مشاهده خبر

چهار شنبه 20 اردیبهشت 1402

وزارت بازرگانی، آری یا خیر؟

برنامه عیار با دعوت از سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور و مصطفی طاهری رییس کمیسیون صنایع مجلس موضوع تشکیل وزارت بازرگانی و نسبت آن با مهار تورم و رشد تولید را مورد بررسی قرار داده است.

0

به گزارش روابط عمومی شبکه افق، دکتر مصطفی طاهری، رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی به عنوان مهمان اولین مهمان این برنامه و مخالف ایجاد وزارت بازرگانی گفت: اگر بحث سبک کردن کار یک وزارتخانه است، خب پس بیاییم آن را به 10 بخش تقسیم کنیم، باید دید آیا اصلا این کار، موجب بهره وری بیشتر می شود یا نه؟

وی افزود: به نظر من، ساختار ایرادی ندارد که بازار ایراد دارد، بلکه روش تنظیم بازار ایراد دارد. همواره اینگونه بود که عده ای بازرس در بازار می چرخند و گرانفروشی و احتکار را مورد به مورد پیدا می کنند، با این روش، چه با وزارت بازرگانی و چه بدون آن بازار تنظیم نخواهد شد در حالیکه سامانه رصد بازار هم اکنون وجود دارد.

رییس کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد: وزرای صمت همواره مخالف تفکیک صنعت و معدن از بازرگانی بوده اند ولی هیچ وقت مخالف نظر مجموعه ی دولت حرفی نمی زنند. تنها دلیلی که موافقان دارند، شلوغ بودن کار وزیر است در حالیکه واقعیت این است که از 1392 تاکنون که ادغام صورت گرفته، هیچ اساسنامه درستی برای کار این وزارتخانه نوشته نشده است، به عبارتی هنوز ادغام را به صورت درست تجربه نکرده ایم که بخواهیم حالا تفکیکشان کنیم.

وی ادامه داد: سیاست های تجاری و صنعتی باید در کنار هم باشند و اگر جدا شوند، مشکلاتی مثل قیمت مرغ در اواخر دولت روحانی به وجود می آید، زمانی که قرارگاه مرغ تشکیل شده بود، وزیر صمت می گفت در توزیع مشکلی نداریم و مشکل در تولید است! زمانی که کل کار به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده، دیگر مشکلی نداریم.

طاهری خاطرنشان کرد: اگر در قانون برنامه پنجم آمده که وزارتخانه ها 17 مورد باشند، پس نباید خلاف قانون، وزارت بازرگانی تشکیل شود مگر اینکه دو سوم نمایندگان به آن رأی بدهند. نیازی به تفکیک وزارتخانه های صنعت و معدن از بازرگانی نیست، می توانیم یک وزیر مقتدرتر انتخاب کنیم که به همه کارها برسد.

وی در ادامه گفت: با تشکیل وزارت بازرگانی و آمدن وزیر جدید، اگر همین ساختار بماند، مشکلی حل نخواهد شد که بیشتر هم می شود. اگر سازمان توسعه تجارت هم از بخش تولید جدا شود و به وزارت بازرگانی برود، دیگر کار تمام است و مشکل بیشتر خواهد شد. با مجزا کردن تجارت خارجی از تولید و با تجربه گذشته، وضعیت بدتر می شود.

رییس کمیسیون صنایع مجلس در پایان توضیح داد: بسیاری از کالاها در بورس کالا معامله می شوند ولی در تفکیک وزارت بازرگانی، اصلا در ساختار دیده نشده اند. اگر سوال ما این است که با تفکیک وزارت بازرگانی، تکلیف بورس کالا چه می شود؟ مثلا الان قیمت خودرو بر اساس ورق فولادی که خودروسازان از بورس کالا می خرند تعیین می شود، آن موقع چه اتفاقی خواهد افتاد؟

 

در زمان جنگ اقتصادی باید هزینه تغییر را بدهیم

سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رییس جمهور به عنوان دیگر مهمان برنامه و موافق تشکیل وزارت بازرگانی گفت: دولت سیزدهم بر تکمیل دولت الکترونیک و نظارت از طریق سامانه ها تاکید دارد ولی واقعیت این است که اگر وزیر صمت بیشتر وقتش را روی تنظیم و رصد بازار بگذارد، دیگر زمانی برای رسیدگی به صنعت نخواهد داشت. در قانون برنامه پنجم توسعه آمده که تعداد وزارتخانه ها باید 17 مورد باشد، بنابراین چنین اقدامی صورت گرفته ولی ادغام واقعی انجام نشده و چابکی لازم به دست نیامده است.

وی افزود: بیشترین بحث در استیضاح وزیر صمت، همین مسئله بازرگانی و تنظیم بازار بوده است. چه اصراری هست که همه مسئولیت ها روی دوش یک وزیر باشد و این همه گلایه از سوی صاحبان صنایع و مردم؟

معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: تفکیک وزارت صنعت و معدن از وزارت بازرگانی، موجب می شود هر وزارتخانه روی کار خودش متمرکز شود و به این ترتیب مردم هم رضایت بیشتری خواهند داشت. معادن ظرفیت بزرگی در ایران هستند ولی در این شرایط واقعا وزیر صمت اصلا وقت اینکه روی معادن متمرکز شود را ندارد.

وی ادامه داد: اینگونه نیست که اگر کسی وزیر بازرگانی شد، هر طور دلش خواست عمل کند، بلکه تصمیم ها در این سطح، در مجموعه ی دولت اتخاذ خواهد شد. بنابراین اگر مجری جدا باشد ولی سیاست واحد داشته باشیم، هر کس به وظیفه خودش عمل می کند و در دنیا هم 50 کشور هستند که وزارت بازرگانی مستقل دارند و جواب هم داده است.

حسینی خاطرنشان کرد: نقطه ضعف ما در قیمت هاست که باید این جبهه را تقویت کنیم و دست بر قضا در زمان جنگ اقتصادی، باید تغییراتی ایجاد کنیم تا به سمت بهبود برویم. تغییر هزینه دارد ولی نه رقم هایی مثل 7 هزار میلیارد تومان که برای تشکیل وزارت بازرگانی عنوان شده است.

وی در ادامه توضیح داد: با تفکیک وزارت بازرگانی، کار این وزارتخانه بلافاصله شروع خواهد شد چون سازمان های زیرمجموعه اش الان هم هستند و دارند کارشان را می کنند، ولی با فرمانده ای جدید. در شرایط فعلی، وضعیت بازار که به عقیده برخی رها شده و کنترل نمی شود، باید یک متولی و پاسخگو داشته باشد.

معاون پارلمانی رییس جمهور در ادامه یادآور شد: بنا نیست وزارت بازرگانی هر گونه خواست عمل کند و هر چقدر خواست واردات انجام دهد، بلکه مجموعه ی دولت تصمیم گیرنده است و وزارت بازرگانی هم به سیاست های ابلاغی کمک می‌کند.

آخرین اخبار

مطالبات امام امت در 3 حوزه اقتصادی خودباوری و مقاومت در اندیشه امام امت عدالت‌خواهی فقط مبارزه با ظلم نیست، باید امکان ظلم را از بین برد جهت‌گیری‌های کلان اقتصادی در اندیشه امام خمینی(ره) چاقی و لاغری یکباره را جدی بگیرید! امام خمینی(ره)؛ صادق‌ترین فرد نسبت به وعده‌ها اندیشه امام خمینی(ره) به قیام مردم ایران هویت و اصالت داد انعکاس نقدهای اجتماعی در هنر پس از انقلاب مذهب هالیوودی! «امت روح‌الله» از حضور مردم در اندیشه امام می‌گوید استخدام کارمندان شرکتی در هاله‌ای از ابهام ‌فردگرایی در صنعت انیمیشن سازی آمریکا ایده‌‌های امام خمینی(ره)؛ ظرفیتی برای ایجاد دگرگونی تاریخی در ایران «انقلابی‌ها» در شبکه افق «خداحافظ رفیق» در آدینه افق از مسیریاب تا دشمن‌یاب با استفاده از اینترنت اشیاء چاقی و اضافه وزن عامل اصلی دیابت بارداری خشکسالی در کمین ماست! بهتر است زنان باردار چه میوه‌هایی بخورند؟ رویای کارگردانان ایرانی؛ حذف مجور و پروانه ساخت! نوید معاون وزیر کار برای فارغ‌التحصیلان بیکار «خیلی دخترونه» برای هویت‌بخشی به نوجوان امروز زردی نوزاد را در همان دوران بارداری برطرف کنید امام خمینی(ره)؛ موافق یا مخالف ادامه جنگ؟ قانون مالیات بر عایدی سرمایه؛ ایرادات مجمع تشخیص چیست؟ مافیای کاغذ و هزینه‌های سرسام‌آور خرید کتاب رویای آمریکایی در بازی‌های رایانه‌ای تضمین انسان‌محور و ایمن‌ بودن هوش مصنوعی؛ دغدغه دولت‌ها سیاست کاهش جمعیت در ایران؛ از طرح‌ریزی بیگانگان تا اجرای مسئولان برای جلوگیری از ناباروری مراقب لباس پوشیدنتان باشید! تضعیف سیاست خارجی ایران پس از توافق با عربستان؛ از توهم تا واقعیت! حذف تعهدات ارزی؛ انگیزه‌ای برای قالیبافان و صادرکنندگان فرش ایرانی برای تشخیص کبد سالم، به پوستتان نگاه کنید! «داده‌ها» چاه نفت بازار دیجیتال! «هم آهنگ» با افق برای «وارونگی» 360 درجه‌ای! از خوشبینی به حل مشکل خودرو تا اطلاعات جدید در مورد شاسی بلندهای مجلس «سلاح ایرانی» برای «نسل سوم»ی‌ ها «انارستان» و توصیه‌هایی برای بارداری سالم عقلانیت حکم می‌کند اقتصادمان را قوی کنیم ماجرای مهلت 48 ساعته ناو دنا به نیروی دریایی فرانسه خبر خوب شبکه افق برای مخاطبان ویژه برنامه اختصاصی نمایشگاه کتاب هر روز روی آنتن می‌رود آشنایی با مفاهیم کلیدی در سواد رسانه‌ای شایعات داغ فضای مجازی برملا می شود وزارت بازرگانی، آری یا خیر؟ توسعه صنعت برق زیر ذره‌بین فرامتن بررسی راهکارهای افزایش تولید و مهار تورم شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئله حجاب مستندهای شبکه افق در هفته جاری برنامه‌های افق در هفته جاری

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها