ویژه برنامه به افق فلسطین سه شنبه ساعت 20 از شبکه افق پخش شد.
در بخش نخست برنامه به اخبار مهم و اخیر فلسطین اشاره شد. در بخش گفتوگو یونس امامی، رهبر کلیمیان ایران مهمان برنامه بود.
وی گفت: کلیمیان و یهودیان معتقد هیچ وقت موافق این فجایع و کارهای غیرانسانی صهیونیسم نبودهاند. از زمانی که صهیونیسم شکل گرفته، به ایمان و باور و آرمانهای کلیمیان ضربه وارد کردهاست. صهیونیسم به نام یهودیت و با استفاده از آرمانهای یهودی دست به فجایع زدند و آرمانهای ما دستآویزی برای رسیدن به اهدافشان هستند.
رهبر کلیمیان ایران درباره شعار از بحر تا نهر گفت: این مساله از قولهایست که خداوند به حضرت ابراهیم و نسل او داده است همانطور که به حضرت عیسی و موسی هم وعده زمین موعود را داده است. اما براساس اعتقادات و آرمانهای یهودیت، وقتی منجی زمان ظهور کند تمام یهودیان در این زمین موعود جمع خواهند شد. ولی طبق تاریخ یهودیان متدین هیچ وقت برای رسیدن به این زمین موعود دست به کاری که صهیونیسم میزند، نزدند.
وی درباره اینکه به اعتقاد برخی که صهیونیسم برای انتقام از هولوکاست و ظلمی که به آنها توسط هیتلر شد، به فلسطینیان ظلم میکنند، گفت: ظلم را با ظلم نمی شود جبران کرد و اگر حقی هست باید از آن ظالم گرفته شود، این شیوه اینکه چون در جایی دیگری از دنیا به یهودیان ظلم شده، پس حق دارند در جای دیگری به ملت دیگری ظلم بکنند ، اصلا جایز نیست.
امامی درباره مخالفت برخی یهودیان با اعمال صهیونیستها گفت: خیلی از یهودیان با روی کار آمدن دولتی به نام اسرائیل اصلا موافق نیستند ولی حمایتهایی که توسط رژیم های استعماری مثل بریتانیا و بعد آمریکا برای پیشبرد اهداف خود از این رژیم شد، مانع است. جنایتهایی که با حمایتهای آمریکا و اروپا انجام گرفت، این رژیم را نترس کرده است.
وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم در مقابل این رژیم بایستیم، مسلما نیاز به فعالیتهای بیشتر داریم و وقتی که اجماع جهانی از همه ادیان باشد مسلما مجامع بین المللی مجبور خواهند شد که به خواستههای ما پاسخگو باشند.
در بخش دیگری عباس عراقچی، معاون سابق وزارت امورر خارجه درباره تحولات غزه گفت و گو کرد.
وی گفت: ابعاد فاجعه بیمارستان غزه خیلی بزرگ بود، در هیچ جنگ و قانونی، بمباران بیمارستان ها پذیرفتنی نبوده و نیست. اما عملیات رژیم صهیونیستی از جنایت فراتر رفته و باید گفت که رژیم صهیونیستی و غرب دچار فروپاشی اخلاقی و انحطاط شده است. وقیحانه درباره جنایت هایشان صحبت میکنند و به آن افتخار میکنند. اما به لحاظ سیاسی این جنایت یک نقطه عطفی در بحران غزه خواهد بود؛ واکنش های بینالمللی و مردمی در منطقه، جهان اسلام و دنیا بی سابقه بوده است. افکار عمومی آگاهتر شده است و هیچ دولتی بدون در نظر گرفتن افکار عمومی خودش نمیتواند سیاستهای خودش را تنظیم کند و فشارهایی که از سوی مردم بر دولتهایشان شروع شده حتما تاثیر خودش را خواهد گذاشت.
وی درباره جایگاه آمریکا در این تحولات و جنایات گفت: آمریکا و رژیم صهیونستی مثل یک دولت واحد هستند و سیاست هایی که علیه منطقه و فلسطین پیش می برند هماهنگ است. آمریکا در تمام این جرم و جنایات شریک رژیم صهیونیستی است، البته ممکن است اختلافاتی میان آنها وجود داشته باشد اما اختلاف در تاکتیک هاست نه در سیاستهای اصولی. شاید یگی از اختلافات این بود که آمریکاییها و اروپاییها درگیر بحران اکراین هستند واحتمالا راغب نبودند که بحرانی دیگری در منطقه ایجاد شود و توجهات را از سمت اکراین به بحرانی دیگر منحرف کند و خودشان را مجبور کنند که تسلیحات و حمایتهایشان را تقسیم کنند. نکته مهم این است که اسرائیل بدون حمایتهای آمریکا هیچ توانی ندارد و حقیقتا پوشالی است کما اینکه الان این مساله برای همگان ثابت شد.
عراقچی درباره سرنوشت این جنگ گفت: رژیم صهیونیسی در یک دو راهی راهبردی بسیار غامض و خطرناکی گرفتار شده است. از یک طرف ضربهای که از سوی مقاومت خورده است بسیار شدید بوده که حتی از اتفاق 11 سبتامبر هم شدیدتر بود و هیمنه نظامی و اطلاعاتی و سیاسی را ریخته است. قطعا پاسخ به این ضربهای که خورده بمباران غزه نیست، باید کار دیگری بکند، مثلا وارد غزه شود. ورود به غزه یعنی ورود به باتلاقی که نیروهای حماس، مقاومت و حزب الله منتظر آن هستند. بنابراین اگر این اتفاق بیافتد بیشک اسرائیل شکست خواهد خورد چون تاکتیک مقاومت، مقاومت است حتی اگر هزینهی بزرگی برای این جنگ بپردازد و جنگ را تا جایی که میتواند فرسایشی میکند همانطور که در جنگ 33 روزه و 22 روزه شاهد بودیم.
وی درباره دیپلماسی کنونی جمهوری اسلامی گفت: وزارت امور خارجه دیپلماسی فعالی تا به امروز داشته است. سفر آقای عبداللهیان به عراق، سوریه و لبنان و تماسهای تلفنی ریاست جمهوری طی این مدت بسیار به موقع و لازم بوده است. این دیپلماسی باید همینطور ادامه پیدا کند. دیلماسی حتما باید به کمک محور و نیروهای مقاومت بیاید. دیپلماسی جایگزین مقاومت نیست و مکمل مقامت است، دیپلماسی و میدان همدیگر را تکمیل، حمایت و پشتیبانی میکنند.