برنامه وارونگی با موضوعات سیاسی و اجتماعی و پاسخگویی به شبهات روز، دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش اخبار جعلی منتشر شده در 24 ساعت گذشته به این خبرها اشاره شد: علت فوت نیکا شاکرمی و تجاوز به وی در زندان، اعمال محدودیت اینترنت به دلیل سالگرد اغشاشات، کشف ساک حامل مواد منفجره در کرج، حذف یارانه 400 هزار نفر
در بخش شبهه این برنامه به موضوع نقش گروههای مختلف مخالف جمهوری اسلامی و با حضور مصطفی انتظاری، کارشناس رسانه به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: جریان سلطنت طلب تا کنون به صورت جدی وارد میدان نشدهاند و تنها به عنوان یک دکور که نماینده یک تاریخی است، در کنار بوده است و فرصتی برای خودنمایی نداشتهاند. آنان صبر کردند که با اتکا به نسل جدیدی که وقایع پیش از انقلاب را به یاد نداشتند، بتوانند کاری را پیش ببرند. در چنین وضعیتی و با آینده فروشی متوهمانه و ارائه یک نوستالژی پاک در دوران پهلوی تلاش کردند که در این جابجایی نسلی کم کم خود را بروز دهند.
وی افزود: در اولین بروز میدانی جریان سلطنت طلب در اغتشاشات، مهمترین اتفاق این بود که مردم متوجه شدند که این بتی که رسانههای بیگانه از این خاندان ساختند و گفتمان سلطنت طلب به یک سلسله مواضعی منتهی شد که هیچ قرابتی با آنچه که نسل جدید ایران به دنبال آن است، ندارد.
انتظاری گفت: چیزی که جریان سلطنت طلب هرگز نتوانست به آن پاسخ دهد این است که نسبت سلطنت و دموکراسی چیست؟ حتی رهبران اپوزوسیونی که در کنار پهلوی مینشستند مدام از او این سوال را میپرسیدند که بالاخره شما کجای بازی هستید به نحوی که حتی مجبور شد از جمهوری خواهی صحبت کند.
وی گفت: پهلوی گفتمانی پارادوکسیکال داشت به این نحو که هم از جمهوری دم میزد و هم نمیخواست که از گفتمان سلطنت بگذرد. من فکر میکنم که سلطنت طلبها در چنین پارادکسی گرفتار شدند و مردمی که احساس میکردند که جریانی وجود دارد که متفاوت هست، متوجه شدند که این جریان حرف تازهای ندارد و همان حرفهای گذشته را تکرار میکند.
این کارشناس رسانه گفت: من فکر میکنم که رضا پهلوی، سرنوشت پدر و پدربزرگ خود را به یاد دارد که دائم به غرب تکیه داشت و او نیز همین مسیر را میرود. محمدرضا پهلوی وقتی در مقابل غرب ایستاد و حمایت آمریکا را از دست داد، فرو ریخت و رضا پهلوی این موضوع را به خوبی میداند. یکی از دلایلی که رسانههای سلطنت طلب امروزه اعتماد به نفس خود را از دست دادند این است که احساس میکنند غرب حمایت خود را از آنان برداشته است.
وی افزود: من از بی بی سی به عنوان یک رسانهای که تلاش میکند به صورت حرفهای کار کند که بیاید و تریبون یک جریان خاص مانند تجزیه طلبها شود. به نظر من این رسانه پرهیز جدی از این موضوع داشت اما الان که این پروتکلهای حرفهای خود را کنار گذاشته است نشان میدهد که بی بی سی یا دچار شارلاتانیزم شده است یا اینکه باید بپذیریم که برنامهای پشت پرده وجود دارد.