موضعگیری درباره دین و مذهب در هالیوود به صورت واضح مشخص نشده و فیلمهای مختلفی با دیدگاههای متفاوت در این موضوع ساخته شده است اما میتوان فیلمسازن هالیوودی را براساس فیلمهای ساخته شده، به 3 گروه تقسیم کرد، فیلمسازان مخالف دین و مذهب، فیلمسازان مدعی بیطرفی و فیلمسازان موافق و معتقد به دین و مذهب.
عموما ژانر فرا طبیعی ترسناک نمونه بارز فیلمهای ضد دین و مذهب است. فیلمسازانی که مخالف دین و مذهبند با دادن رنگ و بوی دینی به این عامل فراطبیعی در فیلم، آن را به عنوان منبع شر و پلیدی معرفی میکنند.
معروفترین فیلم این ژانر فیلم «جن گیر» است که در سال 1973 ساخته شد. در این فیلم حمله اصلی به اسلام شده و آن را در قالب شیطانی که قرار است به تمدن غرب تجاوز کند، نشان داده است.
یکی دیگر از فیلمهای ژانر ماورای ترسناک، مجموعه فیلمهای احضار است که به دنیای سینمایی احضار معروف شده است و تا به امروز 2 میلیارد دلار در سراسر دنیا به فروش رسیده است؛ این فیلم این بار مسیحیت را نشانه گرفته است.
گروه دیگر فیلمسازان مخالف مذهب، در ژانر واقعگرایانه فیلم تولید میکنند و حرف اصلی آنها این است که دین عامل بدبختی بشریت است.
گروه دوم مدعیان بی طرفی به دین و مذهب هستند که در عمل قادر به انکار طرفداری خود نیستند. این گروه برای بیان اعتقاداتشان نسبت به مفاهیم دین از زبان استعاره و نمادین استفاده میکنند و همین مسئله فیلمهای آنها را بسیار غنی میکند.
یکی از جنجال برانگیزترین فیلم های این گروه، فیلم مادر به کارگردانی و نویسندگی «دارن آرونوفسکی» محصول سال 2017 است و در آن کارگردان اعتقادات خود را با استفاده از نماد و استعاره به بیننده معرفی کرده است.
گروه سوم فیلمسازان، معتقدین به دین و مدافعان از دین و مذهب هستند. یکی از نمونههای این گروه فیلم «زندگی پای» محصول سال 2012 و ساخته انگ لی است.
البته در گوشه و کنار هالیوود فیلمسازانی هستند که به صورت مشخص از مسیحیت دفاع میکنند، مل گیبسون، کارگردان کاتولیکی معتقد، یکی از این کارگردانان است که در فیلم اخیر او به نام «تپههای هکسا» محصول سال 2016 به خوبی اعتقادش را نشان داده است.