برنامه تلویزیونی «انارستان»، شنبه 13 خردادماه به صورت زنده و با موضوع «بهداشت اعصاب و روان» روی آنتن شبکه افق سیما رفت.
در این برنامه سید هادی حسینی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره علل تقلبات روحی و روانی و اخلاقی یک شخص گفت: یکی از دلایل به سن مرتبط میشود، این مسئله موجب میشود شخص در سنین مختلف دچار حالات روحی و روانی متفاوتی شود.
دلیل دیگر این تغییر، غلبه اخلاط بر یکدیگر و به وجود آمدن اخلاط زائد در بدن است. هر چقدر میزان رطوبت در بدن (رطوبت مربوط به مزاج شخص ) کاهش یابد، فرد دچار خشکی می شود، و انعطاف خود را از دست می دهد به همین خاطر میبینیم فرد دچار اخلاق تند و تیز وپرخاشگر و بد اخلاق می شود.
وی افزود: یکی دیگر از این دلایل، چاقی و لاغری است، فردی که چاق است و به یکباره لاغر میشود، میزان رطوبت بدنش کم می شود و دچار بداخلاقی می شود. فرد چاق رطوبت بدنش بالاس در نتیجه شخص مهربانتر و آرامتر و صبورتر است.
این پژوهشگر با اشاره به تاثیر تربیت بر اخلاق فرد گفت: البته که تربیت خانواده باعث می شود تعادل بین امزاج و اخلاق شخص اتفاق بیافتد.
وی درباره اشخاصی که چارچوب و قاعده دارند گفت: بیشتر کسانی که دارای مزاج سرد و خشک هستند، افراد با نظم، با چارچوب و قاعده مند هستند.
حسینی درباره علت به وجود آمدن خلط های زائد گفت: یکی از دلایل، تغییر فصل، کار، محیط زندگی، خوراک روزمره، نشناختن طبع خود و مدل زندگی است.
به گفته او، وقتی رطوبت مغز بالا برود، شخص دچار پرخوابی و بی کیفیت خواب می شود. عصابیت های زودگذر بخاطر گرمی و خشکی در مغز، عدم اعتماد به نفس و گوشه گیر بودن به دلیل سردی مغز اتفاق می افتد. اما راه ایجاد تعادل در بدن، انجام ورزشهای متناسب با سن است.