برنامه انارستان با موضوع بلوغ زودرس از شبکه افق پخش شد؛ این برنامه به موضوع بلوغ زودرس و علائم آن اختصاص داشت و دکتر الهام پارسا، پزشک و متخصص طب سنتی مهمان این برنامه بود.
وی در خصوص سن مناسب بلوغ گفت: برای دختران از سن 12 و نیم سال تا 14 و نیم سال و برای پسران 14 و نیم تا 16 و نیم سال سن مناسب بلوغ است و اهمیتی که این سن دارد این است که فرزند ما در شرایط روحی و جسمی مناسبی که دارد، بالغ میشود و نه زودتر و دیرتر، زیرا چه زودتر و چه دیرتر میتواند خطراتی برای فرزندان داشته باشد.
پارسا افزود: اگر در دختران علائم بلوغ زیر هفت و نیم سال و در پسران زیر 9 ونیم سال شروع شود و پدر و مادر متوجه این علائم شود، باید نگران شد.
این پزشک متخصص طب سنتی گفت: اگر بلوغ زودرس اتفاق بیفتد به دلیل اینکه هنوز فرزندان ما آمادگی روحی لازم برای بلوغ را ندارد، امکان دارد دچار مشکلاتی شوند.
پارسا گفت: یکی از علائم دیگر بلوغ زودرس، بحث قد فرزندان است که به دلیل فرایند بلوغ، قد این افراد از سایر همسن و سالان خود بیشتر است و هیکل آنها بزرگتر میشود اما هرچه به انتهای بلوغ که میرسیم، از هم سالان خود کوتاهتر هستند.
وی افزود: مشکلاتی هستند که برخی از آنها باعث ایجاد بلوغ زودرس میشود که از جمله آنها میتوان به چاقی، فعالیت کم یا خیلی زیاد و...
این پزشک طب سنتی گفت: در طب سنتی، سن رشد از صفر تا سی سال است که این بازه سنی، به چهار بخش هفت سال تقسیم میشود. در چنین وضعیتی هفت سال سوم یعنی از 14 سال به بعد بلوغ اتفاق میافتد.
پارسا خاطرنشان کرد: افرادی که اضافه وزن دارند و چاق هستند خصوصا در دوران کرونا که بچهها دچار اضافه وزن شدند باعث میشود رطوبت بدن بیش از حد شود و این موضوع میتواند به بلوغ زودرس منجر شود. در چنین وضعیتی برخی از خانوادهها به رژیم غذایی و حذف وعدههای غذایی روی میآورند که این توصیهای نیست که برای همه بچهها اتفاق بیفتد. مهمترین فاکتور برای بچههایی که اضافه وزن دارند، بحث تحرک و ورزش به صورت بازی است و نیازی به گرفتن رژیم غذایی سنگین نیست.