این برنامه دو مهمان ویژه داشت که نقش مردم را از نظر دیدگاه امام راحل مورد بررسی قرار دادند.
محمدصادق شهبازی، نویسنده و پژوهشگر درباره ذهنیت امام(ره) درباره مردم گفت: امام نگاه مثبت به فطرت مردم جامعه ما داشت. ایشان می گفتند که مردم جامعه ما دینخواه و متدین هستند. امام تصویری از اسلام به مردم ارائه داد که این تصویر برای مردم ما جذاب بود .
سید جمال یزدانی نویسنده و پژوهشگر، درباره چگونگی آوردن مردم به صحنه توسط امام راحل گفت: اولین سندی که از حرکت امام در نهضت اسلامی داریم، پیام مشهور به «قیام لله» در سال 1323 است. ایشان تمام اقشار جامعه را با زبان و دغدغه خود، به این مبارزه و انقلاب دعوت کرد.
یزدانی در ادامه گفت: امام افق جدیدی را به روی ملت ما باز کرد، ما برای اولین بار در تاریخ چند هزارساله کشور با انقلاب و امام هویت پیدا کردیم. ان هویت از آنجا شکل گرفت که امام تصویری به مردم ارائه کرد که مخالف با تصویر زندگی رایج ما آدم ها بود تصویری که در آن مردم به نتیجه می رسیدند که اولا می شود جامعه و جهان را تغییر داد.
یزدانی درباره فرق مرز فکری امام با متحجرین گفت: تفاوت اصلی نوع نگاه به مردم است. امام معتقد بود توده مردم اگر اصول و افق را به مردم نشان بدهید اتفاقا تمایل و پایه حرکتیشان به آن سمت خواهد بود. تفات دوم این است که امام در حرکت اجتماعی خود رویکردی انفعالی نداشت و کاملا فعال بود. و در نوع نگاه عرفان هیچگاه راضی به وضع موجود خود نیست و همیشه به دنبال تغییر است بنابراین همیشه هزینه ای برای این تغییر می پردازد. تفاوت اصلی دیگر بخاطر رویکرد فعالانه به شدت ساختار ساز و نهاد ساز است.
شهبازی درباره اینکه جمهوری اسلامی چطور میتواند طیف وسیعتر ملت مخصوصا نسل جدید که مساله او هویت است را در بر گیرد، گفت: اصل ماجرا این است که مردم باید احساس کنند که مهم هستند، حرفشان شنیده می شود یه عده از بالا برایشان تصمیم نمی گیرند. دهه 60 سه چیز بود که مردم را وارد صحنه کرد: رویای بزرگ ، عدم وجود تبعییض در کشور و مسئولین دلسوز مردم بودند.