برنامه انارستان با موضوع شناسایی علائم آنفلوآنزا و کرونا در شکل جدید و با حضور مریم مقیمی، پزشک و متخصص طب سنتی روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.
وی گفت: علائم آنفولانزا و کرونا الان خیلی با هم تفاوت ندارند و شبیه هم هستند و مانند سرماخوردگی است با این تفاوت که سرماخوردگی زود برطرف میشود اما آنفلوآنزا و کرونا طولانی مدت است.
مقیمی افزود: به دلیل اینکه در خانمهای باردار مصرف بسیاری از چیزها از جمله دمنوشها ممنوعیت دارد، روند درمان دشوارتر است.
این متخصص طب سنتی گفت: ضعف، بدن درد، سردرد، بیحالی و علائم گوارشی مانند بیاشتهایی، تهوع، سرفه خشک و خلط دار است.
وی گفت: هدف اول این است که افراد خصوصا خانمهای باردار از بیماری پیشگیری کنند. مفیدترین چیزی که میتوان توصیه کرد شربت آبلیمو و عسل هست که آب ولرم یا جوش باشد که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
مقیمی افزود: همچنین سیب یا آب سیب یکی دیگر از تقویتکنندههایی سیستم ایمنی بدن است که برای خانمهای باردار نیز ضرری ندارد و اگر به این گلاب و عسل نیز اضافه شود، بهتر است.
این متخصص طب سنتی گفت: رب به یکی از چیزهایی است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. حتی رب به میتواند برای کاهش تهوع و استفراغ خانمهای باردار نیز موثر باشد.
وی گفت: بادام درختی خام پوست کنده شده نیز از دیگر خوردنیهایی است که میتواند برای سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
مقیمی افزود: برای ضدعفونی کردن سطوح نیز یکی از ترکیبات مفید ترکیب سرکه و گلاب و یا سرکه و آب است که میتواند به اندازه الکل در ضدعفونی کردن موثر باشد.
این متخصص طب سنتی گفت: تکههای کوچک سیر یا پیاز یا نارنج یکی از چیزهایی است که میتواند برای پاکسازی هوای محیط از ویروسها موثر باشد.
وی گفت: در شرایط مریضی از خوردن حلیم، کلهپاچه ، ماکارونیو غذاهای غلیظ باید پرهیز شود.
مقیمی افزود: همچنین از خوردن قهوه، نسکافه و کاکایو نیز در این شرایط کاملا باید پرهیز کرد.
این متخصص طب سنتی گفت: دقت شود که دارچین برای خانمهای باردار زیاد نباید مصرف شود و میزان آن باید اندک باشد.
وی گفت: یکی از مواردی که به کاهش تب کمک میکند، بنفشه است اما باید توجه داشت که خانم باردار نباید استفاده کند زیرا شانس سقط را افزایش میدهد. همچنین خطمی و پنیرک برای سرفههای خشک مفید است اما در خانمهای باردار نباید استفاده شود.
مقیمی افزود: برای کاهش بیحالی در ایام بیماری، دو قاشق آرد در دو لیوان آب سرد روی گاز گذاشته و پنج قاشق شکر و پنج قاشق گلاب، مقدار کمی دارچین و یک قاشق روغن زیتون و مقداری زعفران اضافه شود و روی حرارت کم همزده شود تا شبیه فرنی شود و در زمان بیحالی یک نعلبکی مصرف شود.