مشاهده خبر

چهار شنبه 30 فروردین 1402

چگونگی مدیریت تؤمان تولید و تورم

برنامه عیار در پخش این هفته خود به موضوع راهکارهای مدیریت تورم در کشور ضمن افزایش تولید پرداخته است.

0

به گزارش روابط عمومی شبکه افق سیما، دکتر حسین درودیان، پژوهشگر اقتصادی در برنامه عیار گفت: رکود خاصی بر اقتصاد ایران حاکم است، یعنی رکود تورمی که هم تقاضا کاهش یافته و هم قیمت ها بالاست. در یک سال اخیر و در سطح دنیا هم این رکود تورمی مشاهده شد، آن هم در اقتصادهایی که برای سال ها، تورم تک رقمی داشتند.

وی افزود: در بسیاری از موارد، مشکلات ناشی از تورم به شکل تورم خودش را نشان می دهد بنابراین آنچه مردم می بینند، افزایش قیمت هاست ولی ریشه این تورم دیده نمی شود. در دهه های 70 و 80 تورم زیر 20 درصد و در حد 15 درصد داشتیم و دغدغه مردم، بیشتر مسئله رکود بود ولی در سال های اخیر، بحث تورم پر رنگ تر شده است. کسری بودجه و رشد نقدینگی، عوامل کلاسیک تورم هستند ولی در اقتصاد ایران، نرخ ارز پیشران تورم بوده است.

این پژوهشگر اقتصادی تاکید کرد: تورم های دو رقمی ملایم، با رشد اقتصادی سازگار هستند بنابراین تورم های بالای 30 درصد است که مشکل زاست و اتفاقا ناشی از افزایش نرخ ارز است. در شرایط تنش ارزی هستیم و درآمد و دسترسی های ارزی بسیار کمتری داریم و به طور طبیعی در معرض جهش های ارزی هستیم بنابراین باید نرخ ارز رسمی داشته باشیم و همه ی قیمت ها و کل اقتصاد کشور بر همان اساس محاسبه شود. این شیوه باگ های زیادی دارد، نخست اینکه مردم در دارایی های خود، به نرخ بازار غیر رسمی نگاه می کنند به خصوص کالاهای شاخص مثل مسکن و خودرو.

وی ادامه داد: هر نرخی برای ارز گذاشته شود به خصوص اگر با نرخ بازار آزاد فاصله زیادی داشته باشد، انتظارات ارزی ایجاد خواهد کرد و صف ایجاد می کند. هر جا قیمت ارز تثبیت شد، نرخ بازار آزاد افزایش چشمگیری می یابد زیرا اصل همین کار، موجب دامن زدن به تقاضای بیشتر خواهد شد.

درودیان خاطرنشان کرد: صرف توجه به رقم نقدینگی ملاک قابل اعتمادی نیست بلکه باید آن را با سطح قیمت ها یا قیمت ارز سنجید. بر اساس این دو ملاک، نقدینگی کنونی در پایین ترین سطح تاریخ خود قرار دارد! همیشه نقدینگی کافی برای حمله به هر بازاری وجود دارد.

وی یادآور شد: یک زمانی، عربستان شروع به فروش نفت خود به دلار کرد و آمریکا را نجات داد ولی حالا می بینیم سعودی ها می خواهند نفتشان را به یوان بفروشند که نشان می دهد روابط اقتصادی بین المللی به کلی دگرگون شده است. حالا ما هم اهرم های سابق علیه آمریکا را نداریم و در عین حال ایالات متحده هم دوست دارد خاورمیانه دچار تنش باشد تا رقیبی همچون چین موفق نشود بنابراین ما هم باید این هدف را دنبال کنیم که خودمان را برای کشورهای همسایه و حتی اروپا، به کشوری مهم تبدیل کنیم.

این پژوهشگر اقتصادی در توضیحی بیشتر گفت: ایجاد روابط و پیوندهای اقتصادی قوی تر با کشورهای مختلف، ایران را به کشوری مهم در عرصه بین المللی تبدیل می کند و تحریم کننده تحت فشار قرار می گیرد زیرا هزینه تحریم ها برایش بیشتر می شود.

وی در پایان تاکید کرد: کیفیت رفتار بانک ها اهمیت زیادی دارد زیرا می تواند موجب کاهش یا افزایش تورم و همچنین رشد اقتصادی شود. بانک ها علاقه زیادی به مستغلات تجاری و لوکس دارند و در وهله بعدی به تجارت پرداخته اند در حالیکه توجه آنها به املاک، هیچ مسئله ای را از مردم حل نکرده است ولی اگر همین رفتار به ساخت و ساز برای مردم بینجامد، نرخ تورم مسکن را به صورت معناداری کاهش می دهد.

آخرین اخبار

از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها