در بخش نخست، ارتباط زنده اینترنتی با پیتر فورد – سفیر سابق انگلیس در سوریه – برقرار شد؛ او در پاسخ به سوال حسینی مجری به افق فلسطین در مورد قطعنامه دیروز شورای امنیت اظهار کرد: قطعنامه شورای امنیت در مورد آتشبس در غزه من را یاد قطعنامه سال 2002 انداخت زمانی که اسرائیل از بخشی از سرزمینهای اشغال شده عقب نشست و آمریکا آن را به نام خود نوشت، آنجا بندی درباره تنبیه اسرائیل در صورت عدم پایبندی به قطعنامه وجود داشت ولی در قطعنامه روز گذشته، ماهای در این خصوص ندیدیم.
فورد افزود: اگر بحث آتش بس در مورد جنگ روسیه و اوکراین مطرح بود، رسانههای آمریکایی روسیه را متهم به عدم رعایت قوانین بینالمللی میکردند ولی حالا چنین جریانی وجود ندارد.
به گفته او، آمریکا تنها ژست جلوگیری رژیم صهیونیستی از انجام جنایات بیشتر را میگیرد.
در ادامه شعرخوانی یکی از شاعران آیینی کشورمان در محضر رهبر معظم انقلاب پخش شد که شعری را با موضوع کودکان غزه سروده بود، پس از آن هم مهدی آقا موسی طهرانی به مرور آخرین اتفاقات و اخبار میدان جنگ غزه پرداخت.
آرمانخواهی نوجوان امروز از نسل دیروز بیشتر است!
بخش بعدی برنامه، گفتوگو با علی جانباز - رئیس حوزه هنری کودکان و نوجوانان – بود.
او در پاسخ به سوال حسینی درباره میزان درگیر بودن مخاطبان نوجوان با موضوع فلسطین اظهار کرد: بسیاری از افراد سعی میکنند تصویری معترض از نسل نوجوان امروز جلوه بدهند ولی واقعیت اینگونه نیست و هر چند حال و هوای نوجوان امروز با دیروز متفاوت است، ولی ماهیت آرمان طلبی و آرمانخواهی آنها فرقی نکرده و چه بسا آرمانخواهتر از نسل گذشته هستند.
جانباز افزود: نوجوانان ایرانی در مسئله جنگ غزه حضور موثری داشتند و در قالبهای گوناگون از جمله پویشهای مربوط به خود، عملکرد درخشانی از خود نشان دادند.
آیا نگاه دهه هشتادیها به مسئله فلسطین فانتزی است؟
رئیس حوزه هنری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه شبهات مربوط به مسئله انجام طوفان الاقصی و ورود حماس به جنگ با اسرائیل، سوالات زیادی در ذهن نوجوانان امروز ایجاد کرده است گفت: اگر آنها به دنبال کنشگری نبودند، قطعا این سوالات برایشان به وجود نمیآمد.
او ادامه داد: وقتی پاسخی برای این سوالات و شبهات نداشته باشیم و حتی سیستم تعلیم و تربیت ما هم ورود جدی به این مسئله ندارد، نوجوانان مجبورند اقتضائات روزگار خود را به کار بگیرند که از جنس راهپیمایی و محکومیت به وسیله بیانیهها نیست.
جانباز خاطرنشان کرد: ترند کردن ویدئوهای بلاگرهای معروف، کنشگری نسل امروز در این شرایط است و هر چند به دنبال روحیهای حماسی هستند، ولی اقتضای روزگار آنها چنین است.
فن فیکشن نویسی نوجوانان ایرانی در «طوفان به روایت تو»
رئیس حوزه هنری کودکان و نوجوانان گفت: در حوزه هنری به دنبال این بودیم که کاری جدید درباره فلسطین انجام بدهیم و ایده اساسی این بود که بچههای امروز، خودشان را به جای کودکان امروز فلسطینی قرار دهند.
او ادامه داد: فن فیکشن موضوعی مرسوم در دنیای امروز است که از آن الگو گرفتیم و پنج موقعیت را خلق کردیم که بر گرفته از اتفاقات جنگ غزه هستند؛ در کمتر از یک ماه، دو هزار در این رخداد شرکت و روایتهای 500 کلمهای را ارسال کردند که به داستانکهای خاصی تبدیل شده است.
جهان داستانهایی حماسی در مورد غزه
جانباز افزود: نسل امروز به دنبال روح حماسی است که در مسئله فلسطین دیده میشود ولی ما کمتر به آن توجه کردهایم و آن، امیدواری زن و مرد و کودک فلسطینی به فردایی بهتر است.
به گفته او، این مسائل میتوانند به داستانهایی حماسی تبدیل شوند که تا سالها در ادبیات و فرهنگ دنیای اسلام، تاثیرگذار باشند.
تجمع بزرگ مردم بیرجند در حمایت از غزه
بعد از آن، ارتباط اینترنتی با مجتبی حسینپور - دبیر جبهه فرهنگی خراسان جنوبی – برقرار شد؛ او در گفتوگو با حسینی مجری به افق فلسطین اظهار کرد: مردم خراسان جنوبی هم مثل بقیه ایرانیان و آزادیخواهان عالم، از ابتدای طوفان الاقصی، به شکلهای مختلف، اقداماتی در راستای محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی داشتهاند ولی با شروع ماه رمضان و شدت گرفتن این جنایات به خصوص اتفاقات بیمارستان شفا، احساسات مردم جریحهدار شد و گروههای مردمی و دانشجویی مطالبه برگزاری تجمعی را داشتند.
حسینپور افزود: بر این اساس، امروز ظهر و بعد از فراخوان عمومی، چند هزار نفر در مسجد جامع بیرجند گردهم آمدند تا جنایات اسرائیل را محکوم کرده و حمایت خود را از مقاومت و مردم فلسطین اعلام کنند.