برنامه انارستان با موضوع بهداشت معده و با حضور دکتر محسن ستاری، پزشک و متخصص طب سنتی روز شنبه از شبکه افق پخش شد.
وی گفت: یکی از نکات کلیدی در طب سنتی، حفظ الصحة و بهداشت است و باید این سلامتی حفظ شود و تدابیری دارد که گفته میشود برای همه اعضا است و همه اعضای بدن به هم مرتبط است. تمام حکما اتفاق نظر دارند که سلامت اعضای بدن به سلامت معده وابسته است زیرا ورودی همه چیزها از طریق معده و غذا انتقال مییابد.
ستاری افزود: اولین درجه اهمیت معده این است که سلامت همه اعضا وابسته به سلامت معده است. اگر معده خوب غذا را هضم نکند، خلط صالح برای بدن تولید نمیشود و اینگونه همه سلامت بدن تحت تاثیر قرار میگیرذ. هضم نامناسب غذا میتواند به خستگی و کسلی کشیده شود.
وی گفت: ما امروز در جامعه بیماری معده را شایع میبینیم. نود درصد مشکلات مراجعین افرادی که به مطب همکاران مراجعه میکنند، از مشکلات معده است و شیوع آن روز به روز افزایش مییابد. احساس سنگینی سر معده و هضم سخت از دیگر مشکلات معده است و مراحل مختلفی دارد.
این پزشک طب سنتی گفت: هرکسی طول عمر میخواهد، باید سلامت باشد و سلامت را باید از معده خواستار شد. دستورات سلامت معده برای همه هست نمیتوان کسی را از آن استثنا کرد. تدابیر حفظ سلامت معده را باید همه رعایت کنند. اختلال عمل در دستگاه هاضمه، میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. ساختار معده به این صورت است که عضوی کیسهای شکل است و از بالا به مری و پایین به اثناعشر متصل است و خود معده نیز 3 بخش دارد که بالا و میانی و پایین معده است. معده تقریبا 5 لایهای هست مثل مقوای 5 لایه است و عضلانی است.
وی افزود: هر آنچه که برای معده مناسب نباشد، میتواند عوارضی را برای اعضای همجوار معده نیز به همراه داشته باشد. بسیاری از تپشهای قلبی که ایجاد میشود میتواند ناشی از مجاورت با معده است. کار اصلی معده، هضم و اساس هضم به پخته شدن است. هر کاری که بتواند به هضم غذا کمک کند، سلامت معده را حفظ میکند.
ستاری گفت: آداب غذا خوردن مهمترین راه حفظ سلامت معده است که به این شکل است: تا گرسنه نشدهایم، غذا خورده نشود و برای غذا خوردن، نظم باید ایجاد کرد. راه تشخیص گرسنگی فاصله زمانی، سبک شدن سر معده، افزایش حس بویایی به غذا، افزایش حس چشایی است.