در بخش نخست، گزیدهای از سخنان رهبر معظم انقلاب درباره غزه و در جمع معلمان پخش شد سپس مهدی آقا موسی طهرانی به مرور آخرین اتفاقات و حواشی مربوط به جنگ غزه و همچنین اعتراضات دانشجویی در آمریکا پرداخت.
در ادامه سید حسین حسینی به گفتوگویی اینترنتی با الکساندر دوگین – فیلسوف مشهور روسی – پرداخت.
نسلکشی صهیونیستها سرمایهگذاری آنها روی هولوکاست را بی نتیجه کرد
او اظهار کرد: اعتراضات دانشجویی در آمریکا، مسیر مثبتی را در پیش گرفته است؛ همانطور که در خاورمیانه گروههای مقاومت قیام کردهاند و دانشجویان غربی هم صدای اعتراض خود را به گوش جهان رساندهاند.
دوگین افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی در طول بیش از 200 روز گذشته تلاش کردند به جهانیان ثابت کنند حق با آنهاست ولی در این زمینه موفق نبودند، حتی در بین دگراندیشان غربی و صهیونیست هم طرفداری پیدا نکردند.
این فیلسوف روس خاطرنشان کرد: اسرائیل بر روی مسئله هولوکاست سرمایهگذاری زیادی کرد ولی نسلکشی امروز آنها علیه فلسطینیها همه چیز را تغییر داد.
بعد از جنگ غزه شاید ترامپ هم آدم چهار سال قبل نباشد
او ادامه داد: حتی اگر ترامپ باز هم رئیس جمهور شود، با افتضاحاتی که نتانیاهو به بار آورده، ترامپ هم همان رئیس جمهور چهار سال قبل نخواهد بود.
دوگین با بیان اینکه ممکن است شخصی مثل ترامپ که بر طبل جنگ میکوبید هم در این شرایط به شخصی میانهرو تبدیل شود گفت: دانشجویان معترضی که امروز در آمریکا شعار حمایت از فلسطین سر میدهند، گویای این حقیقت هستند که بنیانهای ایدئولوژیکی که جورج سوروس و امثال او ترویج میکردند فرو بریزد.
فلسفه غرب از اساس دچار دوگانگی است
این فیلسوف روس با بیان اینکه فلسفه و ایدئولوژی غرب، این روزها از اساس دچار دوگانگی شده است خاطرنشان کرد: حقوق بشر میگوید باید به زنان و کودکان و کسانی که در راه انسانیت گام بر میدارند احترام گذاشت چه در صلح و چه در جنگ، حتی حیوانات هم حقوقی دارند ولی امرو میبینیم صهیونیستها زن و کودک و مجروحان را حتی در بیمارستانها میکشند و همه خط های قرمز را زیر پا گذاشتند.
او تاکید کرد: حقیقت این است که صهیونیستها در میدان شکست خوردهاند.
ایدئولوژی حماس قابل حذف نیست
او ادامه داد: بحث شیعه و سنی نیست و جامعه اسلامی روی مسئله فلسطین با هم متحد هستند؛ همه شیعیان و بیشتر اهل سنت، مخالفت صهیونیستها هستند و افکار عمومی دنیای اسلام، پشتیبان مردم فلسطین است.
دوگین با بیان اینکه هژمونی کشورهای اسلامی بهتر از گذشته است و وضعیتی پویا در بین آنها و جهان به وجود آمده است عنوان کرد: آمریکا و اسرائیل به دنبال حذف ایدئولوژی حماس هستند اما مگر میشود یک ایدئولوژی را حذف کرد؟
به گفته او، تقویت وحدت دنیای اسلام و تنظیم شعارها بر اساس عملکردها، میتواند به نفع غزه و همه مسلمانان باشد.
دانشآموزانی که قرار است قصه واقعی فلسطین را روایت کنند
در ادامه روحالله سلیمیفر - دبیر اردوی تربیت راویان قصه فلسطین – در استودیوی شبکه افق حضور یافت.
او در گفتوگو با حسینی اظهار کرد: در گفتوگوهایی که بین حامیان مردم فلسطین در داخل ایران شکل میگرفت، یک خلأ وجود داشت آن هم در مورد ماهیت مسئله فلسطین و سوالاتی که برخی افراد میپرسیدند که «فلسطین به ما چه؟»
سلیمیفر افزود: در این زمینه محتواهایی داشتیم ولی مخاطب را اقنا نمیکردند و آنها را به حرکت در نمیآوردند بنابراین سعی کردیم از طریق اردوهایی دانشآموزی، به قصه حقیقی فلسطین بپردازیم.
دبیر اردوی تربیت راویان قصه فلسطین گفت: بر اساس مطالبات رهبری، تلاش میکنیم این قصه را از زاویهای روایت کنیم که مخاطبان را به فکر بیندازد و به حرکت وا دارد.
تعریفی نو از معلمان مصلح اجتماعی
او با بیان اینکه وظیفه معلمان، تربیت انسانهایی است که برای مبارزه با ظلم و استکبار آماده باشند عنوان کرد: معلم مصلح اجتماعی، خودش را در برابر جامعه مسئول میداند و در آینده کشورش اثرگذار است؛ مثلث معلم، دانشآموز و مدرسه در این فضا همراه با هم رشد میکنند و مسائل محله، شهر، کشور و دنیایشان را حل میکنند.
سلیمیفر گفت: در نظامی آموزشی که هدف، فقط نمره و کنکور است، چنین مسائلی رقم نمیخورد و محقق نمیشود.
پنلهای خورشیدی سیار؛ پروژهای برای تامین برق چادر آوارگان در رفح
در ادامه گزارش اختصاصی «به افق فلسطین» از رفح روی آنتن رفت.
مازن بلبیسی خبرنگار اختصاصی شبکه افق به میان آوارگان فلسطینی در رفح رفته تا واقعیت زندگی آنها را به تصویر بکشد؛ او پنلهایی خورشیدی را در کنار چادرها نشان میدهد که در قالب پروژهای برای تامین انرژی حداقلی آوارگان اجرایی شده است.
بانویی فلسطینی به او گفته است این پروژه برای تامین آسایش آوارگان طراحی و پیاده شده تا از طریق آن ماشینهای لباسشویی به کار بیفتند و لباسهای مردم شسته شود همچنین بخشی از آن برای تامین گرمایش و پختن غذا مورد استفاده قرار میگیرد.