مشاهده خبر

سه شنبه 17 مرداد 1402

خبرنگاران؛ طعمه‌های چرب برای سرویس‌های جاسوسی

یک کارشناس مسائل سیاسی و رسانه در برنامه نقش جهان شبکه افق گفت: خیلی از محدودیت‌هایی که یک فرد عادی دارد، یک خبرنگار ندارد. به همین دلیل خبرنگاران به شدت مورد طمع سرویس‌های جاسوسی قرار می‌گیرند.

0

برنامه نقش جهان با بررسی آخرین تحولات سیاسی در منطقه و جهان روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد. در بخش میز بین الملل به موضوع جاسوسی در پوشش خبرنگار جاسوس ها و با حضور علیرضا داوودی، کارشناس مسائل سیاسی و رسانه برنامه پرداخته شد.

وی در این باره گفت: یکی از مهمترین بخش های دارای ارزش افزوده در عالم جاسوسی کسانی هستند که سه خاصیت دارند، خاصیت اول سطوح دسترسی که مدام در حال افزایش است ، قابلیت توسیع و تبدیل داشه باشد و سطح اطلاعات متنوع باشد. خاصیت سوم قابلیت انتقال داشته باشد فرد بر اثر فعالیتش بتواند سوژه را تبدیل کند.

داوودی ادامه داد: یکی از شوؤنی که این سه خاصیت را دارد کسانی هستند که در حوزه رسانه ای قابلیت تردد دارند، مثل خبرنگارن. خبرنگاران این سه قابلیت را دارند، قابلیت تردید و نزدیکی به سوژه و تبدیل شدن بدون محدودیت، قابلیت تبدیل شدن به لیدرشیپ ها در حوزه تخصص خودشان و نوع فعالیتی که دارند توجیه ارتباطاتی و رسانه ای دارد و در آخر قابلیت ارتباط برون مرزی امن دارند.

بر همین اساس ساحت خبرنگاران بسیار رو و فاش و قابل رویت است.  هر نوع اقدامی که انجام می دهند چون توجیه رسانه ای و عملیات میدانی علی الخصوص در قالب حرفه ای و شغلی دارد بنابراین مورد حساسیت اولیه قرار نمیگیرد.

این کارشناس مسائل سیاسی و رسانه خاطر نشان کرد: خیلی از محدودیت هایی که یک جاسوس عادی دارد، یک خبرنگار ندارد. به همین دلیل خبرنگاران به شدت مورد طمع سرویس های جاسوسی قرار می گیرند. این خبرنگار جاسوس ها  در سه قالب عرضه می شوند، قالب وارداتی مثل جیسون رضایییان. بخش دوم کسانی که در داخل ایران هستند و در همین ساحت کار می کنند و از کشور تا بحال خارج نشده اند، بخش یا قالب سوم آن هایی که در داخل هستند، مدت زمان محدود دارند و پروژه را عملیاتی می کنند و سپس به خارج از ایران میروند و خودشان به عنوان یک نماینده و یا مصداق افرادی که در این زمینه کار کردهاند، آنجا ایفای نقش میکنند.

وی درباره جایگاه خبرنگار در برنامه اطلاعاتی و جاسوسی گفت: اغلب و معمولا خبرنگار جایگاهی در این برنامه ندارد و بستگی به آن فرد دارد. فرد زمانی مهم میشود که بتواند تبدیل سوژه و گزاره را انجام بدهد. یا اینکه بتواند قدرت تخریب را خیلی ملموس و به نحوی انجام بدهد که در داخل یک عمل شگرف و در خارج امتداد آن اتفاق را حاصل کند.

بخش بعدی برنامه به میز فلسطین اختصاص داشت و مهمان این بخش از برنامه سهیل کثیری نژاد، کارشناس مسائل فلسطین با موضوع فساد در رژیم صهیونیستی (فساد سیاسی)  بود.

وی درباره فساد سیاسی در رژیم اسرائیل امر عارضی یا ذاتی است، گفت: فساد سیاسی در تمام ابعاد وجود دارد وقتی از همه زوایا نگاه می کنیم رگه های فساد را خیلی واضح در تمام دستگاه ها مشاهده می کنیم. واکنش مردم اسرائیل عمدتا ناشی از این است که از قبل می دانستند این فساد وجود داشته ولی خب اشخاصی که در حال حاضر در راس قرار گرفته اند عملا ابایی از علنی شدن فسادشان ندارند و به کل ،قواعد بازی را با توجه به منافعشان تغییر می دهند. این افراد ابایی ندارند که ساختار و قواعد را به شکلی بچینند که بتوانند به راحتی به فساد سیاسی خودشان ادامه دهند. در واقع این همان مساله ایست تحملش برای جریان های مخالف جریان حاکم سخت شده است. البته که این مخالفت به این معنا نیست که کسانی که در این ائتلاف نیستند، پاکدست هستند و هیچ فسادی ندارند.

وی درباره مهمترین شاخص پرونده های فساد گفت: روسای ائتلاف هر کدام گلی هستند و یک بویی دارند. بن گرین به تنهایی 100 پرونده فساد درامور مختلف داشته از تخلفات در حوزه املاک و مستغلات گرفته تا سابقه درگیری و ضرب و شتم پلیس و حتی حبس به عنوان تروریست. پرونده های نتانیاهو جزو پرونده های سنگین است و چهار پرونده اصلی دارد و سال هاست که به طول انجامیده است.

این کارشناس درباره وضعیت رسانه در اسرائیل گفت: در اسرائیل رسانه ها در اختیار چهار پنج کانون اقتصادی است. شرکت نفتی در حوزه سوخت، شرکت بیمه دو بانک دارد و پنج رسانه دارد. تقریبا رسانه های دولتی کاملا ضعیف و کارکردشان محدود است. 200 شبکه تلوزیونی در اسرائیل وجود دارد و متعلق به این جریان ها هستند و به نوعی قدرت پشت پرده این جریان ها هستند.

در فضای سیاسی اسرائیل احزاب برای پیشبرد منافع ملی و منافع حاکمیت اقدام نمی کنند بلکه برای پیشبرد اهداف خودشان هستند. برای مثال احزاب خریدن، احزاب خریدی هیچ نگرانی در مقابل منافع ملی اسرائیل به خطر بیافتد ندارند اما منافع جریان خودشان به هیچ وجه نباید به خطر بیافتد.

در بخش میز منطقه به موضوع وضعیت شیعیان پاکستان با حضو اینترنتی سید حسن رضا نقوی، کارشناس حوزه پاکستان پرداخته شد.

وی درباره آمار تعداد شیعیان پاکستان گفت: متاسفانه ما آمار رسمی و دولتی دقیق از شیعیان پاکستان نداریم. اماری که وجد دارد به صورت میدانی است. جمعیت پاکستان حدود 250 میلیون نفر است که از این تعداد حدود 50 میلیون شیعه هستند.

نقوی درباره جایگاه تاثیر و نفوذ شیعیان در دستگاه سیاسی دولت پاکستان گفت: محمدعلی جناب، همان اوایل تشکیل پاکستان، اعلام کرد که من شیعه هستم. و ما شاهد هجرت بزرگ از هند به سمت پاکستان شدیم. در این هجرت بیشتر اشخاص شیعه بودند و در شهر کراچی مستقر شدند. وی پس از تاسیس حکومت، شیعیان را در دولت  در پست های خوبی قرار داد و خیلی نفوذ داشتند و حتی در ارتش بودند.

به مرور زمان دشمن متوجه نفوذ شیعیان در دستگاه های مهم حکومتی شد و به همین دلیل در زمان ضیاء الحق، یک نهضت منظم علیه شیعیان پاکستان به بهانه اسلامی سازی ارتش درست کردند. گروه تکفیری را در زمان ضیاءالحق تاسیس کردند و این گروه افراد مهم شیعه را ترور کردند.

این کارشناس حوزه پاکستان درباره وضعیت شیعیان و برگزاری مراسم مذهبی در پاکستان گفت: باتوجه به اینکه دادگاه رسما اعلام کرده است که شیعیان می توانند مراسم عزاداری و سینه زنی را در مکان هایی مثل حسینیه برگزار کنند، اما شاهد آن هستیم که دولت مانع برگزاری این عزاداری ها می شود. تکفیری ها و وهابی ها که دست نشانده های عربستان هستند هر برنامه و مناسبت شیعی را با یک مناسبت همزمان می کنند تا باعث بوجود آمدن اختلاف بیشتر میان اهل سنت و شیعیان شوند. مثلا اول محرم روز فوت عمر قلمداد می کنند.

آخرین اخبار

عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها