برنامه بود.

وی گفت: شرق و غرب مانند آب و روغن می‌مانند و هیچ وقت با همدیگر آمیخته نخواهند شد. نه جهان اسلام از حرفش بر میگردد و نه غرب از کلیاتش برمی‌گردد. محال است که غربی‌ها از اسرائیل حمایت نکنند،آن‌ها اسرائیل را پدید نیاورند که بخواهند پشت آن را خالی کنند. به این راحتی نمی‌تواند یک آرامش ژئوپلیتیک در منطقه برقرار باشد.

وی افزود: غرب افکار عمومی را اداره می‌کنند و خیلی نمی‌توانیم روی آن حساب کنیم. ما باید روی اتفاقاتی که در جهان اسلام و سمت شرق می‌افتد حساب کنیم. بزرگترین نگرانی اسرائیل کرانه باختری است و اسرائیل نگرانی بزرگ‌تر از کرانه باختری ندارد، جمعیت اصلی فلسطین آنجا هستند و ممکن است قیام کنند و دولت محمود عباس گویا اصلا وجود ندارد و محو شده است، لنگان لنگان خودش را به دنبال تحولات می کشد. خطری دیگری که اسرائیل را تهدید می کند احتمال شعله‌ور شدن آشوب‌ها و شورش‌های  اجتماعی باشد که در اردن ،مصر، لبنان، عربستان و در کشورهای عربی اتفاق می‌افتد. چون مردم وقتی بی‌عملی حکومت‌هایشان را در مقابل این جنایت‌ها می‌بینند، بپاخیزند.

وی گفت: رژیم صهیونیستی دیگر به تنهایی حریف فلسطین نخواهد شد. وقتی گنبد آهنین هم از کار افتاد، آمریکایی‌ها خودشان برای کمک به رژیم صهیونیستی آمدند. سیل کمک ها و ناوهای هواپیمابر برای یک باریکه 400 کیلومتری ،هنوز هیچ رژیم عربی یا هنوز جمهوری اسلامی و مقاومت وارد میدان نشده است که رژیم صهیونیستی به لرزه درآمده است و نشان دهنده این است که اگر آمریکایی‌ها وارد جنگ نمی‌شدند اوضاع بسیار بد برای رژیم صهیونیستی تمام می شد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بایدن گفت که ما می‌توانیم دو جنگ را مدیریت کنیم و این نشان می‌دهد که کاملا بحران غزه را همتراز با بحران اوکراین خودشان را ارزیابی می‌کنند. مساله غزه به خودی خود نشان دهنده و نوید یک زایش جدید و یک جهان جدید است که در حال وقوع است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی از ابتدا بسیار هوشمند عمل کرده است و آن این است که در نوک پیکان تحولات پشتیبانی از غزه قرار نگیرد برای اینکه اسرائیلی‌ها به ویژه شخص نتنیاهو احتیاج دارد که این جنگ را جنگ ایران اتمی به بقیه دنیا جلوه بدهند یا آن را مساله شیعه و سنی نشان بدهند. ایران آنطور که خودمان در داخل می بینیم، کوچک و بی‌اثر نیست. آمریکایی‌ها پیغام روشنی به ایران دادند از طریق رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، دولت فرانسه و اشکال مختلف،که لطفا وارد این منازعه نشوید.

هادی خسروشاهی، کارشناس مسائل اسرائیل در بخش دیگری از این برنامه درباره جریانات غزه و فلسطین گفت‌وگو کرد.

وی گفت: به نظر می رسد سفر بایدن رئیس جمهور آمریکا به منطقه حاوی دو دستور کار مهم بود، دستور کار عمومی و مهم که حمایت تمام قد از اسرائیل را نشون می داد و یک دستور کار پنهانی که دقیقا در راستای منافع ایالات متحده آمریکاست و منافعی که برپایه سندهای بالادستی در آمریکا تعریف شده است و آن سیاست بازدارندگی و پیشگیری از جنگ است. به نظر می رسد هشدارهای لازم به دولت نتنیاهو داده شده است .

در بخش پایانی برنامه به افق فلسطین، علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تحولات اخیر فلسطین گفت‌وگو کرد.

وی گفت: مشکل اصلی به موجودیت رژیم صهیونیستی برمی گردد. این رژیم مردم را به‌ زور بیرون کرده و آن‌ها هم نمی‌توانند تحمل کنند. با آمدن و رفتنِ سران غربی‌ به اراضی اشغالی هم مشکل حل نمی‌شود. اگر این رژیم اصالت داشت نیازی به مهر تایید و رژه‌ی سیاسی نبود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: برخی جنگِ مردم فلسطین و صهیونیست‌ها را به ایران ربط می‌دهند اما باید بدانید در زمان شاه که طرفدار اسرائیل بود هم همین جنگ‌ها رخ داده. این ماجرا مربوط به ایرانِ امروز نیست و بحرانِ ذاتی و درونی این رژیم است. ایران از فلسطین حمایت می‌کند و غرب هم از اسرائیل حمایت می‌کنند؛ منتهی ما از مظلوم حمایت می‌کنیم آنها از ظالم!

وی تاکید کرد: حمایت ما از غزه و مردم فلسطین ابعاد مختلفی دارد. گاهی منافع ملی یک کشور همپای عواطف انسانی و اسلامی تعریف می‌شود. ما برای منافع ملی خودمان از مردم فلسطین حمایت می‌کنیم البته که یک وجه آن دینیست ، وجه دیگرش عواطف انسانی و وجهی از آن منافع کشور است.  به هر حال اسرائیل دنبال مساله‌سازی در منطقه است یک رژیم ناراحتیست و به تعبیر امام راحل غده سرطانیست. تئوریشان گسترده کردن جای خودشان است و مزاحمت ایجاد می کنند. ما در این حمایت تنها نیستیم بلکه کشورهای دیگر اندازه‌ وجودشان از فلسطین حمایت می‌کنند.

وی درباره اصالت حماس افزود: «حماس» تاریخ و ریشه دارد و قیاس با داعش حرف سخیفی است، بایدن فکر کرده اگر یک گزاره غلط را مرتب تکرار کند آن گزاره درست می‌شود. داعش توسط خودشان درست شد و می دانند که چقدر بی اصل و نسب و بی ریشه است. نفهمی یک رجل سیاسی است که صحنه را درست متوجه نیست. حماس یک جریان ریشه داری است که از نظر فکری اخوانی بودند و مصر و سوریه و فلسطین و جاهای مختلف بودند و مردم با ریشه‌ای هستند.

لاریجانی گفت: کشورهای عربی الان در مورد فلسطین نشست می‌گذارند و ایران را دعوت نمی‌کنند، قبلا هم این کار را کرده‌اند اما سوال این است که مشکلِ فلسطین حل شد؟

هدف این‌ها این است که بگویند ما هم برای فلسطین یک سُرفه‌ای کردیم. ایران نیازی به حضور در این نشست‌ها ندارد و وظیفه‌اش را انجام می‌دهد و جایگاهش هم روشن است. البته این‌ها حتی حماس را هم دعوت نکردند. این نشان می‌دهد که این کشورها مشکلشان را با خودشان هم حل نکردند و نمی‌دانند که طرف ظالم هستند یا مظلوم.

آخرین اخبار

از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها